Plat nastupujúceho učiteľa ZŠ

sinnovea1
18. apr 2024

Ahojte, viete mi prosím povedať, aký by bol nástupný plat začínajúceho učiteľa bez praxe pre 2.stupeň ZŠ? vďaka

kacena4
18. apr 2024

vid tabulky, kazdy uvitel by sa mal vediet orientovat v zakone

tehulka2011
18. apr 2024

@kacena4 tvoj blog je plny citatov z biblie, ale ked mozes pomoct, tak aha

sinnovea1
autor
18. apr 2024

@sorciera24 ďakujem

camelie12
18. apr 2024

@sinnovea1, ano 6.platova trieda + príplatok pre zacinajuceho ucitela/ku (ale nie je vysoky).

Ak sa rozhodnete ist ucit, budem vam držať palce! 🙏🥰
A budeme v podstate (aj ked na dialku) kolegyne 😉

laurita285
18. apr 2024

@tehulka2011 to je klasika, čím väčší kostoliar tým väčší oný :D :D

domkakvet
18. apr 2024

@kacena4 @laurita285 tak kvoly jednej pani netreba hadzat vsetkych do jedneho vreca, ale je pravda, ze ked je to pre nu take jednoduche ako to tu tvrdi mala by napisat riadnu a presnu odpoved.

sinnovea1
autor
18. apr 2024

@sorciera24
@camelie12 ešte si to len upresním😉podľa tej priloženej tabuľky vyššie by to malo byť teda tých 1160€ v hrubom áno? vďaka

sorciera24
18. apr 2024

@sinnovea1 ano + príplatok zacinajuceho (to su nejake drobne, presne neviem)

sorciera24
18. apr 2024

@sinnovea1 samozrejme ale kvalifikovaný, VŠ 2.st.

kacena4
18. apr 2024

@tehulka2011 mozno sa staci zamysliet nad tym co som napisala, predpokladam ze ma vystudovanu VS t.j. mohla by sa vediet orientovat v zakone, najma v tom, ktory sa tyka jej vzdelania, je to zaklad co by mal clovek ovladat. najma ak sa to da najst na internete. nema to nic s vierou spolocne

janedoe
18. apr 2024

@kacena4 mne napr. 5 riaditeliek na pohovore nevedelo povedat, do akej triedy ma zaradia. Ale je pravda, ze ta odpoved nebola taka jednoznacna, ako v pripade autorky 🙂

sinnovea1
autor
19. apr 2024

@kacena4 prepáč, ale ja neviem, čím ťa tak pohoršila moja otázka. Nie som čerstvá absolventka, pracovala som niekoľko rokov v súkromnej sfére, zákon a tabuľky som si našla, no ako sa píše vyššie, nikde som si už nenašla, podľa akých kritérií sa zaraďuje do jednotlivých platových tried, čiže preto moja otázka.. Nemyslím si, že bola natoľko mimo, že by ťa to malo nejak "rozhodiť". Veď úplne v kľude nereaguj vôbec a vec je vybavená🙏

kacena4
19. apr 2024

@sinnovea1 nepohorsila som sa, len som skonstatovala ze vsetko je v zakone a učiteľ by ho mal ovladat aby potom nebol "ubijany" a "zneuzivany" na pracovisku. to som tym celym myslela

sinnovea1
autor
19. apr 2024

@kacena4 ok. Len ten tvoj postoj je práve tiež taký "ubíjajúci" v zmysle viem, ale nepoviem, veď naštuduj si...A pri tom stačilo poradiť, keď človek vie a nie mútiť vodu zbytočnými rečami a tváriť sa potom že veď ja nie v zlom .. Ja keď viem, pomôžem, keď nie, nekomentujem. Vždy je to len o človeku a jeho postoji.

janedoe
19. apr 2024

@sinnovea1 ak si nikdy neprecovala v skolstve, tak budes, ak sa nemylim, v 6.platovej triede ako zacinajuci ucitel, vacsinou po roku (v niektorych skolach to vybavia aj do 3 mesiacov), budes ako samostatny PZ, po piaticich rokoch si mozes urobit prvu atestaciu a po dalsich 5 druhu. Podla novej vyhlasky, vsak riaditel moze vziat do uvahy, ak si uspesne posobila v sportovej, alebo umelecnej oblasti (v pripade telocvikara, alebo ucitela vychov) a konecne (moje oblubene slovicko) MÔŽE zohladnit i posobenie na vysokej skole.

Mna napr. ti riaditelia zaradili od zacinajuceho PZ az po PZ s 2. atestaciou 🤷‍♀️

sinnovea1
autor
19. apr 2024

@janedoe vďaka za podrobné info ❤️

sovva
25. okt 2024

@janedoe ahojky. To prosím znamená čo lepšie platové podmienky má telocvikár, či horšie🤔 ďakujem za odpoveď.

zuzanockamt
25. okt 2024

@sovva Telocvikár má rovnaké platové podmienky ako matematikár. Závisí od rokov praxe a atestácií.