Plat asistentky učiteľa

dynnora
24. jún 2015

Dobrý deň, viem, že na vek, váhu a plat sa ženy nepýta 🙂 🙂 🙂 , ale vedel by mi niekto povedať aspoň približný plat asistentky učiteľa? Nechcem vedieť plat tých,ktorí sú cez EÚ projekty, ale normálne zamestnaní asistenti (myslím, že sú platení aj z kraja). Ďakujem 😉

lenka9g
24. jún 2015

to ti povedať neviem. ale táto pozícia sa v školstve malokedy vyskytuje. (mám hovorili pri bc statniciach, že by sa tieto statnice mali zrušiť lebo s bc môzeme robiť len asitenta učiteľa a nato štát nemá peniaze, čiže nikde nás nezamestnajú)

nori21
24. jún 2015

@dynnora Ja som pracovala na polovičný úväzok to znamená, 4 hod.denne a dostala som 208 eur.

ellca123
24. jún 2015

@nori21
ak sa mozem opytat ake treba vzdelanie na asistenta v skole/staci matura?/

u nas 190eur

drakvak
24. jún 2015

@dynnora Školy nemajú peniaze na vysokoškolsky vzdelaných asistentov, stačia im tí so strednou školou, lebo na vyšší plat pre vysokoškoláka nedostanú od štátu peniaze... podľa mňa nezarobia viac ako 400 eur, ale to je môj odhad...

zuju2
24. jún 2015

Nájdi si na stránke minedu.sk, tam sú platy pedagogických zamestnancov. Ja som minulý polrok pracovala na polovičný úväzok popri ŠKD a mala som cca 200 v čistom. Bola som v 9. triede, lebo tak sú zaradení asistenti. Inak som učiteľka 1. stupňa a to som v 10.

jbizakova
24. jún 2015

moj syn mal asistenta ucitela v skolke.Asistentka bola platena miestnym uradom a bola na 6 hod.Zial neviem kolko dostavala a bola s VS.Inak toto nie praca o peniazoch ale pomoci ludom co to potrebuju a musi ich to bavit inak to nema zmysel.My sme mali velke stastie my sme taku asistentku mali

ellca123
25. jún 2015

@jbizakova moja mala bude potrebovat asistenta v skole,preto sa pytam

jbizakova
25. jún 2015

@ellca123 u nas si vsetko vybavovala pani riaditelka v skolke ona podala ziadost na miestny urad ked jej schvali asistenta tak potom ona si vyberala kandidata.Od jej zalezalo ci bude mat VS a aku ma kvalifikaciu

pumpkincake
25. jún 2015

Asi je to individualne od kraja lebo v lc sa hladalo skoro do kazdej skoly, ale chceli vysokoskolsky vzdelanych ludi. A plat nieco cez 400€

pumpkincake
25. jún 2015

@jbizakova ale aj ten clovek musi z niecoho zit a platit ucty, nezije z dobreho pocitu.

jbizakova
25. jún 2015

@pumpkincake to beriem ale nemas postihnute dieta tak asi si nepochopila co som tym chcela povedat

pumpkincake
25. jún 2015

@jbizakova som pedagog a tie reci ma uz prestavaju bavit tak ako aj to , ze nemam to a to tak nechapem. Mam empatiu takze chapem toho celkom dost, ale ona sa pytala na plat. A ano sice to nie je len o peniazoch, ale tam proste aninejde niekto kto k tomu nema vztah. Inak by pri takej almuzne nikto nevydrzal, ani asistent ani ucitel ani vychovavatelia.

jbizakova
25. jún 2015

@pumpkincake prepac nechcem sa tu hadat ale tej empatie mas potom strasne malo.

pumpkincake
25. jún 2015

@jbizakova ty mas skade tolko drzosti nieco take tvrdit o cloveku, ktoreho vobec nepoznas? Okrem toho som v tom fachu tak mam nejakjy lepsi prehlad o pomeroch v skolstve. Clovek nemusi nieco zazit na vlastnej kozi , aby sa vedel vcitit do toho druheho. Ale o to tu vobec neslo. Tu sa pytala a to opakujem , na plat asistenta v skolstve.

