Ahojte
Prosím Vas kedy je potrebné oznámiť zamestnávateľovi ze som tehotná? Musím to urobiť hneď ako dostanem tehotensku knižku alebo môžem ešte počkať? Mam na to svoje dôvody. LEN BY SOM chcela vedieť kebyže to poviem napr o mesiac neskôr ze ci mi to môže dáko vyčítat, za to, ze som to nepovedala hned ked som dostala tehotensku knižku. Ďakujem pekne
Nemusíš oznamovať vôbec, akurát sa ťa nebudú týkať výhody tehotnej.
Je to tvoje rozhodnutie kedy to dáš vedieť, ale ak to nedáš vedieť a náhodou Tá bude chcieť prepustiť nie si chránená.Dala som to vedieť až po 3m písomne na personalne
Musis to oznamit minimalne mesiac pred odchodom na matersku. Inak vobec nie
mozes pockat, tehotenstvo sa oznamuje primarne kvoli tomu, aby si bola chranena zakonom a mohla vyuzivat vyhody (napr. navstevy lekara apod.)... najneskor ho vsak treba oznamit mesiac pred odchodom na matersku, ale tak to uz ani netreba oznamovat, lebo to casom aj tak neschovas 😁 najskor by som ale oznamovala az po ukoncenom prvom trimestri, samozrejme pokial charakter prace nie je taky, zeby to mohlo negativne vplyvat na tehotenstvo.
Ďakujem Vam krasne 🙂 som v 3 mesiaci, nab týždeň dostanem knižku ale chccem počkať ešte aspon mesiac dlhšie nie a tak to oznámit 🙂
Ja som oznámila hneď ako som mala potvrdené tehotenstvo . Ale podľa mňa nič sa nestane , akurát by som to dala skôr vedieť aby si hľadal náhradu za teba