Pedagogický asistent - vzdelanie

14. aug 2024

Všade v inzerátoch na túto prácu vyžadujú len SŠ vzdelanie a niekde vyslovene ešte aj uvedú, že nemusí byť ani v odbore. Mam Bc. sociálna pedagogika, no som bez praxe v tom odbore. Poslala som už minimálne 15 životopisova a absolútne žiadna odozva. Ani len na 1 pohovore som nebola. Tak ma napadlo, nie je problém práve to vyššie vzdelanie, že by museli potom dat vyšší plat?

vinkel
14. aug 2024

Plno škôl ma dovolenky okolo 19.8. nastupujú do prace.

autor
14. aug 2024

@vinkel možno zopár škôl to tak má ale z väčšiny mi prišli zamietave odpovede v zmysle, že nevyhovujem alebo je uprednostny niekto iný. Chápem, že majú právo si vyberať koho uznajú za vhodné len sa tak zamýšľam, že či mi tá škola v tomto prípade nie je skôr na obtiaž...

ajka19
14. aug 2024

niekedy je inzercia iba tak uverejnená, a kandidát na pozíciu je už dávno vybraný

benit
14. aug 2024

Isla som pisat, ze asistentom dnes chce byt uz kazdy. Mysli si, ze nic nebude robit. Vacsinou su tie miesta posuvane cez znamych. Vyberko vypisu, preto tam aj napisu, ze nemusi byt kvalifikovany, aby mali sancu zobrat znamu, ktora si vzdelanie este len dorobi.
U nas na skole sa minuly rok prijimali 2 a vsetky isli cez kolegune, ze tuto zoberte, tak isto aj vychosky. Ucitelov nie je, tych hladame tazko.

autor
14. aug 2024

@ajka19 @benit jasne, chápem, nemám známosti, mám smolu. Ujde sa mi podradná robota o ktorú nikto nestojí, som taka demotivovana z tohto systému...

ajka19
14. aug 2024

neexistuje podradná robota....

anika
14. aug 2024

Praveze e to vyborne vzdelanie na Pga( u syna v triede ma pga take vzdelanie ako ty), ja by som na tvojom mieate bola proaktivnejsia, zavolala do skôl

autor
14. aug 2024

@ajka19 by som ti vedela rozprávať 😅 istú dobu som pracovala ako chyžná v hodinovom hotely a akože to naozaj nie je pre každého. Každý človek má hranice niekde inde nastavené a toto bola pre mňa podradná robota, chodila som tam aj odtiaľ totálne deprimovana a zhnusena.

benit
14. aug 2024

Ja ked som hladala robotu, chodila som osobne. Podala ziadost do ruky, predstavila sa a uz ta neodbiju len medzi dvermi. Ziadosti pride fura, ale ked ta uvidia vedia si o tebe urobit obraz.
A hlavne vacsina skpl uz ma teraz miesta poobsadzovane, to sa hlada v maji, v juni. Odkial asi priblizne si?

autor
14. aug 2024

@benit posielala som v júni poštou všade možne žiadosti so životopisom aj súhlasím so spracovaním a uchovaním os.udajov na rok, bez ohľadu na to ci mali vyhodený inzerát alebo nie. Ohlasy spätné boli, že budú vedieť koľko a či berú vôbec PA až koncom júla. Samozrejme potom vyhodili inzeráty ale viac sa mi nikto neozval, musela som opätovne a na vela miest aj duplicitne posielať. Príde mi to ako na hlavu padnute takyto systém. Osobne som bola podať na 3 školy v mojom bydlisku. Som z Trnavy. Ale asi to je naozaj tak, že keď nemáš známosti, máš smolu.

zuzanockamt
14. aug 2024

@vinkel Riaditelia škôl riešia maily aj počas dovoleniek.

benit
14. aug 2024

Tak pozri edujobs, po okoli tt aj teraz vyhadzovali volne miesta.

autor
14. aug 2024

@benit sledujem to, všade poslané. Ešte dnes som posielala na 2 miesta ktoré v okolí ráno vyhodili

benit
14. aug 2024

Mala si sa tam osobne vybrat.

anika
14. aug 2024

Tak na profesii hladaju napr. Pga v cerveniku

xena0
14. aug 2024

Na asistentov sa hlási extrémne množstvo ľudí