Plat manžela

30. okt 2024

Koľko zarába vás manžel? Ako platíte výdavky ? Obmedzuje vás v niečom že to a to si nemôžeš kúpiť lebo je to drahé?

petulda333
30. okt 2024

U nas momentalne zaraba len on. A nikdy nic nevycita. Plat pisat nebudem. Niektorym to dviha tlak a pisu hluposti potom

marhulka13
30. okt 2024

Neobmedzuje a keďže mame spoločný účet platíme všetko spolu

dskjhfdlkdjhl
30. okt 2024

My mame s manzelom spolocne financie, nerozlisujeme moje a tvoje peniaze, takze vsetky vydavky idu z tychto spolocnych penazi, neobmedzujeme sa navzajom, co si mame kupit, obaja sme financne gramotni, takze nemusi ani jeden z nas toho druheho strazit. Obaja sme zarobkovo cinni, sumu nemienim zverejnovat.

pink_lady
30. okt 2024

Kedze je MANZEL, moje prijmy su jeho prijmamy a jeho prijmy mojimi.

pribinak
30. okt 2024

Plat nenapisem, ale čo sa týka výdavkov tak samozrejme veľké výdavky spolu preberieme a rozdiskutujeme, menšie neriešime u toho druhého ani jeden

Je to vec komunikácie a nastavenia systému.
Druha vec je, že čo je to drahé? Asi iná suma ak robím za tisícku a iná ak mam 3 tisícky

betulinka1
30. okt 2024

My ked sme spolu zacali zit, tak sme si zriadili jeden ucet, na ktory posielame rovnaku sumu. Mame dve karty a platia sa z toho ucty, hypo, nakupy, nieco sa setri. Plus mame kazdy svoj ucet. Ostalo nam to tak aj po svadbe. Ale nebola som na materskej ani nic take, vtedy urcite nie pol na pol.

mane01
30. okt 2024

Mame zvlast ucty, spolocne platime spolocne veci. A zarabam viac ako moj manzel, takze neriesi na co minam a kolko. Paradoxne on mina viac… ja som u nas ta sporovliva 🤪

tramtada31
30. okt 2024

Kazdy mame svoje financie a každý si za ne zodpovedá sám. Jedine má poznamky k tomu, že kúpené veci už nemame kam dávať😅 ale neriesi, na čo si minam vlastné peniaze. Prediskutujeme len vacsie investície ako kúpu auta, nehnutelnosti, dovolenky, atd., ale nikdy sme nič tomu druhemu nezakazali si kupit

mojemenonikto
30. okt 2024

Máme síce každý vlastný účet, ale roky zarábam násobne viac ako manželka. To znamená, že od začiatku vzťahu išli všetky výdavky, čo sa týka bývania, energií a podobne na mňa. Nikdy mi ani len nenapadlo čokoľvek od nej pýtať. Som stará škola a myslím si, že chlap sa má o ženu kompletne postarať, vrátane všetkých výdavkov na bývanie a stravu 😉 Takže kompletný príjem manželky ide na jej účet a v podstate je na nej, čo s tým urobí. Ja nemám ani kartu 😁 Aktuálne si tam väčšinou sporí ale keď chce, môže si kúpiť čo potrebuje a ja jej do toho nekecám. Keď boli ťažšie obdobia, tak sme míňali aj jej účet, keď už na mojom bola nula 😁 Teraz je to skôr o tom, že niekoľko krát do mesiaca nákup v potravinách napríklad cvakne manželka, ale netrvám na tom. Na druhej strane, ak treba kúpiť niečo drahšie do domácnosti, tak to samozrejme konzultujeme, vyberáme spolu a dohodneme sa z ktorého účtu to pôjde.

nevenka
30. okt 2024

@mojemenonikto mam rovnako zmyslajuceho a konajuceho muza.

