PN, adresa a kontrola

22. máj 2020

Ahojte,
vyzera to tak, ze budem musiet ist kvoli dlhotrvajucim zdravotnym problemom na PN. Byvam vsak v dome, ktory este nie je skolaudovany, nemame teda cislo domu. Nemame vlastne este ani plot a teda ani zvoncek, logicky 🙂
Je mozne napisat do papierov, ze sa budem zdrziavat na ulici, jej nazov a lokalitu domu - slovne? Keby ma potom prisli skontrolovat, budu mi volat, ak by nenasli dom? Mate s tym niekto realnu skusenost?
Je to cele na hlavu, inak to riesit neviem. Kvoli korone boli aj stavebne urady pozastavene, cize dom budeme mat skolaudovany o par mesiacov :P
Dakujem.

sisulia
22. máj 2020

Ako by si to chcela slovne opisat? A oficialne by ste v dome, ktory nie je skolaudovany nemali byvat. Budem si musiet dat pravdepodobne do pnky uplne inu adresu

autor
22. máj 2020

@sisulia Ano, byvame v neskolaudovanom dome, nie je to nic nezvycajne, niektori tak byvaju roky.
Najma teraz, ked stavebne urady vobec nefungovali - aj ked podame ziadost o kolaudaciu a pridelenie cisla domu - realne bude dom skolaudovany a cislo pridelene o par mesiacov. Takze sa mam odstahovat z noveho domu naspat k rodicom? :D

ivkazba
22. máj 2020

Že niektorí tak žijú roky je irelevantné. Aj to, že teraz trvajú tieto procesy dlho. Kolaudácia je podmienkou pre začatie užívania stavby, jej užívanie pred kolaudáciou je protizákonné. Hovorí o tom zákon o územnom plánovaní a stavebnom poriadku č. 50/1976, druhá časť, oddiel 7, § 76. Horná hranica pokuty za užívanie neskolaudovaného domu je až 33 tisíc eur. Takže oznamovať nejakej štátnej inštitúcii, že bývaš v neskolaudovanom dome ozaj nie je rozumné. Čiže zbytočne sa rozčuluješ na reakciu @sisulia určite je rozumnejšie poriešiť si adresu a PN inak ako tak, ako popisuješ v otázke.

autor
22. máj 2020

@ivkazba nie, ja uvediem moj trvaly pobyt, kedze nie som bezdomovec, ktory byva pod mostom, a miesto kde sa zdrziavam, bude nova adresa. Udajne je ok vyznacit miesto parcely a to dat na viditelne miesto. Moralisticke reci typu ze nemam byvat v neskolaudovanom dome, lebo mi hrozi pokuta, taketo bububu reci naozaj nepotrebujem pocuvat. Nie som prva, ani posledna, a v tomto kocurkove trva vsetko dlho. Ze ja sprosta som sa vobec ozvala :D

tslobik
22. máj 2020

@autor poradiť ti neviem, skús sa spýtať lekára, ktorý ti vystaví PN-ku. Ale nekonečne ma vytáča, ak sa tu niekto niečo konkrétne opýta a dostane milión odpovedí úplne od veci, mimo danej otázky. To je asi nevyliečiteľná choroba koňa.

autor
22. máj 2020

@tslobik Dakujem, asi tak... pytala som sa na realne skusenosti, fakt nie som jedina, co riesi knkretne tuto situaciu...

fokuska
22. máj 2020

Ak uz mate pomenovanu ulicu a okolo su domy a vies si odpocitat ake supisne cislo dostanete, tak uved ulicu a cislo - ak su domy okolo skolaudovane a su oznacene cislami, tak vedia podla toho - ak budes cislo 5 a vedla vas bude oznacene 3 a vedla neho 1, tak je jasne ze vy budete ta 5tka.

A popros lekara nech uvedie telefonne cislo na teba, aby ta mohli kontaktovat.

autor
22. máj 2020

@fokuska Praveze ulica je stara, ale domy boli doteraz iba na jednej strane, a teraz pribudlo par novostavieb oproti, ziadny sused este nema cislo domu :D Buduci tyzden idem na stavebny urad kvoli kolaudacii tak sa spytam, oni by to cislo uz mali mat v evidencii. Uvidime, dakujem za radu 😉

lienocka2808
22. máj 2020

@ivkazba do pn sa uvadza nie trvaly pobyt, ale miesto, kde sa clovek na PN nachadza, cize si tam moze kazdy uviest co chce. My mame houseboat, bez popisneho cisla a adresy, kedze sa nachadza na vode a to som aj uviedla do PNky , ze sa tam budem nachadzat a hotovo. V ziadnom zakone nie je napisane, ze tam musi byt uvedeny trvaly pobyt, ale miesto, kde sa budes nachadzat a kde by ta mali pocas pn najst a skontrolovat. Ak bude dotycna v neskolaudovanom dome tak bude tam. Uz to, ze uziva neskolaudovanu stavbu predsa nie je problem zamestnavatela, alebo soc. poistovne a zamestnancov, ktori ju pridu skontrolovat. Ich zaujima iba dodrziavanie liecebneho rezimu, nic viac.

autor
22. máj 2020

@lienocka2808 Dakujem velmi pekne, presne toto som chcela asi pocut 🙂

dee01
22. máj 2020

@sisulia
@ivkazba takýchto premudrelych všade veľmi treba, sadnite si do parlamentu, toto sa vždy robilo a aj robiť bude a momentálne, keď bola situácia aká bola...pletiete hrušky s jablkami, to, že dom nemá skolaudovaný, tieto inštitúcie ani vedieť nemusia. Dovidopo

ma77
22. máj 2020

Na peenke maš adresa trv.pobyt a pod tym kde sa budeš zdržiavat ja som tiež byvala v neskolaudovanom dome a tak som to riešila nadiktuj sestričke ked ti bude vypisovat pn adr trvaleho pobytu a adresu kde sa budeš zdržiavat počas pn nadiktuj dedinu do zatvorkynovostavba a tel čislo a normalne bud doma oni si ta najdu😉

autor
23. máj 2020

@dee01
@ma77 dakujem damy, dam tam len nazov ulice a poznamku, ze ide o novostavbu. No som zvedava 😅

manusik
5. apr 2023

Ahoj prosim ta riesim to iste na kolaudaciu cakame iz 2 mesiace, ako to nakoniec dopadlo? Stacilo to parcelne cislo?