Plat učiteľa na súkromnej a štátnej škole

saska85
3. sep 2024

Ahojte. Viete mi niekto napísať výhody/nevýhody práce v súkromnej škole? ❤️ rozmýšľam o zmene. Ďakujem

lukbe
3. sep 2024

@saska85 v názve je plat. Platy musia byť rovnaké, tabuľkové. Rozdiel môže byť len v osobnom priplatku. A inak je to vždy o ľuďoch.

really8
3. sep 2024

@lukbe to nie je pravda. Niektore maju zmluvne platy.

lukbe
3. sep 2024

@really8 hmm, tak sa asi zmenili pomery.

saska85
autor
3. sep 2024

@lukbe je pravda ze sa v sukromnej skole nezapocitavaju roky praxe?

lukbe
3. sep 2024

@saska85 to som ešte nepočula. Nechápem, prečo by sa nemali.

saska85
autor
3. sep 2024

@lukbe tu som citala na MK 😂

lukbe
3. sep 2024

@saska85 iste veci sa treba pýtať rovno v skoke, nie na MK.

tykat
3. sep 2024

Tak napr. tuto mas rovno ponuku aj s platom

vkatush
3. sep 2024

Záleží od školy, ale je tam zopár nevýhod, ktoré ja vnímam silnejšie.
Napr v odmenách, ak ich dáva mesto celoplošne, tebe ich dáva zriaďovateľ (takže je možné, že nedostaneš).
To, čo môže platiť pre 50 škôl v tvojom okolí, pre teba platiť nebude, lebo zriaďovateľ.
A v neposlednom rade sú aj určité typy rodičov (jasné , všade sa nájdu, aj na štátnych), čo si myslia, že keď platia školné, platia teba a budú tí diktovať, čo máš robiť, lebo bez nich by si bola nič a niekedy aj vedenie sa k tomu tak stavia, že najprv rodič a tak učiteľ. Ale to záleží od vedenia dosť a nie je to pravidlom.

Inak nejak extra rozdiel nevnímam.

aurelia2000
3. sep 2024

Mala som študenta, ktorý chodil na súkromnú ZŠ a odtiaľ išiel k nám na štátnu strednú školu. Rozprával mi, ako tam zaobchádzali s učiteľmi (deti aj rodičia) a vtedy som pochopila, prečo je tam taká fluktuácia. Za žiadne € by som sa nenechala takto ponižovať. Zázrak, že ich tam naučia čítať a písať.