Reagovala som na jednu ponuku na asistent na ZS.Mam strednú školu s maturitou.Vzali by ma od marca, ale musím si od septembra spraviť 2r pedadogicku školu diaľkovo.
Je to možné pochopila som ich dobre bol tam chaos info mi dávala iná osoba ..naozaj môžem robiť asistenta bez školy a až po škole budem mať vyšší plat?
Áno môžeš. Ak ťa príjmu,behom 2 rokov si musíš začať robiť pedagogické minimum.
A ako rádia vyššie,skôr by som sa pustila do vs ak reálne chces ostať pracovať v školstve. Budeš mať ten najmenší plat . Ak chces mať lepší,musíš mať VS
Ja ak môžem by som sa pripojila s otázkou - kde si viem nájsť info o mzde? Študujem na VŠ učiteľstvo externe prvý rok a premýšľam nad prácou asistentky učiteľa, ale v inzeráte mzdu nikto neuvádza a ja to akosi neviem dohľadať.
Ďakujem za akúkoľvek radu a nasmerovanie.
ahojko ano zakon umoznuje zacat pracovat a studium si dorobit. tiez odporucam ak chces nadalej pracovat v skolstve spravit si Bc. ako ped. minimum. je to menej narocne zaberie menej casu a zarobis viac
@panelacikova a prečo nepracujes ako učiteľka v čom je výhoda, že si asistent?
Mám zdravotne problémy a som učiteľka TSV. Plus je teraz dostatok učiteľov s mojou kombináciou. Plus mám prácu asi 5 minút od domu 😉
myslím, že sa tu niečo také riešilo a že taká podmienka existuje. nastúpiš do zamestnania, no zároveň na školu a robíš minimum. plat bude pravdepodobne nižší, ale to neviem s istotou povedať. ja mám nižší ako učiteľka (pritom som učiteľka, len robím asistentku). ale už samotná pozícia ma radí nižšie. takže aj vzdelanie ťa bude radiť určite nižšie. len si zváž, či sa ti to oplatí, lebo chodiť kdesi 2 roky študovať, to by som sa už radšej zahryzla do externého štúdia VŠ a urobila si nejakú pedagogiku a konkrétnu aprobáciu. je to síce 3 roky dlhšie štúdium, ale ak uvažuješ o školstve, volila by som VŠ namiesto pedagogického minima.