Plat v sociálnej poisťovni

jt261
25. máj 2022

Vie mi niekto poradit, aky plat mi ukazuje socialna poistovna ako priemerny? Kde to najdem ? Alebo vedem by to niekto zistit ?

mogaa
25. máj 2022

u svojho zamestnávateľa

jt261
autor
25. máj 2022

@mogaa ved to ze zamestnavatel mi vypocital plat normalne podla vyplatnej pasky. Ale v banke mi povedali ze zamestnavatel menil pred 6 mesiacmi nazov firmy a ico. Takze v Banke beru len poslednych 6 mesiacov. Chcela som vediet ci to tak je vo vsetkych bankach, alebo ako

pukina
25. máj 2022

@jt261 treba si od zamestnavatela vyziadat potvrdenie o vyske prijmu za poslednych 12 mesiacov, resp. kolko banka pozaduje

lilinka88
25. máj 2022

@jt261 a čo s tým má SP? Však keď sa ti menil zamestnávateľ,musela si podpísať niečo...

nestastna21
25. máj 2022

Robí sa to tak ze banka požiada sp o info aky máš priamerny vymeriavací základ. Oni im na zakladá dopytu pošlú info, ale oni nevedia zistiť aký máš príjem len overujú ze ci si ty uviedla spravny údaj. Véd si to vypočítaj z toho co ti prišlo na účet. Zrataj všetko za 6 mesiacov a vydeľ 6 a výsledok je tvoj priemerný vymeriavací základ. Na hypo sa overuje posledný rok.

aandrea9
27. máj 2022

@nestastna21 to co píšeš je jej priemerná čistá mzda a nie priemerný vymeriavací základ. Vymeriavací základ je hrubá mzda.

nestastna21
27. máj 2022

@aandrea9 áno mas pravdu. Tak ci tak je pre schválenie úveru potrebné uviesť čistú mzdu nie hrubú takže môj návod nie je od veci.

iv007
27. máj 2022

Na kazdej pobocke ti vytlacia tvoje vymeriavace zaklady na zaklade OP.Malo by to sediet s vyplatnymi paskami