Chcela by som ísť študovať vs zdravotnú sestru, nemam žiadnu kamarátku ani nikoho v rodine co by mi na otázku odpovedali... Aky je prosím reálny plat sestry po bc. Škole? Ano viem na nete sú ponuky aj 1400e+ ale zaujímajú ma reálne podmienky
Ešte si to dievča dobre premysli
keby mali sestry plat 1400e tak by ich nechybalo v SK zdravotnicte 14tis. 😀
Po 22 rokoch praxe som sa vysplhala v sukromnej amb na 1000e brutto. Vacsina ponuk je 800-1000€ brutto. 1400 a viac mozes mat na oddeleni s priplatkami za nocne a vikendy.
@stanulienkat 😰
1400 nemám ani po 38 rokoch praxe.zalezi aj či si v krompachoch alebo v blave.ak to ideš robiť pre peniaze.tak ani nezačínaj študovať.z toho nezbohatnes...
No tak takyto plat mozno pri 200 odpravovanych hodinach
Toto povolanie je taka charita.Musi to cloveka fakt bavit.
U nas sa mi zda,ze asi vrchna mala cca 1200€ ale v hrubom...cize mgr.+specializacia+prax+funkcia teda..teraz moze byt,ze tych 1400 moze mat vrchna..riadne sestry pri lozku,bez specializacie urcite nie..vraj je uz priplatok ak mas VS,ale to neviem (uz som 4 roky prec,tak neviem)
Pozrite tu základnú zložku mzdy: https://www.sksapa.sk/aktuality-a-oznamy/odmeno...
Potom máte k tomu príplatky. Zdravotnícky pracovník musí byť registrovaný v komore, v prípade sestry to je SK SaPA, a musí sa vzdelávať, teda zbierať kredity.
Zaklad 1200
Ostatne zavisi od nočnych , vikendov, a ked je dovolenka alebo nadcasy ,staci 20 hod, tak je to este lepsie
robim v DD 4 roky, stredna zdravotnicka a vysoka Bc., zo zaciatku bieda velka😁 teraz uz mam v cistom 700-850e, zalezi od mesiaca kedze robim v nepretrzitej prevadzke
Mama ma po 30r 800/900 euro. 👎
Ja nesúhlasím s týmito príspevkami, keď som nastúpila do nemocnice aj keď som začínala na plate 750 eur v hrubom v čistom som mala vždy okolo 800-900 a za tie roky sa to zodvihlo tabuľkový plat je pre Bc myslím 972 eur v hrubom co je v čistom viac kvôli nočným, víkendom a sviatkom. Ja som zarábala na are cca 1200-1400 eur. V nemocnici sa naozaj zarobiť dá aspoň v tých väčších veľa robi aj kolektívna zmluva a osobne ohodnotenie. Vždy som mala vyšší plat ako spolužiačky ktoré išli napr ekonomickým smerom v našom meste. Každopádne platy sestier v súkromnom sektore a v ambulanciách sú na zaplakanie ideš aj o polovicu niekedy aj viac nižšie takže ziadna sláva. Každopádne keď chceš ako sestra si vieš pekne zarobiť ale voľbu povolania by som si premyslela z iných dôvodov. Musíš počítať s tým ze ak budeš robiť v trojzmennej prevádzke tvoj osobný život tým veľmi utrpí málokto z rodiny a kamarátov chápe aká táto práca je, veľa krát budeš nútená počas sviatkov rodinných osláv a neviem čoho ísť do roboty miesto času s rodinou. Vianoce už nikdy nebudú ako pred tým...atd atd.. Okrem toho v tejto dobe covidu ti veľa pologramotnych vyznávačov Dr. Bukovskeho bude nadávať do najhorších špín, uvidíš ako tvoji známy zdieľajú na fb obrázky sestriciek s nožom na krku a komentárom že zdravotníci budú trpieť a pod co ta moc nemotivuje. Ľudia sú čím ďalej horší a áno budeš mat aj dobrých pacientov ale čím ďalej viav sa objavuje takých ktorí ťa majú za plebs a aj sa k tebe tak správajú. Ja by som si toto povolanie už nikdy nevybrala.
Smiešne 😂 😂 😂 ja som zdravotná sestra a môj plat na 8 hodinovej smene bol v čistom okolo 850 eur a keď som chodila aj do denných a to som ich mala aj 6 cez týždeň samozrejme na druhý deň 8 micka čiže som robila ako chuj tak som zarobila maximálne 940 eur 😂😂😂😂😂 čiže podľa mňa mame sestry biedny plat a to ja mam ešte s tých dobrých lebo som instrumentarka síce bez špecializácie ak máš specku tak zarobiť viac ale ja ju zatiaľ nemam, ale viem ze sestry na oddelení v čistom zarábajú maximálne do 700 eur viac nie
@mon1806 ved toto že v jednej zmene nemáš šancu zarobiť toľko. Oni túto informáciu ze sestry zarábajú 1400 hovorili v správach ale neviem kde to počítali. Ja som tak zarobila ale v trojzmene plus osobko plus príplatky za prostredie
@era777 u nas maju zakladny plat okolo 1200 ak robia na zmeny tak sa im vysplha aj na 1400eur ale v hrubom samozrejme
ja mam 850eur v cistom ako zdravotnicky asistent so zmenami bez nejakych nadcasov
To si vyberať školu podľa platu ?
Aj keby ťa nebavila škola a potom práca tak pôjdeš na tú kde sú lepšie platy ?
Iba sa pýtam.
Sú rôzne pozície pre vyštudovanú zdr.sestru, platy sa pohybujú v rozpätí rozdielov 400-500e a kým dostudujes, budú úplne iné.
Napr. si pozri inzeráty kde hľadajú sestry, aj Nou Klenová Ba má dobré platy a ubytovanie blizko za výrazné zľavy, alebo pol roka zadarmo.
@rarararara a kde mate zaklad 1200?
Kamarátka na ambulancii onkológia plus aplikuje chemoterapie má VS ma 780 netto po 23 r praxe,ale oni majú nejaky príplatok za rizikové pracovisko
Druhá robí u zubára s dobrým menom na recepcii a má 1000 eur netto, ďalšia u dermatologičky tiež vyšší plat
@mariasumi zapad.slovensko, fakultna nemocnica, +pomaturit.studium
Môj nástupný plat 830€ vo fakultnej nemocnici, ale nie trojsmenka ale osemhodinové, na operačných sálach... Som po strednej zdravotnej, a bc štúdium na VŠ, v roku 2017 teraz keď pozerám nástupné platy sú približne tak... Sestry pri lôžku majú samozrejme viac, plus sa priplacaju sviatky, nočné atď, toto som ja nemala 🤷 ale ako pozerám 1400€ som veru nikde nevidela ako nástupný plat, ale pokojne sa môžem mýliť 🙂