Ahojte, prosim Vas maminy, kolko ste platili mesacne asistentke do skoly pre dieta, ked ste si ju platili sukromne? Bavime sa o klasickej asistencii pri vyucovani, dieta ma normointelekt, ziaden handicap. Dakujem
A vedenie školy to dovoli, keď ma dieťa normointelekt? Prečo by malo mať pedag. asistenta?
záleží aj od lokality, iné to bude v Bratislave a iné v hornej dolnej pri Margecanoch
aby som to upresnila, je to na polovicny uvazok 3-4h denne. Dcera ma dys, skola s tym problem nema, pokial si ho najdem a zaplatim sama. a myslim, ze viac zdovodnovat nemusim 🙂 Staci mi osobna skusenost, nie dohady, dakujem za pochopenie
za 3-4 hodiny denne mozno tak 500 eur v cistom - ak pocitame so 4 hodinami denne - je to 20 hodin tyzdenne a 80 hodin mesacne, tak to vychadza zhruba na 6 eur na hodinu
Za polovičný úväzok tak 600 v čistom, možno aj o čosi viac aby si niekoho aj reálne našla.
ja sa na to pozeram z opacneho pohladu - skoly... na co bude potrebovat 4 hod. denne dieta s dysporuchami asistenta? toto nie je dg. na asistenta a uz vobec nie na 4h. ja pridelujem asistenta týmto detom max na SJL (nie LIT) a MAT. na ostatnych predmetoch a hlavne vychovach dieta s dysporuchami nepotrebuje asistenta. tiez záleží od veku inak sa asistuje 8smakovi a inak 2hakovi. takze za mna zvazte. inak bolo by to oficko na zmluvu? ci na čierno? kvôli odvodom... a tym aj zvysenym vydavkom. 500€ v cistom je vela. asistentka ma cisty plat okolo 700-800€ podla odpracovanych rokov a vysky vzdelania. takze zvaz kolko je adekvatny uvazok.
@laurita285 za 1/2 uvazok za 600€ to vezme vela ludi.... o nieco viac zarobi asistent na plný uvazok
@kacena4 v BA sa aj niekto nájde kto za takúto almužnu bude niekomu na poskok non-stop? :D
@laurita285 tabuľky nepustia
@laurita285 predstav si ze za taku almuznu pracujú vsetci asistenci a aj ucitelia nemaju o moc viac... a ano aj v ba sa najdu, ja sa hlasim a som kusok od ba. a ziadny asistent to nepovazuje za prácu ale povolanie, pretoze na pracu s týmito detmi musis mat hlavne trpezlivost
@kacena4 robí sa to na zmluvu osobnej asistencie.Skola s tým nemá mať aký problém je to vôla rodiča, že si ho nájde a zaplati škola iba môže akceptovat, keď nie sú ochotní prideliť asistenta, ktorý by bol aj tak pri viacerých detoch.Autorka 600 eur a budeš prajna.Moja švagriná opatruje deti 7-10 eur na hodinu.
@eliska13 vdaka. ratala som niekde okolo 500-600€. Ja mam opatrovatelku v BA za 7€/h a je spoko s cenou
@kacena4 dcera to ma IVP aj kvoli NKS, as dostane standardnu zmluvu ofiko
Keď môžem poradiť tak 23 hod. je vlastne plný úväzok pre asistenta. Čiže tam asi jednoznačne podľa tabuliek. A ako to je počas prázdnin to neviem. Pretože asistent na škole má normálne 45 dní dovolenky. To by sa oplatilo skôr pre nejakú študentku skúste ísť tým smerom. Inak asi ťažko niekoho zoženiete.
@shakes 23? Aka je standardna denna pracovna doba asistenta ucitela? Bola som v tom, ze standardny pracovny uvazok 40h/tyzden
Úväzok pedagogických zamestnancov a pracovná doba sú dve odlišné veci
Presne ako píše pani bebebi. Pracovný úväzok je 23 hodín týždenne. Pracovná doba je 37,5 hodiny ale to sa rozdeľuje na priamu činnosť ktorá je tých 23 hodín to znamená že asistuje len Max toľko hodín týždenne. Nepriama činnosť je to ostatné nejaká príprava a čo je treba ale už nie pri dieťati. Zamestnávateľ tu nepriamu činnosť väčšinou dáva doma. Takže keď asistent skočí rozvrh tak niečo ešte dorobi a ide domov.
@eliska13 Dobry, mozem este otazku, vyzerate, ze mate prehlad? Ako sa to vlastne teda riesi zmluvne. Povedzme, ze mam studentku, ktora by mala zaujem, chcela by to na nejaky typ zmluvy. aby nemusela riesit urad prace. Zaujima ma zmluvny vztah medzi nami a skolou, nami a asistentkou a skolou a asistenkou. 600 EUR je brutto, ci netto? Ako sa tam potom rataju odvody? Dakujem za akekolvek info
Mozem sa spytat na dovod asistencie? Asi by som ponukala bezny plat asistenta - v cistom to moze vychadzat na 800-900 eur, za menej by to mozno robila iba dochodkyna, ktora ma aj dochodok, pripadne zena, co ma aj iny prijem.