jarusmischo
25. jún 2015

@dynnora Ja som robila asistenta. Pracovala som 16 hod/tyžden a dostávala som 320,-€. Škola dostáva na takéto detičky peniaze a z toho platí asistentov.

eeffka
25. jún 2015

@jbizakova je mi luto ze mas problem s dietatom ale bolo by fajn keby si neobvinovala ludi co nemaju.
Kocka @pumpkincake ti presne povedala pomery , cenu a vzdelanie a ty sa ofukujes nad tym ze si dovolila poznamenat ze za to nikto dlho robit nebude? To nie je plat , to je pluvanec do tvare a musis si uvedomit ze pre týchto ludi ( asistentov) je to ich prijem! to ze ak vam nevyjde zaplatit z rozpoctu mesta budete to platit z vlastného je ina vec. Smutne pre obe strany.

sardinka333
25. jún 2015

Inak ako na zaplakanie...ideálne keby mal uchadzač pomaly doktorát...ochotný, s trpezlivosťou angličana a neviem aký a potom plat ...5,50....
Vždy to bolo okolo minimálnej mzdy...ja som tam vydržala cca 3 roky - plat oničom, nežiť u rodičov, neskor som bola už vydatá, tak zahyniem nehovoriac o tom že ak natrafíte na ,,blbé,, učitelky ktorým pomahate tak človek skor uteka kade lahsie. Je to fajn pre tých rodičov detí - že ked rodič to robí svojmu dieťaťu tu asistenciu. Ale to aj nie každý rodič robiť chce, može.

pumpkincake
25. jún 2015

sprava od @jbizakova Mila mlada pani si odoma o 20 rokov mladsia takze kludne by som ti mohla byt mamou.Vyprosujem si tvoje drze spravanie od zeny ktora nie je este matkou.
Pamataj si nikdy nepochpis ako sa matka citi ked sa jej narodi postihnute dietatko.To musis zazit na vlastnej kozi a ti teda nezelam zazit.
Ja viem plat ucitela je mizerny a si z toho asi nestastna ale to ta neopravavnuje na mna takto drzo vyskakovat.
Neviem kto ste, ale jedine vy tu na mna utocite nezmyslami. Mat chore dieta je urcite bolestive, ale ak si chcete o tom pohovorit su na to psychologovia alebo zalozte o tom diskusiu na fore. Tu sa riesil, a to uz tretikrat opakujem, PLAT asistenta ucitela. Uz ste to pochopili? Je mi jedno kolko mate rokov, to nic nedokazuje.

jbizakova
25. jún 2015

@pumpkincake no comment nema to zmysel

mlucias
25. jún 2015

Ja by som to zhrnula asi takto: Vzdelania aj Plat závisí od toho na akú školu sa dostanete či na klasickú, alebo špeciálnu. Či na materskú, základnú alebo strednú.
Pekne je to zhrnuté aj s MZDAMI v regionoch tu https://www.istp.sk/export-pozicie/50022/Pedago...

A z www.minedu.sk :
„Ministerstvo pri výpočte pre rok 2015 použilo normatív 682,50 € na jeden celý pracovný úväzok asistenta učiteľa na mesiac (8 190 €/rok).“ /- Na toto môžem reagovať, že je to v hrubom a povedala by som priemer na Slovensku.
Toto bolo pre asistenta učiteľa prijatého školou. Neviem ako to je keď sa vybavuje osobného asistenta pre dieťa rodič - tam som iba počula, že keď je na danej škole (ktorú dieťa navštevuje) asistent tak rodičia už osobnú asistenciu pre ich dieťa (mimo to ak je to nevyhnutné) nevybavujú, lebo by sa im pozastavili nejaké prídavky od štátu. - kto vie k tomu viac nech napíše.

zelhab
29. jan 2018

Dobrý den, nepoznáte niekto asistenta ucitela v Bratislave? Ideálne Dlhé Diely, Karlovka, Dubravka...do prvej triedy, rýchlo sa učiace šikovné dievča ale s poruchou sústredenia/správania