Dobry den, vedel by mi niekto poradit ako to napisat? A co tam vsetko ma byt? Ide o to ze som zostala 2x tehotna a musim to oznamit zamestnavatelovi pisomne.. a teraz mi bude koncit rodicovska ... dakujem 🙂
normálne môžeš napísať že dňa toho a toho sa ti končí RD a nastupuješ do práce(treba dať vedieť minimálne mesiac pred nástupom).....zároveň oznamuješ že si tehotná a prikladáš kópiu tehotenskej knižky....
@michaela789 Dakujem 🥰 prosim Vas staci aj tehu knizka alebo lekar vypisuje papier ?
@mogaa idem to davat tento tyzden. Dcerka na konci mesiaca dovrsi 3 roky.. dufam ze to staci .. 🙂
Mne dal aj papier aj knižku, ale mala by stačiť aj iba prefotena knižka - predná strana s údajmi a potom tá, kde je vypísaný termín pôrodu.
Ja som ofotila len prednu stranu tehu knizky (kde mas meno a peciatku lekara) a napisala ze v zmysle toho a toho paragrafu ZP oznamujem tehotenstvo a predpokladany termin porodu je XXXXX. To je vsetko. Nemusis tam vypisovat ze lekarskym vysetrenim zo dna... a pod.
Určite to bude stačiť...nikde nie je predpísaná forma akým tlačivom to oznámiť, takže takto to máš písomne a zároveň im dokladáš aj kópiu tehu knižky....poslať samozrejme doporučene, pošta sa eviduje v každej firme....
Ja som podľa tohto napísala.
Nezabudni priložiť potvrdenie od lekára.