dobrý deň,
4. rok idem pracovať formou DoPČ, v prvom roku som dodala
- Žiadosť o prijatie
- Osobný dotazník
- potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti od praktického lekára (ide o ľahkú fyzickú prácu)
- uplatnenie OOP.
z už dodaných údajov v dokumentoch sa nič nezmenilo, predpokladám, že mám zavedený "spis".
Personalistka požaduje novú verziu dokumentov. Aké to má opodstatnenie?
Ďakujem
@matullienka v duplicite, ...multiplicite podkladov. Predpokladám, že sa to vedie v listinnej (papierovej) forme. Načo nový osobný dotazník? O žiadosti o prijatie ani nehovorím - to je načo dobré? každý rok?
uplatnenie OOP...daňový rok beží od januára, sama si vypĺňam DP, neuplatňujem..
od januára 2024 som robila ...
jedine by som rozumela potvrdeniu od lekára...
To kde je predpísané, čo je treba? kto to určuje? kto to kontroluje?
chápem, ak nejaký doklad, jeho existencia...zakladá dačo.....ale žiadosť o prijatie?
Ide vždy o nový pracovnoprávny vzťah. Posudzuje sa všetko nanovo. Skôr vidím problém v tom, že sa neustále uzatvára dohoda, ktorá by mala byť len výnimočne. Ale to sa tu deje často...
Vacsina týchto dokumentov závisí od firmy a od konkretnej personalistky. Nie je povinná žiadosť o prijatie, os.dotaznik, uplatnenie OOP (len ak si chceš uplatniť), zdr.prehliadka pri ľahkých prácach je iba odporúčaná. Môžeš vyjadriť svoj názor, oni však nemusia zmeniť nič, pokial im takýto systém vyhovuje.
@cheeta oop sa týka sociálnej poisťovne, je jedno aký daňový rok beží viaže sa na dohodu. Ak nie si študent, dôchodca ( invalidný, starobný) tak oop ani nevypisujes. To čo ty považuješ za duplicitu ona za potrebné buď to respektuj alebo si hľadaj druhú robotu
@cheeta tak oop je viazané na dohodu, je logické, že k novej dohode je potrebné vyplniť nové tlačivo. Rovnako sa mohla zmeniť aj zdravotná spôsobilosť, to posudzuje lekár nie ty. Ja dávam po určí čase ak sa jedná o novú dohodu tiež nanovo vypisovať dotazník aby som mala istotu, že údaje sú aktuálne. V čom vidíš problém?