Aby ste nedopadli ako ja....
Tehotenstvo oznamujte zamestnavatelovi PISOMNE!!!som v 5.mesiaci,momentalne doma s vypovedou v rukach!nakolko som to nedala pisomne,vyuzili situaciu,ved tehotna zena je na pritaz🙂
ps pisomne oznamenie som dala az po vypovedi,tj.dnes,nakolko dr. robila az od obeda,mala som tusaka tak som to chcela dat aj oficial,no oni ma predbehli,kym mi ho manzel dorucil do prace.... a je mi vraj uz prd platné....som stastna a vy to berte ako upozornenie.
@veaaa bez urazky ano tehotna zena , nasledne na MD a RD nebodaj na retazovej je na pritaz...taka je situacia
jednemu nerozumiem, zeny na tomto fore este ani nohy nezlozia k sebe a uz vypisuju do fora, kde a ako si dat vystavit Tehuknizku a ty si za 5m nepostrehla ze to mas oznamit pisomne?
shit! no, o roobtu si prisla ale aspon matersku budes dostavat. a hod sa na pn do porodu, to ti trva aj po vypovedi
inac baby, mudre ste, ale aj v nasej 'terminovke' x bab to oznamilo ustne, lebo vsak sefova je fasa a vsetci sme fasa naj kamosi.
@dkethe No tak sa treba vys..ť na "fasa šéfovú" a akože "fasa najkamošov v práci" lebo to sa ti nevyplatí a treba sa poistiť a spraviť všetko tak ako sa má - lebo väčšinou títo "fasa najkamoši v práci" ťa prví odpíšu - česť výnimkám samozrejme.....dnes to už bohužiaľ takto vo väčšine firiem nefunguje a platí ako si zariadiš tak máš... 😉
@nyusika A na čo čakala konkrétne na lekára - veď stačilo písomne oznámiť, že je tehotná a prefotiť prvú stranu tehotenskej knižky - "toď vsjo".....Ja som dokonca ani kópiu tehotenskej knižky nedávala - nikto to nechcel. A na inšpektoráte jej nepovedia nič iné - bohužiaľ písomne to neoznámila - tak to dnes chodí....
@veaaa
Ze je to na SK zname, to viem. Ale ze tehotna nie je Nijako zakonom chranena (pokial je to dokazatelne), ani to ma neudivuje !!! Hanba Slovensku a deravym zakonom !
No nastastie som asi natrafila na toho lepsieho zamestnavatela...dobre vediet
@charlie1980
klud, tehotna je chranena najviac, ako sa da, ver mi...ale tehotna je az vtedy, ked to pisomne oznami
ja som odovzdala papiere ze som tehu dnes,neviem preco sa to takto,neviem ci ma niekto bonzol ze stresujem a vybavujem si ich u dr alebo co a oni sa ponahlali.....
@veaaa A teraz čo?! "Skoro" si sa spamätala - toto vie už hádam každý normálny človek, že všetko so zamestnávateľom treba riešiť písomne a on bohužiaľ pre teba využil len tvoju hlúposť a neznalosť. Tak to máš poučenie do budúcnosti... 😉