Pedagogický asistent s podmienkou štúdia

7. okt 2024

..dostala som moznost sa zamestnat ako pedagogicky asistent v mš.. ALE ..je tam podmienka do 4 r si dorobit prislusne vzdelanie ..pedagogicku nadstavbu..kedze mam len strednu s maturitou nie pedagogickeho smeru ..je uz oktober tak v podstate uz tento rok nestiham ...zmluvu by som mala uz teraz od oktobra do konca augusta nasledujuceho roku ..a moja otazka znie ..mam v podstate cas 2 roky nato aby som zacala studovat ? mozem odrobit rok a potom sa dat na studium ? velmi sa mi do studia nechces ...niesom uz najmladsia ..ale viem , ze ak nezacnem tak po roku v mš skoncim lebo logicky mi nepredlzia zmluvu ked nepojdem studovat ...za kazdu radu vdaka ..

eteew267
7. okt 2024

neviem ako to úplne funguje a neviem či s nepedagog. stred. vzdelaním môžeš študovať len nadstavbu na MŠ asi skôr klasicky vysoká škola pedg. pre predškol. a prim. vzdel. čo je 5 rokov, to musíš ty vedieť, či chceš alebo nie, ak by ťa ta práca naozaj bavila tak prečo nie

autor
8. okt 2024

@eteew267 nadstavba je pedagogicke minimum...teda "stredna externe"...s tym mozem ale neviem ci sa mi do toho chce pustat ..

kaktusik007
8. okt 2024

no toto si musis upratat v hlave - mam kolegynu, asistentku, ktora teraz ako oracuje druhy rok oznamila, ze studovat nejde. Takze k 31.08.2025 konci.
ja som sa najprv prihlasila na vs, a ked ma vzali, zacala som si hladat pracu ako asistent.
tiez nie som najmladsia, ale ja vs chcem a teda mozem povedat, ze na to bavi a rozhodne idem este aj na rozsirujuce studium a budem ucit matematiku. A teda to uz budem mat cez 50, ked skoncim.... ale neriesim, aspon poslednych 15 rokov pracovneho zivota budem robit to co ma bavi ;)

cize sama si povedz, co chces. Strednu by som si na tvojom mieste ani nerobila - coskoro s predskolakmi budu musiet pracovat vs vzdelani, takze aspon Bc si sprav - zase az taky rozdiel medzi 2 rokmi a 3 nie je.

a ano - musis zacat studovat do 2 rokov od nastupu do prveho zamestnania v skolstve a ukoncit to do 4 rokov ----- cize aj toto si pozri, ako terminovo stihas a ci by ti vlastne ta VS aj vysla

melanta
9. okt 2024

ale neviem ci sa mi do toho chce pustat - tak sa do toho nepúšťaj a choď robiť niečo iné. Ak by si skutočne chcela robiť s detičkami, tak by si túto dilemu neriešila a proste by si brala ako samozrejmosť, že pôjdeš študovať.

bubo27
9. okt 2024

@kaktusik007 dobrý deň rada sanpripojim k téme. Ja som si spravila pedagogické pomaturitné štúdium do ms škôlky. Mám aj vysvedčenie tak to si myslím že stačí keď by som šla robiť asistenta. Len tiež by som niečo viac chcela preto sa Vás prosím pýtam že akú Vs študujete kde a aké boli prijímačky a či sa to dá zvládať popri rodine atd. Ja vysokú školu jednu mám pracujem úplne v inej sfére ale presne ako píšete vy človek raz vyhorí a chce si splniť svoj sen že posledných cca 15 rokov by som šla do školstva aj keď je to platovo strašne. Ale človek to chce robiť ❤️
Vdaka za info

autor
9. okt 2024

@melanta ide o to , ze len v podstate nedavno som si robila takto externe skolu ale ine zameranie ..hladala som si v tom smere novu pracu a toto vyskocilo necakane ..to uz by bolo dalsie studium z ineho sudka ..sama neviem ..

autor
9. okt 2024

@kaktusik007 tiez si myslim, ze casom bude treba minimalne bc...a pedagogicke minimum nebude stacit ..