Plat učiteľky v škôlke

nikanika3
26. máj 2016

Ahojte 🙂 viem,že je to súkromná otázka ale potrebovala by som poradiť 🙂 študujem na VŠ - predškolská a elementára pedagogika, mam skončený gympel, chcela by som si dokočiť Bc. a potom si nájsť prácu učiteľky v mš. S prateľom by sme si chceli vziať hypotéku na dom tak by som sa chcela orietačne opýtať aký plat majú učiteľky v materskej škole ( východné Slovensko ) 🙂 ďakujem za každú odpoveď, môžte mi písať kľudne aj do správy 🙂 ďakujem 🙂

lulila20
26. máj 2016

Zapad cca 600eur

katarinamarkova
26. máj 2016

@nikanika3 len otázočka.....rozhodla si sa venovať niekoľko rokov štúdiu a následne xy rokov praxi v odbore o kt. si si ani cca nezistila ako je platený?
dobrá odvaha.
ak sa nič nezmenilo tak plat učiteľky v štátnej MŠ je o čosi menší ako plat vo väčšine klasických slovenských výrobných závodoch.

dominika6
27. máj 2016

@nikanika3
ak to študuješ a baví ťa to,nemala by si to robiť pre peniaze...ale preto že miluješ deti..

stanulienkat
27. máj 2016

@dominika6 Vies, ale z lasky k detom nevyzijes. Nevylucuje sa , ze ak vykonavas zamestnanie, co ta bavi a milujes svoju pracu, tak to mas robit spoly zadarmo?

mima4
27. máj 2016

@dominika6 no na druhej strane byt ohodnotena na urovni cloveka, ktory neraz nevie naratat do 10... to nie je moc motivacne 😉
A hlavne, ta financna zavislost od priatela s takym platom

dominika6
27. máj 2016

@stanulienkat
@mima4
ved ááááno ale prvá otázka ohladne platu ked ešte ani nezačne robiť...
proste učiteľ je poslanie hlavne v škôlke kedy sú detičky najzranitelnejšie...
ja by som to nerobila napr. ani za 1000,- 😀 nemám na to nervy...
čiže sa musí tešiť na prácu nie na plat

petulka124
27. máj 2016

V sukromnych skolkach je ten plat o nieco vyssi, prave vcera som nahodou natrafila na jednu ponuku v BA, plat uvadzali 800-1000€, ale treba vediet velmi dobre jazyky

mima4
27. máj 2016

@dominika6 no neviem, ci by som sa tesila do prace, z ktorej ledva prezivam ... to je skor uz o traveni volneho casu, nie praci

sardinka335
27. máj 2016

okolo 500 eur ...na začiatok v štátnej vela mat nebudeš..nemaš prax a Bc. ta tiez v tabulke posunie len o niečo....ved si to pozri na nete. Plat ti stupa rokmi praxe a vzdelaním - v štátnej sfere. V sukromke mozeš mat viac, ale tam budeš vyslovene dievča pre všetko, aj zadky utierat. Ako nemyslim to v zlom len treba byt realista. Predpokladám, ze dajme tomu budeš v 9 platovej triede..tam je plat 613,50 a odrataj si odvody a mas čisty prijem....
https://www.minedu.sk/data/att/9276.pdf

tajka1986
27. máj 2016

@nikanika3 no nebude to bohvieco veru. A na domcek mysli iba v pripade,ze tvoj chalanisko zarobi lepsie peniaze (myslim cez 1000e) Fu,ja by na taku pracu nemala nervy,obdivujem teda ucitelky v MS,ze co vsetko vydrzia. A za ten plat by ja nevstala ani z postele 😀

sorciera24
27. máj 2016

@nikanika3 ked ukoncis BC. ...budes ako zacinajuca v 8icke triede...co je 548,50 v hrubom, po roku ides do 9tky: 613,50....tu su tabulky: https://www.minedu.sk/data/att/2921.pdf
https://www.minedu.sk/data/att/9276.pdf

dominika6
27. máj 2016

@mima4
ako vravím je to špecifické zamestnanie,kedy musí byť práca robená srdcom...
iné zamestnanie sa robí viac menej z núdze cnosť..