Plat asistenta učiteľa

adel0509
9. sep 2021

Pekný deň, potrebovala by som radu, mam pracovať ako asistent učiteľa, mam ukončené vysokoškolské vzdelanie II stupňa + študujem DPŠ. Prax nemam. Trosku mam chaos v tom ci som "kvalifikovaná " na tuto pozíciu ak študujem DPs + do ktorej platovej triedy by som patrila? Ďakujem za rady

andyh20
9. sep 2021

@adel0509 podstatne je akú máš mgr.školu. Ak pg, tak do 5triedy

xili99
10. sep 2021

A asistent budeš na akej škole? Na základne, strednej, vysokej?

adel0509
autor
10. sep 2021

@xili99 na základnej, VŠ mam ekonomickú, no k tomu si robím doplňujúce pedagogicke štúdium

andyh20
10. sep 2021

@adel0509 to si si už mohla robit učiteľstvo ekonóm.predmetov, nie asistenta.

adel0509
autor
11. sep 2021

@andyh20 mohla, ale v okolí nebolo volne pracovne miesto na tuto pozíciu. A začať niekde treba

xili99
5. okt 2021

@gabu_lienka som vedela, že je tam viacero kategórií, ale že až takto je to podelené, to mi nenapadlo. Každý deň sa človek niečo nové dozvie.

apip42
17. mar 2022

@adel0509 prosim ta mozes robit asistenta na ZS aj pocas studia DPŠ alebo to musis mat ukoncene? Tiez si chcem spravit DPŠ na moj neucitelsky odbor ale zvazujem zatial robit aspon asistenta, ci je to mozne ked nemam pedagogicke vzdelanie (mam VŠ 2.stupen ale nepedagogicky odbor). Dakujem

gabu_lienka
17. mar 2022

@apip42 mozes robit asistenta, ak ta prijmu, podmienka je zacat pedagogicke studium do 2rokov (co aj tak planujes) ak si spravis DPŠ, tak budes mat kvalifikaciu na vyucovanie predmetov, z ktorych uz mas statnicu

apip42
17. mar 2022

@gabu_lienka dakujem,, cize ked budem mat DPS mozem robit aj asistenta a aj ucit predmety z ktorych mam statnicu dobre to chapem, ze?

gabu_lienka
18. mar 2022

@apip42 ano

miruschka9
13. okt 2022

@gabu_lienka ahoj prosím vedela by si mi poradiť ? Mám vyštudované pomaturitnu školu v Ba učiteľstvo a vychovavatelstvo a robím teraz ako AU v ms a mám prax 2 roky do akej triedy prosím patrím a koľko je to čistom ? Mám aj adaptačné