PN a úrad práce

taodsusedov
27. aug 2018

Baby chcem sa spýtať, ak som na úrade práce a pôjdem na PN, môže mi prísť kontrola z úradu práce. Peniaze dostávam z úradu práce, nie som už v ochranné lehote po výpovedi. Takže peniaze len podpora by mi chodila. Čakám na kúpele, chodím po doktoroch, riešim či mám nárok na invalidný a úrad práce má posiela po pohovoroch. A ak by ma niekto zamestnal napriek mojim pracovným obmedzeniam s kúpeľmi sa môžem rozlúčiť. Pretože som bola rok peen a nemám nárok na platenú peenku. Viac by mi vyhovovalo ísť do kúpeľov počas podpory a potom sa zamestnať. Ešte 3týždne musím uhrať do tých kúpeľov. Tak premýšľam nad peenkou, ale sedieť potom doma bude ťažké.

martinals
27. aug 2018

Áno môže, zdôraznila mi to pani z ÚP a ešte, že ak budem mať PN musím doniesť alebo poslať do troch dní papier z PNkou.

janci05
27. aug 2018

Kontrola chodi zo Soc. poistovne. Na urad prace nosis doklad, ze si PN alebo OCR...

fkata
27. aug 2018

@taodsusedov Kontrola Ti môže prísť hocikedy, dokonca aj víkend. Ak máš vychádzky, tak môžeš ísť von.

mogaa
27. aug 2018

Normálne by som to riešila s pani čo ťa bude mať na starosti.....Prišli ti schválené kúpele, potrebuješ sa dať zdravotne do poriadku....prines jej tam nejaké kópie mailov čo si si posielala ponuky a dá ti pokoj....Ide o to aby ti nedala termín návštevy počas tvojho pobytu v kúpeloch, preto by o tom mala vedieť....Nejdeš na dovolenku, ideš do kúpelov zo zdravotných dôvodov....Inak v niektorých kúpeloch sa PN dá vypísať aj priamo tam....Kontrola chodí hlavne zo Sociálky, ale môže prísť aj od zamestnávateľa čo je v tvojom prípade UP.

9lf9
27. aug 2018

@taodsusedov ano kontrola z uradu moze prist aj ked je to "len" neplatena PN uchadzaca. Ak su schvalene kupele treba dolozit o tom doklad pripadne na ten cas dat si potvrdit to tlacivo PN pre UoZ a dolozit na urad

janci05
27. aug 2018

Mne bolo povedane, ze ak si na Ur. prace, tak mas take iste povinnosti ako k zamestnavatelovi. T.j. ohlasit akukolvek zmenu, marodku, prip. ocr-ku. Tu som hlasila ja (ocr), ale som bola zamestnana cez dobrovolnicky projekt. Ale radsej nahlasit, ako mat potom neprijemnosti.

taodsusedov
autor
27. aug 2018

@mogaa keď budem v kúpeľoch, to prinesiem potvrdenie o peen. Ale tie tri týždne byť aktívny hľadač práce je nie že otravné ale depresívne
Musím chodiť na pohovory a všade rozprávať aký som kripeĺ. A všetko práce ktoré nevyhovujú mojim pracovným obmedzeniam. Tak som myslela, že sa tomu vyhnem a hodím sa peen. Ale ísť von len počas vychádzky mi z určitých dôvodov nevyhovuje. Pracovať určite pôjdem, ale až po kúpeľoch.

mogaa
29. aug 2018

A to si myslíš že ti hneď ponúknu prácu?🙂 Toho by som sa bála najmenej, mne dali vžy prvé mesiace pokoj a nič mi neponúkali, hlavne ked som vždy priniesla reagovanie na ponuky z profesie....Záleží čo si napísala do vstupného dotazníku, o aký prácu máš záujem, či chceš robiť na smeny alebo čo si robila doteraz...ak máš strednú školu a robila si v banke tak za pás ťa nepošlú🙂 rvnako ak máš deti, môžeš odmietnuť nočné alebo zo zdrav.dôvodov...