Ahojte, je tu niekto na pozícii vysokoškolského učiteľa? Mám za sebou ukončené doktorandské štúdium a po materskej mi ponúkli miesto odborného asistenta, no netuším, do akej platovej triedy spadám a tým pádom si neviem urobiť predstavu o plate. Ďakujem za pomoc 🙂
A nie je nahodou povinne ti tuto informaciu poskytnut?
@vanilkovazmrzka to je bežne dostupná informácia, vie si ju pozrieť ako píše
@lienka.7
@lienka.7 @luliu Kočky, poďakovala by som za odpoveď, ale nedali ste mi ju. Pýtala som sa, či tu nie je niekto, kto pôsobí ako vysokoškolský pedagóg, ukončené phd, pozícia odborný asistent. Prosila som o konkrétnu odpoveď, nie na pokyn, že si to mám vygoogliť. To som samozrejme robila a dopátrala som sa k tomu, že by som mala byť 9 platová trieda, ale budúca kolegyňa, ktorá mi to vlastne vybavuje si myslí, že 8. Prosím o konkrétnu odpoveď na konkrétnu otázku. Ďakujem 🙂
@zd582uo mas to v zákone 553/2003.
https://www.epi.sk/zz/2003-553
Platové tabuľky sú tiež na nete.
@zd582uo Zavisi od dlzky praxe, obvykle su zaradeni asistenti do platovej triedy 8 alebo 9. Aktualne tabulky su tu: https://www.ozskolstva.sk/files/platy od 1_9_20...
Z toho si vies vypocitat cistu mzdu, resp. mozes si uplatnit odpocitatelnu danovu polozku, danovy bonus na dieta, mozes ratat s cca 100 eur stravnym prispevkom. Osobny priplatok je vecou dohody a vykonu. Ale teda fakt sa to da rychlo vygooglit.
@zd582uo dopatrat sa tu ku konkretnej rade je niekedy dost zlozite...
Kazdopadne si myslim, ze kazda univerzita ma na zaradovanie svoj predpis, skus pozriet kolektivnu zmluvu. V zakone to nie je jednoznacne definovane. Skus kontaktovat dekana alebo tajomnicku fakulty, ak si to chces overit.
Co sa tyka realnej skusenosti, tak moju sestru zaradili do 9.triedy na poziciu odborny asistent po ukonceni PhD., toto je konkretne Zilinska univerzita. A zapocitalo sa do praxe (odrobenych rokov) cele doktorandske studium.
@zd582uo Ak škola má peniaze, dajú Ti 9. triedu, ak škola nemá peniaze, dajú Ti 8. triedu a je to v zákonnom rámci. Ja dávam v rámci projektu post-doc 9. triedu, ale mám na to projektové peniaze a nemusím sa s nikým dohadovať. Trieda môže súvisieť aj s tým, či budeš len učiť, alebo Ťa hneď zapoja do nejakého projektu financovaného extra. Osobne by som ale odhadovala, že Ti skôr dajú na začiatok 8. triedu. Musíš si to doriešiť individuálne pohovorom s budúcim nadriadeným, resp. dekanom alebo tajomníčkou fakulty.
@zd582uo mala by si byt 8 trieda si myslím. Doktorand pred dizertačnou je 6tr. po dizertačke 7 a logicky to vychádza, že po phd 8. Čiže žalostne malo na to, aké úsilie človek vynaložil 🥲
@brrunetkaa po PhD. by mala byť 9 trieda.....
@zd582uo toto aj mna by zaujimalo,lebo sice som pracovala v sukromnej sfere,ale rada by dom v skolstve pokracovala,zatial som MD