Plat v školstve - uznanie titulu nepedagogického smeru

22. sep 2024

Od tohto septembra som zacala pracovat ako vychovavatelka na Zs. Mam ukoncenu strednu pedagogicku a vs titul 2.stupna inzinier cize titul nepedagogickeho smeru. Uznajú mi ju alebo bez sance? V ms kde som pracovala rok predtym mi to uznali ale bola to sukromna ms, toto je statna zs. Z magistratu mi zatial neprislo ziadne info. Dakujem za vas cas a skusenosti.

zuzu1304
22. sep 2024

Podľa mňa záleží na riaditeľovi. Moja mama učí na ZŠ, postupne sa riaditeľka zbavuje všetkých učiteľov, ktorí majú nejaké vyššie vzdelanie, len kvôli príplatkom. Moja mama ma doktorát z matematiky, ktorú aj vyučuje, má 2 roky do dôchodku a vyzeralo to pred začiatkom školského roka s jej miestom všelijako. X rokov učila bez príplatkov vôbec.

hablko2
22. sep 2024

Podľa mňa neuznajú. Aspoň teda nepoznám nikoho v okolí, komu by uznali.

pininka1
22. sep 2024

Ak to ide cez magistrát podľa mňa neuznaju. Aj ja som tak robila a plat som mala ako nepedagogicka. Dorobil som si potom rozširujúce štúdium a v novej práci som už normálne pedagogicky zamestnanec.

zuzanockamt
22. sep 2024

Nie, neuznajú. Na pozíciu vychovávateľky stačí aj stredná škola.

michaela329
22. sep 2024

Nie, neuznajú, iba pedagogiku - vychovávateľka s Mgr. direkt vychovávateľstvo.

lenka_da
22. sep 2024

Nesplnas kvalifikacne predpoklady podla zakona, takze neuznaju.

januska12323
22. sep 2024

Nemajú to prečo uznať.

1ryba
22. sep 2024

Ak by si mala DPŠ, tak uznajú. Inak ich tvoja VŠ nezaujíma. Budeš zaradená podľa strednej školy.

1ryba
22. sep 2024

@zuzu1304 riaditeľ sa riadi podľa vyhlášky. Nie podľa seba. Tvoja mama je úplne v inej situácii a u autorky sa nejedná o príplatok ale zaradenie do platovej triedy .

palicka
30. sep 2024

V MŠ tu ju unat mohli, lebo to bolo na výnimku, bol to prvý pracovný pomerne školstve, do 4 rokov si mala ukončiť DPŠ. Keďže si to nwurobila, tentokrát ti ju neuznajú.

autor
30. sep 2024

@palicka ja som v ms robila rok. Som iba rok v skolstve, predtym som pracovala uplne v inej sfere na inej pozicii

Magistrat mi zatial nedal platovy dekrét ale ratam, ze to bude to ako hovorite

palicka
1. okt 2024

Asi áno. Je jedno ako dlho, výnimka sa vzťahuje vždy len na prvé zamestnanie

autor
10. okt 2024

Prisla mi vyplata, podla toho co mi piplo tak mam aktualne 5ku triedu bez adaptacneho