Dobré ránko, prosím vás.. Ak sa jedná o reťazový pôrod, je povinnosťou oznámiť aj druhé tehotenstvo ešte pred papiermi na MD ? Ak áno, akou formou ? Prvé som iba vedúcej prevádzky ústne povedala, a ona vyššie..
A ďalšia otázka, ak firma sídli v BA, ale má prevádzky v rôznych mestách.. Papier o tehotenskú dávku môžem odovzdať v SP v mojom meste alebo musím poslať do BA do konkrétnej SP ? Ďakujem
Isto by si mala dať vedieť. Oni sa síce o tom dozvedia, ale aby sa potom nezachovali voči tebe nejak blbo, že si im takúto vec neoznámila. Však to je najmenej napísať mail alebo správu niektorému z nadriadených. Čo sa sociálnej poisťovne týka, tak si myslím, že to stačí v tvojom meste a oni si to potom už odovzdajú, kam treba. Ale pre istotu sa skús na to informovať.
Povinnosť máš mesiac pred nástupom na MD ale keďže chces žiadať o tehotenske, tak SP pravdepodobne bude na základe tejto žiadosti kontaktovať zamestnávateľa, takže je lepšie ho informovať dopredu. Ja som informovala mailom personálne oddelenie