Ahojte, pracujem od septembra ako pedagogický asistent v škole, chcem sa spýtať tých čo pracujú na tejto pozícii, ako vám vykryjú letné prázdniny, mala som dovolenka vianočnú, teraz budú jarné prázdniny, potom zase veľká noc, neviem kde toľko dovolenky zoberiem, náhradného voľna nemám veľa, iba keď suplujem. Môže mi dať zamestnávateľ neplatené voľno alebo je povinný mi tu nájsť cez prázdniny nejakú kancelársku prácu?
Ďakujem za odpovede
Ak budeš mať predĺžený pracovný úväzok, tak dostaneš ďalšie dni dovolenky (do konca kalendárneho roka). Ak predsa len ti bude chýbať dovolenka, tak všade sa to rieši inak. Napr. u nás sú tábory, atď.
@anesim áno mam v zmluve nárok na 45 dní dovolenky
Tak si mala 15 dni od sept- decembra. A teraz mss novu. U nas nemozme chodit do prace cez prazdniny, kto nema , tak tabor s detmi napr.
Ani LV nemozme cez prazdniny.
Treba setrit NV na prazdniny, lebo prazdnin je viac dni ako dovolenky.
ahojko normalne to vychadza na prazdniny pocas celeho roku aj asistentovi. robim tak roky. max som v lete o tyzden dlhsie v skole ako ostatny a upratujem kabinety, robime nastenky, kedze nemam tolko nadcasov a suplovaciek ako ostatni ucitelia. alebo to riesim P-ckami chodim po lekaroch, preventivkach vzdy cez prazdniny ci uz letne, velkonocne, ci jarne. zamestnavatel ti neda neplatene volno, nakolko prekazka je na jeho strane, ty do prace chces ist tak bud budes v lete dlhsie alebo ti zada ulohu na doma pocas prazdnin
Ahoj. Ja robím asistenta 10 rokov a nikdy som nemala problém s dovolenkou. Určite ti to vyjde . Ak ti aj bude chýbať pár dní, dáš si lekárske ošetrenie, alebo niečo .
Ako PA mate tolko dovolenky ako ucitelia? - t.j 45 dni alebo menej ?