Písali ste žiadosť do zamestnania aj do firiem, ktoré momentálne neponúkajú voľné miesto?

23. sep 2024

Ahojte, písali ste žiadosť do zamestnania aj do firiem ktoré napr. momentálne neponúkajú voľné miesto?

liaka
23. sep 2024

Áno

petamich
23. sep 2024

Poviem ti to z pohladu firmy - ano dava zmysel poslat aj aj prave nemaju volnu poziciu, u nas sa situacia velmi dynamicky meni a zo dna na den mozeme mat novy projekt, kde budeme potrebovat ludi a vtedy velmi casto kontaktujeme tych zo "suplika" ak nam sedi profil.

tiika
23. sep 2024

Ja som nedávala, ale pokial by som reagovala na všetky ponuky, tlaci ma čas, tak určite poslem, aby som zvýšila šance sa zamestnať.
Akú prácu si hladas?
Keď poslal životopis nejaký kuchár, čašníčka, chyžná.. tak sa castokrat stalo, že som kontaktovala najskôr ich, až potom vyhodila inzerat. Na tých pozíciách sa to menilo častejšie.

beata_k
23. sep 2024

Zbytocna praca. Mozno skus v malej firmicke, ale do velkej uplna zbytocnost. Posles to na nejaky vseobecny mail info@xxx, ale ten mail nik nebude preposielat na personalne oddelenie. Ak by aj, tak nik na personalnom odeleni nebude archivovat tvoje CV. Ak uz predsa len napises, posielaj aj suhlas so spracovanim udajov. Bez toho si ho ozaj nemozu nechat.

tiika
23. sep 2024

@beata_k moja skúsenosť je ina, pracovala som v stredne veľkej i veľkej firme a mne to vždy v pohode preposlali, následne som si to ukladala do jedného priečinka.
Iné už je, či sa im v blizkej dobe cosi vhodné uvoľní.

beata_k
23. sep 2024

@tiika A prechadza si si priecinok a citala CV rad za radom? Ci sa hodi alebo nie vsetko si citala? Neverim, ze si nemala nic lepsie na robote.

tiika
23. sep 2024

@beata_k píšem v prispevku vyššie, áno čítala, keď sme niekoho hľadali a vedela som, že na takú pozíciu sa niekto hlásil, veď ono toho nebolo zas vela a bolo to rýchlejšie než zadávať nový inzerat, selektovat CV ..

pure621
23. sep 2024

K nám na oddelenie do verejnej správy prijali nedávno 2 baby, ktoré si takto poslali. Určite sa oplatí.

mimimoje
24. sep 2024

Pracujem v korporátne a personálne si odkladá žiadosti, ktoré im pasujú do profilu pozícii, ktoré sa často hľadajú, aj keď momentálne taká pozícia otvorená nie je a potom "vyťahujú zo šuflíka" vhodné životopisy. A aj mne sa stalo, že som poslala životopis a neprijali ma na to miesto, čo som chcela, ale.ozvali sa o pol roka, že sa im otvorila pozícia, na ktorú môj profil sedí a či nemám záujem prísť na pohovor.