buberova
31. okt 2024

Výdavky platíme zo spoločného účtu. Som dosť šetrná takže vie že moja povaha mi bude obmedzením pri výdavkoch a nemusí ma krotiť 🤣🤣 práveže on je skôr ten čo ma podporuje aby som si niečo kúpila

sima234
31. okt 2024

Máme spoločný účet, spoločné výdavky. Ja som u nás tá šetrnejšia, takže mňa skôr treba nútiť, aby som si niečo kúpila. To skôr ja zakazujem jemu, lebo on by minul aj to, čo nemá 🤦‍♀️😜

sima234
31. okt 2024

A inak ty zarábaš koľko?

thirstymonk
31. okt 2024

Zarabam od 100 do 4000€ mesačne, podľa mesiaca a manželku neobmedzujem v ničom. Ani ona mňa.

bosorkabb
31. okt 2024

Zarába oveľa viac ako ja a financie máme rovnaké. Nerieši čo kúpim ani kedy. Peniaze sú spoločné takže nerieši.

pininka1
31. okt 2024

Mame dva účty, ale roky ťahal väčšinu nákladov manžel, nikdy mi nič nevycital, ani sa nepýtal co a ako robím s peniazmi na svojom účte. Teraz keď už zarábam normálne aj ja snažím sa co najviac prispievať, zatiahnem aj väčšie výdavky, samozrejme po spoločnej dohode, keďže on už je dôchodca. Ale my sme obaja také typy, že peniaze pre nás neznamenajú to co možno pre iných ludi, nikdy ani v horších časoch to pre nás nebola téma na denné rozhovory. Proste sme si dovolili len to, na co sme mali. Investujeme malo do domu , zato investujeme značne do detí, krúžky, výlety, turnaje a pod.

ajko2011
31. okt 2024

Nebudem písať koľko zarába, ale dosť na to aby sme pokryli všetky mesačné výdavky a žili bez výrazných obmedzení.
Ešte dodám, že zarába len on. Ja som na RD.

ivik4
31. okt 2024

Tak ty pises anonymne a od ostatnych chces sumy .
Sa ukaz a napis
K otazke, zaraba tolko ze aj ked som ja bola len doma tak sme si dovolili co sme chceli

bublinka1426
31. okt 2024

@petulda333 tak ked muz dobre zaraba a tebe nevadi, ze ta zivi on, co je na tom.

bublinka1426
31. okt 2024

@thirstymonk sikovnik, 4000 🙂

ina2405
31. okt 2024

Manžel a ja máme spoločný účet, ja som majiteľ a on disponent. Všetky príjmy idú tam a všetky výdavky sa z neho hradia. Nemáme moje a tvoje. Máme NAŠE.

petulda333
31. okt 2024

@bublinka1426 na com? Ze pisu hluposti? Mna to neuraza ani nic podobne. Je to otravne ked tu pisu reci typu- podctivou pracou tolko zarobit nemoze a pod. A nie nevadi,ze ma zivi. Dohodki sme sa tak,kym treba deti rozvazat a byt s nimi pocas chorob a prazdnin

bublinka1426
31. okt 2024

@petulda333 ved rozumne zena na OCR a muz nech robi

petulda333
31. okt 2024

@bublinka1426 ano,boli by zo mna nadseni keby som kazdu chvilu na ocr. Teraz v oktobri boli 3t doma napr. A v lete co? Muz ma najviac prace. Chodi o 5 a pride vecer....

bublinka1426
31. okt 2024

@petulda333 ja nezavidim niokomu kto maka a sa obracia. to su zasluzene peniaze

petulda333
31. okt 2024

@bublinka1426 ja nic o zavisti nepisem

bublinka1426
31. okt 2024

@petulda333 to bol moj koment k dobre zarabajucim in general

zuz0110
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
thirstymonk
31. okt 2024

@bublinka1426 Stane sa dakedy, keď poberiem zálohy za eshopy a tak :D Sa to naraz nakopi... a potom mesiac nič :D

lienka.7
31. okt 2024

@mojemenonikto konečne normalny chlap 😘😇