Plat v Mš

dana22221
24. aug 2018

Dobrý deň. Chcela by som vás poprosiť o radu. Ukončila som tohto roku 1. stupeň VŠ v odbore predškolská a elementárna pedagogika. Do akej platovej triedy by som mala byť zaradená na základe dosiahnutého vzdelania, poprípade aký približný plat v čistom by som získala? Ďakujem za odpovede.

evita11223
24. aug 2018

@dana22221 nejake horibilne cisla necakaj, co viem tak su to tabulkove platy a kamoska co robi v skolke ucitelku ta ma nieco cez 500€, ale 600 nema ani len zdaleka.

anulienkalenka
24. aug 2018
Používateľ anulienkalenka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anulienkalenka.

moja mamka uči v školke už 30 rokov a má 610eur

tinaa64
24. aug 2018

To je hrozne...clovek sa uci roky a za ro ma dostat 500 -600 eur?ja som muslela ze icotelky maju min .800eur...ucitelkam by som pridala na plate ..ja som tiez chcela pracovat v jasliach alebo v ms..uz som aj rozmyslala nad skolou....ale neoati sa mi byt v skole(skolu som nikdy nemusela
.bola som rada ze som zmaturovala a nemusela sediet za lavicou..lae kvoli praci s detmi som bola ochotna ist na vs) pre 500 eur mesacne

hellwant
24. aug 2018

@tinaa64 Moja zena uci myslim 14 rokov.Pkat plus nieco z CVČ a zo stravacmi ma okolo 880 v cistom plus minus 20 eur. Ale ona je ucitelka na 2 stupni, nemyl si ucitelov v materskej, skor by som to nazval vychovavatelov tam to bude nizsie.

ondrejkovamaminka
24. aug 2018

@hellwant v MŠ sú učiteľky. Vychovávateľky sú v šk. klube

hellwant
24. aug 2018

@ondrejkovamaminka Treba citat s porozumenim😉 ja som napisal ,ze ja by som to nazval a nie ze su vychovavatelky.

ondrejkovamaminka
24. aug 2018

@hellwant pardon, ja by som učiteľky v MŠ ani nenazvala vychovávateľkami. 🙂

momoqui
24. aug 2018

@hellwant v MS pracuju ucitelky, vychovavat maju doma rodicia (najma). Vychovavateliky pracuju na ZS 🙂 zakladatelka temy chce vediet kolko by zarobila v skolke nepotrebovala vediet plat ucitelky so skusenostami a odpracovanymi rokmi

gir
24. aug 2018

@hellwant Materská škola je preto škola že sa tam učí !!! Poznám viac primitívnejších názorov že učiteľky v MŠ len dávajú pozor na deti a pijú kávu. Odporúčam pozrieť VZDELÁVACIE ŠTANDARDY PRE MŠ v reále vyskúšať a potom komentovať.

hellwant
24. aug 2018

@ondrejkovamaminka 😁😁😁Kazdopadne oni musia deti naucit nejake zaklady, teraz sa toho kladie na nastavajucich prvacikov ovela viac ako za mojich casov....neviem ako je to v zahranici ci tie platy su rovnake ale asi nie, asi vzdy bude rozdiel MŠ, 1. stupen,2 stupen stredna, a potom vysokoskolsky ucitelia. Predsa len cim ides vyssie potrebujes viac vediet o tom co ucis a mat na to aj prisluchajuce vzdelanie. Moja milovana uci Anglinu na druhom stupni moze aj strednu, ale dalej uz nie. Kedysi mohla len prvy stupen ucit, ale urobila si v BB dalsiu vysku

novana
24. aug 2018

@hellwant, pre učiteľky na 1. a 2. stupni ZŠ platia rovnaké platové tabuľky. 😉 A predpokladám, že čo tvoja žena študovala tu naozaj nikoho nezaujíma. Pochváľ sa kamarátom pri pive.

