Ahojte, písali ste žiadosť do zamestnania aj do firiem ktoré napr. momentálne neponúkajú voľné miesto?
Poviem ti to z pohladu firmy - ano dava zmysel poslat aj aj prave nemaju volnu poziciu, u nas sa situacia velmi dynamicky meni a zo dna na den mozeme mat novy projekt, kde budeme potrebovat ludi a vtedy velmi casto kontaktujeme tych zo "suplika" ak nam sedi profil.
Ja som nedávala, ale pokial by som reagovala na všetky ponuky, tlaci ma čas, tak určite poslem, aby som zvýšila šance sa zamestnať.
Akú prácu si hladas?
Keď poslal životopis nejaký kuchár, čašníčka, chyžná.. tak sa castokrat stalo, že som kontaktovala najskôr ich, až potom vyhodila inzerat. Na tých pozíciách sa to menilo častejšie.
Zbytocna praca. Mozno skus v malej firmicke, ale do velkej uplna zbytocnost. Posles to na nejaky vseobecny mail info@xxx, ale ten mail nik nebude preposielat na personalne oddelenie. Ak by aj, tak nik na personalnom odeleni nebude archivovat tvoje CV. Ak uz predsa len napises, posielaj aj suhlas so spracovanim udajov. Bez toho si ho ozaj nemozu nechat.
K nám na oddelenie do verejnej správy prijali nedávno 2 baby, ktoré si takto poslali. Určite sa oplatí.
Pracujem v korporátne a personálne si odkladá žiadosti, ktoré im pasujú do profilu pozícii, ktoré sa často hľadajú, aj keď momentálne taká pozícia otvorená nie je a potom "vyťahujú zo šuflíka" vhodné životopisy. A aj mne sa stalo, že som poslala životopis a neprijali ma na to miesto, čo som chcela, ale.ozvali sa o pol roka, že sa im otvorila pozícia, na ktorú môj profil sedí a či nemám záujem prísť na pohovor.
Áno