Ahojte,
vyzera to tak, ze budem musiet ist kvoli dlhotrvajucim zdravotnym problemom na PN. Byvam vsak v dome, ktory este nie je skolaudovany, nemame teda cislo domu. Nemame vlastne este ani plot a teda ani zvoncek, logicky 🙂
Je mozne napisat do papierov, ze sa budem zdrziavat na ulici, jej nazov a lokalitu domu - slovne? Keby ma potom prisli skontrolovat, budu mi volat, ak by nenasli dom? Mate s tym niekto realnu skusenost?
Je to cele na hlavu, inak to riesit neviem. Kvoli korone boli aj stavebne urady pozastavene, cize dom budeme mat skolaudovany o par mesiacov :P
Dakujem.
@sisulia Ano, byvame v neskolaudovanom dome, nie je to nic nezvycajne, niektori tak byvaju roky.
Najma teraz, ked stavebne urady vobec nefungovali - aj ked podame ziadost o kolaudaciu a pridelenie cisla domu - realne bude dom skolaudovany a cislo pridelene o par mesiacov. Takze sa mam odstahovat z noveho domu naspat k rodicom? :D
Že niektorí tak žijú roky je irelevantné. Aj to, že teraz trvajú tieto procesy dlho. Kolaudácia je podmienkou pre začatie užívania stavby, jej užívanie pred kolaudáciou je protizákonné. Hovorí o tom zákon o územnom plánovaní a stavebnom poriadku č. 50/1976, druhá časť, oddiel 7, § 76. Horná hranica pokuty za užívanie neskolaudovaného domu je až 33 tisíc eur. Takže oznamovať nejakej štátnej inštitúcii, že bývaš v neskolaudovanom dome ozaj nie je rozumné. Čiže zbytočne sa rozčuluješ na reakciu @sisulia určite je rozumnejšie poriešiť si adresu a PN inak ako tak, ako popisuješ v otázke.
@ivkazba nie, ja uvediem moj trvaly pobyt, kedze nie som bezdomovec, ktory byva pod mostom, a miesto kde sa zdrziavam, bude nova adresa. Udajne je ok vyznacit miesto parcely a to dat na viditelne miesto. Moralisticke reci typu ze nemam byvat v neskolaudovanom dome, lebo mi hrozi pokuta, taketo bububu reci naozaj nepotrebujem pocuvat. Nie som prva, ani posledna, a v tomto kocurkove trva vsetko dlho. Ze ja sprosta som sa vobec ozvala :D
@tslobik Dakujem, asi tak... pytala som sa na realne skusenosti, fakt nie som jedina, co riesi knkretne tuto situaciu...
Ak uz mate pomenovanu ulicu a okolo su domy a vies si odpocitat ake supisne cislo dostanete, tak uved ulicu a cislo - ak su domy okolo skolaudovane a su oznacene cislami, tak vedia podla toho - ak budes cislo 5 a vedla vas bude oznacene 3 a vedla neho 1, tak je jasne ze vy budete ta 5tka.
A popros lekara nech uvedie telefonne cislo na teba, aby ta mohli kontaktovat.
@fokuska Praveze ulica je stara, ale domy boli doteraz iba na jednej strane, a teraz pribudlo par novostavieb oproti, ziadny sused este nema cislo domu :D Buduci tyzden idem na stavebny urad kvoli kolaudacii tak sa spytam, oni by to cislo uz mali mat v evidencii. Uvidime, dakujem za radu 😉
@ivkazba do pn sa uvadza nie trvaly pobyt, ale miesto, kde sa clovek na PN nachadza, cize si tam moze kazdy uviest co chce. My mame houseboat, bez popisneho cisla a adresy, kedze sa nachadza na vode a to som aj uviedla do PNky , ze sa tam budem nachadzat a hotovo. V ziadnom zakone nie je napisane, ze tam musi byt uvedeny trvaly pobyt, ale miesto, kde sa budes nachadzat a kde by ta mali pocas pn najst a skontrolovat. Ak bude dotycna v neskolaudovanom dome tak bude tam. Uz to, ze uziva neskolaudovanu stavbu predsa nie je problem zamestnavatela, alebo soc. poistovne a zamestnancov, ktori ju pridu skontrolovat. Ich zaujima iba dodrziavanie liecebneho rezimu, nic viac.
@lienocka2808 Dakujem velmi pekne, presne toto som chcela asi pocut 🙂
Na peenke maš adresa trv.pobyt a pod tym kde sa budeš zdržiavat ja som tiež byvala v neskolaudovanom dome a tak som to riešila nadiktuj sestričke ked ti bude vypisovat pn adr trvaleho pobytu a adresu kde sa budeš zdržiavat počas pn nadiktuj dedinu do zatvorkynovostavba a tel čislo a normalne bud doma oni si ta najdu😉
Ahoj prosim ta riesim to iste na kolaudaciu cakame iz 2 mesiace, ako to nakoniec dopadlo? Stacilo to parcelne cislo?
Ako by si to chcela slovne opisat? A oficialne by ste v dome, ktory nie je skolaudovany nemali byvat. Budem si musiet dat pravdepodobne do pnky uplne inu adresu