Pekná práca a slabý plat

mogaa
18. feb 2023

Kočky zobrali by ste miesto kde je slabý plat ale ide o peknú prácu? Je to práca na študijnom na VŠ plat cca 1000brutto, žiadne odmeny, nič naviac.....

muchotrafka298
18. feb 2023

Ja uz nie, kedysi som tak zobrala a nakoniec sa z tej prace, ktora mala byt dream job vyklula niekolkorocna nocna mora.

V dnesnej dobe pri tej brutalnej drazobe je treba solidny prijem, z peknej prace ucty nezaplatis.

martinkatinka
18. feb 2023

Keby ma to bavilo, tak vzala, casom mozno mozes ziadat zvysenie na zaklade vysledkov

mogaa
autor
18. feb 2023

@martinkatinka nie, to mi bolo povedané rovno na pohovore, že s platom nevie kedy sa bude dať hýbať, ale také 2roky určite že nie....

miskajerry
18. feb 2023

podľa toho, či máš vysokú školu

pribinak
18. feb 2023

@mogaa ak by to bolo niečo čo má veľmi zaujíma a babi, tak na nejaký čas áno, ale dlhodobo nie

lenkalenka1987
18. feb 2023

Nie je to veľa penazi. Určite by som zvažovala to, aké mám mesačne vydavky, koľko manzel zarobi. Zvažovala by som aj fakt, že tam nie je možnosť kariérneho rastu, naberanie nejakých relevantných vedomosti a skusenosti a že sa na par rokov môžem zaseknut.
Na druhej strane, ak máš male deti, dobre zarábajúceho muza, máš rada prácu od do, tak je to naozaj ideálne miesto.🙂

mima1608
18. feb 2023

Ja som tak zobrala pred cca rokom a pol moju vysnívanú prácu. Po 6 mesiacoch som odtiaľ musela odísť, lebo proste hypo, všetky náklady na domácnosť, strava, oblečenie, atď, no nedalo sa. A to ešte ani vojna na Ukrajine nebola (čiže ani táto extrémna inflácia).

deti95060810
18. feb 2023

ja by som brala... tie tetušky sa tam vôbec nepretrhnú... takže taká pohodovka...
asi pred 2 rokmi tu písala jedna maminka - pracovala na tejto pozícii - potrebovala dobré filmy - tak sa nudila.

daniela2202
18. feb 2023

@mogaa nemôžeš mať oboje 😁

ildiko36
18. feb 2023

Som sice na materskej , a som do teraz hladovala s detmi lebo som nemala 18mes rodičovske, sama vychovavam 3deti.., jedli sme zemiaky zo zemiakmi😓žili sme len z detskych pridavok, ale keď sa vratim do prace budem mat 4x taký plat na mesiac ako tebe slubili na 1mes.

slavkadi
18. feb 2023

@mogaa záleží, či to tebe stačí resp či si vieš zarobiť aj popri takej práci, môžeš popri prekladať, doučovať, písať, tvoriť, ...

guiseppinka
18. feb 2023

Kamoska mala super pracu v odboru, paradny plat. Kvoli urcitym problemom dala vypoved a sla robit na studijne. V tom case zacali riesit aj babo, to aj na pohovore povedala. Zobrali ju a bola tam asi rok a pol a sla na matersku... S pracou bola relativne spokojna, mala to blizko... Akurat jedno obdobie mali od nevidim po nevidim, lebo pomahali pri akreditacii. Ale kedze toto je raz za 5 rokov, tak vravela, ze sa to dalo.
Toto je take miesto, ze z neho sa odchadza do dochodku😀 ak neskoncis sama

floki1994
18. feb 2023

@mogaa ja nie..mozno na rozbeh ak prva praca po VS skole dobre ale platovo by mi to uz nestacilo 🙂 ale ak vas financie netlacia a manzel zarobi dost tak preco nie..vyskusaj 🙂

gondyo
18. feb 2023

Sú ženy,ktoré zarobia polovicu z toho...a aj niečo robia...

