Oznámenie tehotenstva zamestnávateľovi

5. nov 2021

Dobré ránko, prosím vás.. Ak sa jedná o reťazový pôrod, je povinnosťou oznámiť aj druhé tehotenstvo ešte pred papiermi na MD ? Ak áno, akou formou ? Prvé som iba vedúcej prevádzky ústne povedala, a ona vyššie..
A ďalšia otázka, ak firma sídli v BA, ale má prevádzky v rôznych mestách.. Papier o tehotenskú dávku môžem odovzdať v SP v mojom meste alebo musím poslať do BA do konkrétnej SP ? Ďakujem

ajka0207
5. nov 2021

Povinnosť máš mesiac pred nástupom na MD ale keďže chces žiadať o tehotenske, tak SP pravdepodobne bude na základe tejto žiadosti kontaktovať zamestnávateľa, takže je lepšie ho informovať dopredu. Ja som informovala mailom personálne oddelenie

ufatess
5. nov 2021

Isto by si mala dať vedieť. Oni sa síce o tom dozvedia, ale aby sa potom nezachovali voči tebe nejak blbo, že si im takúto vec neoznámila. Však to je najmenej napísať mail alebo správu niektorému z nadriadených. Čo sa sociálnej poisťovne týka, tak si myslím, že to stačí v tvojom meste a oni si to potom už odovzdajú, kam treba. Ale pre istotu sa skús na to informovať.