Oznámenie zamestnávateľovi o nástupe na materskú - vzor

oblivian
2. máj 2015

Ahojte,

vedel by mi niekto poslať vzor oznámenia o nástupe na materskú dovolenku? Neviem, ako to má vyzerať...
"Najmenej jeden mesiac pred nástupom na materskú dovolenku je žena povinná písomne oznámiť zamestnávateľovi predpokladaný deň nástupu na materskú dovolenku, predpokladaný deň prerušenia, skončenia materskej dovolenky a zmeny týkajúce sa nástupu, prerušenia a skončenia materskej dovolenky."

Ďakujem. 🙂

dzejn80
2. máj 2015

Nemusis mat nijaky vzor, normalne formou listu napises, ze na zakl. Par. 166 a 167 zakonnika prace oznamujes, ze ti lekar urcil termin nastupu na matersku na xx den a preto tymto dnom na metersku nastupujes. Prilozis fotokopiu knizky a odovzdas na personalnom, jednu kopiu si mozes nechat potvrdit pre seba, aby si mala doklad, ze to prebrali. Hotovo.

adula12
2. máj 2015

gynekolog ti najprv musi dat papier o nastupe na MD, zvykne to davat tak mesiac pred. napises to formou listu. hlavicka hore = tvoja adresa, pod tym vpravo adresa zamestnavatela, vec = nastup na matersku, podciarknes. 🙂 a len napises, ze podla paragrafu (neviem akeho) ziadas o udelenie materskej dovolenky odo dna xx.xx.xxxx a po skonceni MD nezabudni mesiac pred zas poziadat o RD. 😀

bejka17
2. máj 2015

To treba pisat este aj oznamenie o tom,ze nastupujem na matersku? To nestaci len ten papier co mi sa gynekolog a dat ho na personalne? V robote mi nic takto nehovorili ked som sa pytala ci treba este nejake oznamenie o tom.

rakywanda
2. máj 2015

ja vyžadujem iba:
1. písomné oznámenie o tom, že je zamestnankyňa tehotná + uvedenie predpokladaného termínu pôrodu
2. papier od gynekológa s uvedením dátumu začiatku materskej dovolenky /fotokópiu/
3. telefonické, resp. písomné oznámenie o ukončení MD a začatí RD

ivkadracova
2. máj 2015

@rakywanda Mam otazku: naco je zamestnavatelovi predpokladany termin porodu? zo zakona staci iba nastup na MD (neskor tlacivo do socpoist), datum, a jej koniec, pripadne navrat do prace alebo zacatie RD. Oprav ma ak sa mylim, prosim, aj s dovodom, vdaka.

ivkadracova
2. máj 2015

@bejka17 spravidla je dobre oznamit o tehotenstve zamestnavatelovi/ ci sefovi dopredu, vacsinou staci mailom, a ano potom staci ten papier do socpoist na personalne, podla pravidiel firmy, a moze to byt kedykolvek, ja som isla na matersku az 3 tyzdne pred predp. terminom a dobre som urobila, kedze so prenasala dva tyzdne, by som sa doma zblaznila.. uz s dietatom to bolo samozrejme ine

adula12
2. máj 2015

@bejka17 keď pracuješ, tak stačí odovzdať papier od gyndy na personálne. Ale napr. ja som na RD, a nastupujem na MD, tak to musím riešiť písomne 😉

bejka17
2. máj 2015

dakujem Lebo ja som im to iba povedala,ze som tehotna a potom som skoncila na pnke az do materskej budem. Ked som tu citala tak preto ci som na nieco nezabudla. dakujem. Tak ked mi da gynekolog papier tak ho zanesiem na personalne.

rakywanda
3. máj 2015

@ivkadracova lebo gynekológ ešte nevie, či pôjde dotyčná ma MD 6 alebo 8 týždňov pred pôrodom, vždy som sa doteraz stretávala s tým, že gyn. uvádzal predpokladaný termín pôrodu a nie nástup na MD.
o oznámení hovorí §40 ods.6 zákonníka práce: "Tehotná zamestnankyňa na účely tohto zákona je zamestnankyňa, ktorá svojho zamestnávateľa písomne informovala o svojom stave a predložila o tom lekárske potvrdenie." no a lekár väčšinou napíše predpokladaný termín pôrodu, preto som to vyššie napísala, že to vyžadujem.

dancez
17. mar 2016

@oblivian
@bejka17 ahojte, ja riesim teraz to iste a neviem ci mam napisat oznamenie o termine nastupu na MD alebo nie. Lebo v oznameni o tehotenstve som nepisala predpokladany nastup ani TP. U mna doktor vie ze pojdem 8 tyzdnov pred porodom lebo som PN. ako ste to vyriesili vy ?

bejka17
17. mar 2016

@dancez ahoj ja som dala iba ten papier od dr.na personalne ze kedy nastupujem na MD. A bola som na pn tak aj ukoncenu pn ziadne oznamenie som nepisala.

dancez
23. mar 2016

@bejka17 Aj ja som na PN a gynekolog mi este nechcel dat ten paier na matersku ze naco ze to je este skoro a o 3 týzdne nastupujem, tak neviem ci je v tom rozdiel ked som Pn a ked niesom Pn.

bejka17
23. mar 2016

@dancez neviem ci je v tom rozdiel,ale to bude stacit ked ukoncite pn a napise a da papier ze kedý nastupujete na md a potom to odovzdate v praci.

tinkamt
8. máj 2017

Ako dlho dopredu dava oznamenie o materskej muz?

beatrix85
28. feb 2018

@tinkamt 1 mesiac..