Viete mi poradiť vyštudovala som strednú pedagogickú školu, ale nikdy som nepracovala v MS.
Po rokoch sa chcem vrátiť v akej platovej triede budem zaradená?Budem mať iný plat po adaptacnom ako, ked ma príjmu?Následne sa bude plat zvyšovať iba rokmi praxe či viem si nejako pomôcť?Priama práca s deťmi je 6,5 hodiny?
@sonkyp už sú nové tabuľky
@zuzanockamt toto je iba zaradenie do platovej triedy, nie vyska platu v jednotlivej triede. Tie sa menia kazdy rok
@sonkyp tak potom ok, nerozklikávala som, len podľa dátumu
Zdravím, vie mi, prosím, niekto poradiť, aký je rozdiel medzi nekvalifikovaným, začínajúcim a samostatným učit. v mš? Ďakujem pekne
Čo tak napísať konkrétne výšku platu. Všímam si tu otázky tohto typu opakovane,no vždy sú vyhybave odpovede. Jedna vec je tabuľka,druhá realita. Ale tak keď už odpovedáte a ste z fachu,tak viete hádam napísať cca v hrubom plat. Keď nechcete,tak nepíšem nič.
@terezka1947 akoze ked vies napisat na konika tak si nevies najst platove triedy a vysku platov? platy sa kazdy rok menia tak pogoogli a urcite najdes aj vysku platu. Ja to z hlavy neviem
@sonkyp ja to nepotrebujem,len píšem,že keď chcem pomôcť,napíšem rovno výšku platu.
@terezka1947 ale ved to je taka tabulka, ze obsahuje asi 150 poloziek a to si mame akoze pamatat? a okrem toho zalezi aj od dlzky praxe, dalsich priplatkoch, ci uz za triedneho ucitela a podobne. to nema vyznam sem pisat cca nejaky plat ked jej moze vyjst uplne iny, kazdy plat v skolstve je individualna zalezistost. A nie, nepracujem v skolstve, ale prehlad trosku mam. A pani sa pytala na platovu triedu a nie na konkretny plat....
@sonkyp veď ja tomu všetkému,čo píšeš rozumiem.
Ale práve preto píšem,že keď mladá baba chce mať prehľad,tak učiteľky vedia naposat-mam takú a takú prax,robím vo veľkej škôlke a zarobím toľko. Ja robím toľko a toľko,tam a tam,mala by som zarobiť toľko,noooo,taký a taký problém,zarobím menej. Ja robím v súkromnej škôlke,zarobím toľko.
Tiež pracujem v oblasti,kde tie platy lietajú....ale už keby sa ma niekto pýtal,tak mu viem povedať,ako to "chodí".
Píšem len preto,že som tu videla viaceré otázky zo školstva a vždy to dopadlo tak,že sa poslala nejaká tabuľka. A tie baby,čo sa pýtali,to vzdali.
Priama práca s deťmi je cca 5-5.5h, zvyšok príprava ale teda závisí aj podľa škôlky či súkromná či štátna. Každá to má inak