Baby chcem sa spýtať, ak som na úrade práce a pôjdem na PN, môže mi prísť kontrola z úradu práce. Peniaze dostávam z úradu práce, nie som už v ochranné lehote po výpovedi. Takže peniaze len podpora by mi chodila. Čakám na kúpele, chodím po doktoroch, riešim či mám nárok na invalidný a úrad práce má posiela po pohovoroch. A ak by ma niekto zamestnal napriek mojim pracovným obmedzeniam s kúpeľmi sa môžem rozlúčiť. Pretože som bola rok peen a nemám nárok na platenú peenku. Viac by mi vyhovovalo ísť do kúpeľov počas podpory a potom sa zamestnať. Ešte 3týždne musím uhrať do tých kúpeľov. Tak premýšľam nad peenkou, ale sedieť potom doma bude ťažké.
Kontrola chodi zo Soc. poistovne. Na urad prace nosis doklad, ze si PN alebo OCR...
@taodsusedov Kontrola Ti môže prísť hocikedy, dokonca aj víkend. Ak máš vychádzky, tak môžeš ísť von.
Normálne by som to riešila s pani čo ťa bude mať na starosti.....Prišli ti schválené kúpele, potrebuješ sa dať zdravotne do poriadku....prines jej tam nejaké kópie mailov čo si si posielala ponuky a dá ti pokoj....Ide o to aby ti nedala termín návštevy počas tvojho pobytu v kúpeloch, preto by o tom mala vedieť....Nejdeš na dovolenku, ideš do kúpelov zo zdravotných dôvodov....Inak v niektorých kúpeloch sa PN dá vypísať aj priamo tam....Kontrola chodí hlavne zo Sociálky, ale môže prísť aj od zamestnávateľa čo je v tvojom prípade UP.
@taodsusedov ano kontrola z uradu moze prist aj ked je to "len" neplatena PN uchadzaca. Ak su schvalene kupele treba dolozit o tom doklad pripadne na ten cas dat si potvrdit to tlacivo PN pre UoZ a dolozit na urad
Mne bolo povedane, ze ak si na Ur. prace, tak mas take iste povinnosti ako k zamestnavatelovi. T.j. ohlasit akukolvek zmenu, marodku, prip. ocr-ku. Tu som hlasila ja (ocr), ale som bola zamestnana cez dobrovolnicky projekt. Ale radsej nahlasit, ako mat potom neprijemnosti.
@mogaa keď budem v kúpeľoch, to prinesiem potvrdenie o peen. Ale tie tri týždne byť aktívny hľadač práce je nie že otravné ale depresívne
Musím chodiť na pohovory a všade rozprávať aký som kripeĺ. A všetko práce ktoré nevyhovujú mojim pracovným obmedzeniam. Tak som myslela, že sa tomu vyhnem a hodím sa peen. Ale ísť von len počas vychádzky mi z určitých dôvodov nevyhovuje. Pracovať určite pôjdem, ale až po kúpeľoch.
A to si myslíš že ti hneď ponúknu prácu?🙂 Toho by som sa bála najmenej, mne dali vžy prvé mesiace pokoj a nič mi neponúkali, hlavne ked som vždy priniesla reagovanie na ponuky z profesie....Záleží čo si napísala do vstupného dotazníku, o aký prácu máš záujem, či chceš robiť na smeny alebo čo si robila doteraz...ak máš strednú školu a robila si v banke tak za pás ťa nepošlú🙂 rvnako ak máš deti, môžeš odmietnuť nočné alebo zo zdrav.dôvodov...
Áno môže, zdôraznila mi to pani z ÚP a ešte, že ak budem mať PN musím doniesť alebo poslať do troch dní papier z PNkou.