54tinka54
18. feb 2023

@mogaa záleží akú máš doma finančnú situáciu, aké výdavky, koľko zarobí partner.. ak ti ten plat bude stačiť, tak to zober, tam sa až tak od roboty nepretrhneš 😀 a aj pracovná doba fajn.

bublinka1426
18. feb 2023

@ autorka

niekedy pekna praca stoji aj za mensi zarobok ako praca kde zarobis viac ale sa namakas.
ide o nastavenie priorit. a podla toho ake mas zivotne naklady.

marca12
18. feb 2023

@mogaa zobrala by som,ak nemas na vyber a v dohladnej dobe inu ponuku a mozny nastup. Radsej slabsie platenu pracu ako byt nezamestnana. A casom si mozes hladat inu pracu.

zuzudrnda
18. feb 2023

@mogaa ak by som si to vzhladom na partnerov príjem a naše náklady mohla dovoliť,uprednostňujem dreamjob 🙂. Keď už človek niekde trávi značnú časť života,nech ho to aspoň baví a dáva mu to zmysel.

bublinka1426
18. feb 2023

@marca12 👍

mogaa
autor
18. feb 2023

@marca12
@bublinka1426 veď práve že prácu mám, vo verejnej sfére, ale platovo je to to isté akurát sú tam 2x do roka odmeny...ale práca ma stresuje, nebaví....ale takto by som išla do slabšie platenej práce +by som musela dochádzať/teraz práca v mieste bydliska
..domácnosť ťahám sama, takže žiadna výhra by to nebola, ale to nie je ani teraz.....fakt rozmýšlam či nie je lepší krok ísť niekam robiť manuálne a poriadne zarobiť....

54tinka54
18. feb 2023

@mogaa ak ťaháš domácnosť sama tak asi by to nebol správny krok.. hlavne kvôli tomu že by si do tej novej práce musela dochádzať, to máš ďalší výdavok.. čiže keď ťa nebude stresovať náplň práce, tak budeš každý mesiac v strese z toho, či z toho menšieho platu vyžijete.

nikaeli
18. feb 2023

Ak by manželov plat pokryl väčšinu našich výdavkov, šla by som som toho. Z môjho pohľadu nie náročná práca, myslím že aj dobrý pracovný čas 😉 brala by som možnosť prísť domov v pohode sa venovať sa deťom.

heni79
18. feb 2023

@guiseppinka Ako študijné oddelenie pomáha pri akreditácii? Kopírujú dokumenty? Ak aj áno, je to blbosť. Akreditácia je vecou vedeckých pracovísk.

maranta_leuconeura
18. feb 2023

@guiseppinka u nas za 8 rokov vymenili trikrat vsetkych na studijnom z dovodu nespokojnosti s ich pracou 😉 tak na to, ze si vylozi nohy a vydrzi tam az do dochodku by som sa nespoliehala.

guiseppinka
18. feb 2023

@heni79 neviem, pomahali... V tom case sme sa velmi nestretli, lebo boli zatvorene hranice...
@maranta_leuconeura u nas na fakulte boli teda ako inventar😀

nelca84
18. feb 2023

@mogaa ja by som to nezobrala, podla mna je to neperspektivna praca, clovek sa nema kam posunut. Ale ty si musis sama premysliet, v akej si situacii a ake su pre a proti. Len rozmyslam, co si myslela tym, ze je to pekna praca?

bublinka1426
18. feb 2023

@nelca84 mozno sa niekto nechce posuvat / aj ked super ked ma ciele a nestagnuje.

mozno ma doma deti a ked pride domov, nechce po nich len hucat, lebo je matka chuda unavena z prace...
mozno sa staci v zivote uskromnit a zobrat ''slabsi job'' kde mozno nema karierny rast ci velke prachy..ale pride domov a ma este chut sa hrat s detmi a necakat, kym len zaspia...
zijeme len raz a ked clovek neni hlupy, neberie si vysoke hypo alebo dokaze rozumne hospodarit...naco vysoky plat....

nemam - nekupim- nejdem

zial.
vsetko je to o nastaveni priorit
ale ano ak clovek chce vsetko znackove, a BIO ok jasne..
alebo ma zauzivany zivotny standart alebo sa nechce v zivote obmedzovat...

jedine co suhlasim, clovek nema stagnovat a ked citi ze ma naviac, isto netravit roky na 1 pozicii ale mozno vyjst z komfo zony a vyskusat ine.

nelca84
18. feb 2023

@bublinka1426 a citala si aj moju druhu vetu? Ci len prvu?

loginexistuje
18. feb 2023

zobrala by som to ved nemas co stratit plativo rovnako (mimo odmien) ale klud v praci je na nezaplatenie

mogaa
autor
18. feb 2023

@nelca84 ja som na pohovore tvrdila - zaujímavá, ale nová šéfka ma presvečila že pekná...a je pravda že človek tam pookreje. medzi mladými🙂prostredie bolo naozaj veľmi pekné, kolegyne by boli cca v mojom veku a robia tam cez 20rokov....len naozaj ma odrádza ten plat.....možno na nejakého pol roka - rok by to bolo super, ale dlhodobo určite nie.....a zase mám svoj vek, takže +-50sa práca bude hľadať čoraz horšie....v terajšej ale ostať tiež nechcem.....