hellwant
24. aug 2018

boze ty si mimo hovorim ze tie platy budu asi rozdielne a ano 1 a 2 su rovnake, neviem ako na strednej ale na vyske budu isto vyssie, to bol len dodatok a pivo si daj ty s kamoskami tvoj nazor bol viac mimo temy ako moj Inak som abstinent😉

ivetdulka
24. aug 2018

neviem či spadá školstvo pod štátnu správ, skôr myslí že pod verejnú správu. a platy pre verejnú správu sú v tabuľkách dostupné na internete. je to dané ako funkčný plat ( v hrubom), k tomu si prirátaj osobné ohodnotenia.... presné číslo neviem povedať 🙂

smejlicka
24. aug 2018

@dana22221 ako absolvent VŠ I.stupňa by si mala byt zaradena do 8PT čo je 616,50e v hrubom ešte k tomu začínajúci príplatok a zalezi ci este budes aj triednou ucitelkou a daju aj osobne 🙂.

zuzanockamt
24. aug 2018

@hellwant VS pedagog-doktorand ma nizsi plat ako ucitel na ZS 😉 takze nemas spravnu teoriu...u docentov a profesorov to bude uz trosku lepsie

ondrejkovamaminka
24. aug 2018

@smejlicka este dodam, ze po ukonceni adapt. vzdelavania pride o prispevok, ale ako samostatny pedagog sa dostane do 9.PT. po roku cca 😊

smejlicka
24. aug 2018

@dana22221 začínajú príplatok je 6% čo je 37€ a triednicky priplatok 38,50€

smejlicka
24. aug 2018

@ondrejkovamaminka presne tak 🙂

katulienkaja
24. aug 2018

Prosím vás, možno trosku odbocim od témy ale viete mi povedať ci sa dá zamestnať v materskej škole pokiaľ nemám vystudovanu pedagogiku ani strednú školu s podobným zameraním? Baví ma práca s deťmi len mám vystudovane ekonomické smery skôr (perosnalistika, manažment ) tak len chcem vedieť ci niektoré pani učiteľky alebo asistentky majú vystudovane nieco iné ako pedagogiku príp.či sa da dorobit nejaký kurz alebo vzdelanie ☺ ďakujem

zuzanockamt
24. aug 2018

@katulienkaja musi byt pg.vzdelanie...staci pomaturitne studium na PASA alebo VS s tymto zameranim-Bc.

ondrejkovamaminka
24. aug 2018

@katulienkaja stredna pedagogicka v prislusnom odbore zatial staci. plus VS I. stupna prislusny odbor. existuje aj nadstavba dvojrocna na strednej- prislusny odbor. Zamestnaju ta ak nemaju ucitela, ako nekvalifikovanu a ak viem spravne. do dvoch rokov musis zacat studovat.

hellwant
24. aug 2018

@zuzanockamt tu sa fakt len domnievam a myslel som ze asi to budu mat lepsie ak nie tak je to smutne...co uz Slovensko

zuzanockamt
24. aug 2018

@hellwant preco by to mali mat lepsie? Praca na ZS a v MS je najnarocnejsia

tinaa64
24. aug 2018

@katulienkaja zaujimava otazka...mna tiez presne toto iste zaujima..ale podla mna musi mat nejake pedagogicke minimum

anonymka11
24. aug 2018

Ahojte ja sa chcem opýtať či sa dá v MŠ zamestnať aj počas štúdia tento rok nastupujem na vysokú školu na predprimarnu a elementárnu pedagogiku a chcela by som sa zamestnať v ms keďže budem tento odbor študovať alebo dá sa pracovať až keď budem mať ukončené bc? Ďakujem za rady

darci17
24. aug 2018

@katulienkaja ahoj, môžeš, ak ta zoberie riaditeľka ako nekvalifikovaneho pedagogického zamestnanca. Väčšinou majú podmienku do roka začať študovať. A zoberú len v krajoch, kde je núdza o učiteľky, Napr. Ba.

smejlicka
24. aug 2018

@anonymka11 zalezi od riaditela ci by ta prijal do zamestnania ale skor uprednostni co uz ma skolu dokoncenu 🙂 ale nikdy nevies..a strednu skolu mas aku ukoncenu?

hellwant
24. aug 2018

@zuzanockamt a nemoze to byt rokmi? ak ma ucitel zo ZS viac rokov odrobenych-kedze je tam tabulkovy plat- kto vie ako je to pri rovnakom pocte. hmmm🤔🤔🤔😀😀😀

zuzanockamt
24. aug 2018

@hellwant bola to priblizne rovnaka vekova skupina 😉

smejlicka
24. aug 2018

@hellwant príklad učitel mš samostany zaradeny do 8PT 616,50€ napr. prax 13r - 80,50€
učitel II.stupen samostany 10PT 753€ a 13rprax - 98€