Paragraf

saskatorok
Dnes o 15:10

Dobry den, prosim viete mi poradit, ak som nastupila do zamestnania 1.7.2024 na kolko paragrafov-navstev lekara mam narok do konca tohto roka? Dakujem za odpoved

candii
Dnes o 15:13

7 na seba a 7 na rodinného príslušníka

liz_lemon
Dnes o 15:13

7+7

alenah31
Dnes o 15:17

@saskatorok 7+7, ale kukni ci si tvoj zamestnavatel v KZ resp. IS neuplatnil kratenie, ktore mu umoznuje ZP pokial zamestnanec nastupuje v priebehu kal. roku.

btus
Dnes o 16:04

na polovicu. Máš nárok na adekvátnu časť.

lydka84
Dnes o 16:10

28 hodin + 28 hodin
Polovicu z bezneho roka

sasa1310
Dnes o 16:12

Zamestnávateľ má právo podľa zákonníka práce ti krátiť nárok na návštevu lekára a sprievod rodinného príslušníka pokiaľ si nastúpila v priebehu roka a zároveň krátiť nemusí. Všetko je to na zamestnávateľovi. A na to koľko máš nárok sa treba opýtať v práci a nie na MK

elanor
Dnes o 16:38

neviem ci je to standart, ci povinnost, alebo nadstandart. Ale u nas to mame napisane vo vyplatnej paske. Aky je narok na rok, kolko si minula, a aky je zostatok. Aj na seba, aj na rodinneho prislusnika.
tak skus poprezerat vyplatnu pasku, ci to tam tiez nemas.

saskatorok
autor
Dnes o 16:44

@sasa1310 Nahle som ochorela ja aj deti, moj nadriadeny mi to teraz nevie povedat a mzdarku mame externu. Rano ideme k lekarke, tak som skusila info aj tu, nech sa viem zariadit, kde mam vybrat papier.

sasa1310
Dnes o 16:47

@saskatorok a vo výplatnej páske nemáš napísané? A už si bola od júla u lekára alebo mala si sprievod? Lebo naozaj len tam sa dozvieš koľko máš nárok

saskatorok
autor
Dnes o 16:52

@elanor Akurat pozeram, minuly mesiac som mala 3x na deti, mam tam uvedene cerpanie 22,5h, na seba mam 0 a este cez lomitko limit 52,5 co by zodpovedalo 7 dnom. Len neviem ci limit plati dokopy alebo na kazde, vsetko je to cez lomitko uvedene 🤔Ale dakujem za info

e1i
Dnes o 16:53

@saskatorok urcite dokopy,nie 7 na jedno a 7 na druhe. 7 na seba, 7 na deti

saskatorok
autor
Dnes o 16:54

@sasa1310 Lekar/ Spr.rp/ Limit 0,00/22,5/52,5 takto presne to tam mam

sasa1310
Dnes o 16:55

@saskatorok pracovný čas máš teda 7,5 h. A minula si teda 3 dni zo 7. Takže máš ešte nárok. Pravdepodobne máš krátené, tipujem, že tých 7 dní máš aj sprievod aj lekár dokopy.
Podľa toho ti teda ostávajú ešte 4 dni dokopy

gelifil
Dnes o 17:36

ked mas uvedene52,5, tak mas narok na cele...nechapem, naco su tu tie komentare zavadyajuce a tiez mi je cudne, ze ta to zaujima az teraz.....a to co je za nadraideny??

gelifil
Dnes o 17:37

@sasa1310 na seba neminula zatial nic, tiez ma limit 52.5

elanor
Dnes o 17:54

@saskatorok ak si chora, tak chod na PN, alebo s detmi na OCR. Tolko dni, kolko treba. Zbytocne budes brat Pcko, za jeden den sa neuzdravis predsa.

gelifil
Dnes o 18:04

@elanor niekde sa da zobrat aj 7 peciek naraz, tak snad autorka vie

elanor
Dnes o 18:37

@gelifil malo kedy take nieco zamestnavatel umoznuje. Vacsinou ma internou smernicou urcene, ze Pcko mozes mat max. 2 dni po sebe.
Okrem ineho, pcko je na cas nevyhnutne nutny na cestu k lekarovi, cas v cakarni, samotne vysetrenie a cesta pd lekara. Chces mi tvrdit, ze oni ako chori bude kazdy den a cely den chodit po lekaroch? Asi tazko, ze? A prave preto by ju svtakymto niecom mohol zamestnavatel poslat do teplych krajin. A pcko jednocho neuznat.

sasa1310
Dnes o 18:44

@gelifil no hej, ale malo by tam byť potom 105 hodín dokopy.
Lekár na seba 0, sprievod 22,5 a 52,5 je len 7 dní. Tak ja som to rátala tak, že 7 dní má asi nárok na obe a má teda krátené, keďže prišla až v druhom polroku v roku

saskatorok
autor
Dnes o 19:14

Dakujem vam za odpovede, pokusim sa dovolat rano mzdarke a preverit ai to. Doteraz som bola v tom, ze je to 7+7 odhliadnuc od toho, kedy som nastupila, ale dava zmysel to co pisete. Radsej si to preverim. Pekny vecer 😊