Oznámenie tehotenstva v práci

1. aug 2024

Ahojte, oznámili ste niektorá svôjmu zamestnávateľovi až po podpísaní novej zmluvy ,že ste tehotná? Bude mi končiť zmluva a nerada by som bola keby ma vyhodili..môže ma vyhodiť potom ? Keď už budem mať zmluvu na dobu neurčitú ?

petamich
1. aug 2024

ak oznamis tehotenstvo, tak si chranena, Zakonnik prace nasledne upravuje, co su dovody, pre ktore s tebou moze zamestnavatel ukoncit pracovny pomer (nazvime to nie je to take jednoduche)

ci je to voci zamestnavatelovi korektne je jedna vec, na druhej strane zial velmi casto tu zmluvu nepredlzi, co tiez nie je uplne korektne voci zamestnancovi ak s nim dovtedy boli spokojni

autor
1. aug 2024

@petamich práve preto by som pozerala skôr v tedy na seba než na svôjho zamestnávateľa..viem že to nieje korektné ale v ten moment budem myslieť hlavne na svoje dieťa a na naše dobro ..nie na zamestnávateľa

petamich
1. aug 2024

viem to uplne pochopit

andaluzia12
1. aug 2024

Ak to nieje vidieť, počkaj kým ti predĺžia zmluvu. Sestre končila zmluva, chcela počkať s oznámením až po podpise novej zmluvy, bývalo jej však nevoľno a nadriadeny zistil že je tehotná, zmluvu jej nepredĺžili….

autor
1. aug 2024

@andaluzia12 ďakujem 🙂

lentilka
1. aug 2024

Mne tiež nepredĺžili zmluvu po oznámení... Ja som bola korektná, oni už menej...