Ahojte,
môj exmanžel pracuje v obchode. Pracovnú dobu má rozvrhnutú na pondelok - sobota. Tvrdí, že robí každý deň a každú sobotu (kvôli čomu nemôže chodiť za deťmi - hoc pracuje iba dopoludnia). Podľa jeho vyjadrení na súde pracuje za minimálnu mzdu (doniesol ročné zúčtovanie, kde mal uvedenú priemernú čistú mzdu 570e). Sobotné príplatky v tomto prípade nemá?
@doriiis nie v kazdom. Kedysi som robila v Cba,teraz ex kolegyne maju do 600e. Resp,niekedy februar marec,mi kamoska povedala,ze jej na ucet prislo necelych 600 za plny mesiac. Ja som robila tento rok v Kauflande,na skrateny 6h uvazok a mala som 750e. Zalezi kde robi,ale vikend ma zaplateny urcite
Robí v špecializovanom obchode so záhradnou technikou, teraz som pozerala na webe otváracie hodiny - pon/pia 7,30-16,30 a sobota 8,00-12,00. Vraj je v práci každý deň - to je 6 dní v týždni každý mesiac. Neexistuje, že nemá príplatok, nadčas alebo neviem ako to nazvať. Robí tam už štyri roky. Takže má na papieri minimálku a zvyšok na ruku? ako by som to mohla dokázať? podľa toho, čo tu často čítam, asi nijak, že........
Nedokazes to nijak,bohuzial.
a nikto na súde sa nad tým nepozastaví? že je v práci 49 hodín týždenne (s prestávkou na obed samozrejme - ale asi nemá prestávku 9 hodín) a má iba minimálnu mzdu?
nijak, zjavne si to vybavil, aby nemusel platit vyzivne, resp. bola co najnizsia suma.
Tak ale nemusi tam byt cely den,moze robit na smeny
Môžeš pohľadať či ten obchod nemá vyhodenu ponuku prace a uvedený plat
Je vysokonepravdepodne že tam robí za minimalku
Koľko si platí bývanie?
Uprimne, neverim ani tomu, ze robi 6 dni v tyzdni ;)
@pribinak už som to hľadala 🙃
@petulda333 nerobí na smeny (resp.zase - je to jeho tvrdenie)
ja viem, že klame, veď ho poznám 🤷🏻♀️ viem, aký má rečový prejav, keď nehovorí pravdu, ako sa tvári, keď si vymýšľa, je pre mňa ľahko čitateľný - ale nemám to ako dokázať
No s tym bohuzial nic neurobis. Niektori kudia su taki 😔
Súd to zusti ak podas navrh na zvysenie vyzivneho.
Je to za mnou, pripravila som sa a zvládla to sama 😉 oveľa lepšie ako on s advokátom.
Ale čoby nemal.Od.bava,až to bolí.
V obchode sa platy pohybujú vyššie.Lebo inak by to už naozaj nikto nechcel robit