Od tohto septembra som zacala pracovat ako vychovavatelka na Zs. Mam ukoncenu strednu pedagogicku a vs titul 2.stupna inzinier cize titul nepedagogickeho smeru. Uznajú mi ju alebo bez sance? V ms kde som pracovala rok predtym mi to uznali ale bola to sukromna ms, toto je statna zs. Z magistratu mi zatial neprislo ziadne info. Dakujem za vas cas a skusenosti.
Podľa mňa neuznajú. Aspoň teda nepoznám nikoho v okolí, komu by uznali.
Ak to ide cez magistrát podľa mňa neuznaju. Aj ja som tak robila a plat som mala ako nepedagogicka. Dorobil som si potom rozširujúce štúdium a v novej práci som už normálne pedagogicky zamestnanec.
Nie, neuznajú. Na pozíciu vychovávateľky stačí aj stredná škola.
Nie, neuznajú, iba pedagogiku - vychovávateľka s Mgr. direkt vychovávateľstvo.
Nesplnas kvalifikacne predpoklady podla zakona, takze neuznaju.
Nemajú to prečo uznať.
Ak by si mala DPŠ, tak uznajú. Inak ich tvoja VŠ nezaujíma. Budeš zaradená podľa strednej školy.
V MŠ tu ju unat mohli, lebo to bolo na výnimku, bol to prvý pracovný pomerne školstve, do 4 rokov si mala ukončiť DPŠ. Keďže si to nwurobila, tentokrát ti ju neuznajú.
@palicka ja som v ms robila rok. Som iba rok v skolstve, predtym som pracovala uplne v inej sfere na inej pozicii
Magistrat mi zatial nedal platovy dekrét ale ratam, ze to bude to ako hovorite
Asi áno. Je jedno ako dlho, výnimka sa vzťahuje vždy len na prvé zamestnanie
Prisla mi vyplata, podla toho co mi piplo tak mam aktualne 5ku triedu bez adaptacneho
Podľa mňa záleží na riaditeľovi. Moja mama učí na ZŠ, postupne sa riaditeľka zbavuje všetkých učiteľov, ktorí majú nejaké vyššie vzdelanie, len kvôli príplatkom. Moja mama ma doktorát z matematiky, ktorú aj vyučuje, má 2 roky do dôchodku a vyzeralo to pred začiatkom školského roka s jej miestom všelijako. X rokov učila bez príplatkov vôbec.