Plat vo vysokoškolskej jedálni

22. okt 2024

Dobrý večer. Môžem sa opýtať plus mínus od do ako sa pohybuje plat na pozicii pomocná sila v kuchyni vo vysokoškolskej jedálni v čistom? Viem že je tabuľkový plat ale zaujímalo by ma to preto aby som vedela či prestúpiť z momentálnej práce do tejto pozície. Lákajú má voľné prázdniny. 😊 Budem naozaj vďačná pretože sa potrebujem rýchlo rozhodnúť. Píšem anonymne pretože som tu aktívna občas a rada by som si svoje zamestnanie nechala pre seba
Ďakujem za pochopenie.

sella38
22. okt 2024

Raz a navzdy... kucharka nie je pedagogicky zamestnanec, nema tolko dovolenky ("prazdniny"), nema ta co lakat...

martinmmartin
22. okt 2024

@sella38 a cez prazdniny vari jedalna pre koho? Skolnikovi?

klariska1
22. okt 2024

@martinmmartin vysoké školy nemajú školníkov🙂. Ak sa VŠ jedáleň nachádza priamo v internáte, tak intetnáty sa zvyknú na leto využívať ako ubytovne, pre mestské tábory a pod. U nás býva v lete jedáleň plná detí z táborov. Aj VŠ pedagógovia a úradníci sú tam, stravujú sa a varia pre nich. Plus kuchári nemajú toĺko dovolenky ako učitelia, chodia do práce, varia, upratujú a ood.To nie je tak že na dva mesiace zavrú a praaaaazdniny🙂.

sella38
22. okt 2024

@martinmmartin vidno, ze sa vyznas 🙂 👍

deti95060810
22. okt 2024

varí sa, ale podstatne menej ako cez semester.... takže sa asi personál strieda v dovolenke....
vš jedáleň môže variť aj pre zamestnancov iných firiem a tí v lete prázdniny nemajú.

lindous
22. okt 2024

U nás na VŠ je jedáleň síce zabezpečená súkromnou firmou - a aj na všetkých v okoli, čiže tabuľkový plat to tiež nebude - ale prázdniny nie sú, škola je celoročne plná zamestnancov a doktorandov…

klariska1
22. okt 2024

@lindous aj u nás to tak je, že zamestnanci v jedálni nie sú zamestnanci univerzity, ale jedáleň vlastní súkromná firma a kuchári pracujú vlastne v tej firme, nie na uni... a firma zarába, varia celoročne

nikpa
22. okt 2024

@martinmmartin cez prázdniny sa robí v kuchyniach veľké upratovanie, maľuje sa, robí inventúra skladov a pod. A je pravda, že kuchárky nemajú toľko dovolenky ako pedagogický zamestnanci.

ankare
22. okt 2024

@nikpa Dúfam, že nie si pedagóg. Ten pravopis. 😱

nikpa
22. okt 2024

@ankare aby si sa 💩 jeden nom.množ.č. mi ušiel. Nie som dokonalá ale ty zrejme áno. A vlastne ako si prispela do tejto diskusie okrem gramatickeho okienka, na ktoré sa nikto nepýtal?

ankare
22. okt 2024

@nikpa Neurážaj sa. Radšej na sebe popracuj. Je to učivo základnej školy.

autor
23. okt 2024

Ďakujem za príspevky, ale keď je tu niekto z vás, kto je v jedálni priamo zamestnaný, nie cez firmu, tak aké platy sú tam? Naozaj ma to prosím vás zaujíma.
Bolo mi povedané že zimné prázdniny je voľno a polka leta je voľno.
Som matka samoživiteľka tak preto si nemôžem dovoliť spadnúť s príjmom. Prosím chápte ma.

autor
23. okt 2024

Tak isto by mi aj to voľno dobre padlo aby som bez muža a rodiny, starých rodičov atď, nemusela riešiť prázdniny lebo by som mala voľno väčšinou.

nelka93
23. okt 2024

Rátaj, že ak je to podľa tabuliek, tak viac ako 800-900 v hrubom to nebude

oli18
23. okt 2024

Preco sa neides na to miesto, aj na ostatne pracovne podmienky, rovno opytat?

cmarzarafom
23. okt 2024

700 cca v cistom

autor
23. okt 2024

@oli18 bola som osobne, ale to výstava ekonómka podľa tabuliek - vek, predošlé zamestnania, deti atď. Čiže presne mi nevedela povedať bohužiaľ. A tým pádom som nemala ani tušenie, že či 550 alebo 750 a to je rozdiel.

autor
23. okt 2024

@cmarzarafom môže to byť aj značne menej? Dúfam že nie lebo teraz mám asi toľko plus mínus

oli18
23. okt 2024

Tak to je slaba ekonomka. Mala si jej rovno povedat, co si tu napisala. A deti s tym rozhodne nemaju nic spolocne. Do tabulky ta zaradia na zaklade funkcie a rokov praxe.

sella38
23. okt 2024

Tak čo som pozerala tabuľky a zaradenie (kuchárka so základným vzdelaním 2. trieda, 3. a 4. trieda vyučená), tak to vychádza cca 700€ v hrubom...

sella38
23. okt 2024
margotka17
23. okt 2024

Je jedno, kde varíš ako nočná sila, tvoju výšku platu to neovplyvňuje. Vždy si pomocná sila. Jedine budeš študovať a prednášať na fakulte po vyštudovaní, potom sa aj tvoj plat zvýši.

luccija
23. okt 2024

Pýtaj sa ekonomky je to jej povinnosť ti povedať koľko zarobis.My Ti napíšeme 850 eur povieme zle a potom budeš sklamaná, že si sa zle rozhodla.

simca06022011
23. okt 2024

ekonomka ti podla tabuliek vyhlada kolko budes mat mzdu a to ti predsa musi dat vediet este pred prijatim ponuky. V hrubom mzdu. To zahrna prax, vek atd = ved tieto info ona vie od teba. Danovy bonus, aj cistu mzdu si vyratas aj v tabulke sama. TO je navyse k mzde.

ako pomocna sila by som ratala s minimalkou, prvy stupen narocnosti prace aj v sukromnej firme = tym padom minimum to podla mna bude aj v statnej.

autor
24. okt 2024

Ďakujem za odpovede.
Určite mi to pomôže zorientovať sa v tom.

katkaa01
25. okt 2024

Sesternica robi v skolke pomocnú silu a ma 670e +140e gastrace robi v BA

petrusa87
26. okt 2024

Pomocne kucharky mavali u nas v jedalni vzdy tak minimalnu mzdu (okolie topolcany), mozno taka bratislava a ostatne vacsie mesta, mozno teda davaju o nieco viac penazi, urcite sa to za tie roky nezmenilo, co tam uz nerobim lebo tabulkove platy su zas nizsie ako minimalna mzda, takze to len musia doplacat do tej minimalky....vacsiu mzdu teda nerataj napr. moj muz ma 15r praxe je veterinarny technik vo verejnej sprave a bohuzial naozaj s priplatkami ma v cistom len 800€ 🤦(na zapade)