Oznámenie tehotenstva v práci

22. jan 2024

Ahojte, chystam sa oznamit tehotenstvo v praci. Len neviem ako najlepsie, pracujem tam uz viac ako 6r vztahy mame dobre. Staci oznamit ustne? Alebo treba radsej pisomne?
Ani neviem ako najlepsie kedze mame open space office a ked nieco chcem riesit so sefom vsetci vsetko pocuju....

januska12323
22. jan 2024

Určite písomne.

kat_
22. jan 2024

pisomne, plus kopiu prednej strany teh.knizky, jeden original zamestnavatelovi, jeden si nechas potvdrdit, aby si mala doklad, ze si ich informovala

ysseba
22. jan 2024

Ja som oznámila tak, že som si vytlačila dve kópie + kópiu tehotenskej knižky. Išla som najprv za riaditeľkou (lebo to bola moja kamoška aj mimo práce a tak som mala potrebu jej to povedať prvej). Potom hneď od nej som išla za svojou priamou nadriadenou, potom hneď na personálne odovzdať písomné oznámenie (určite si daj potvrdiť prevzatie a dátum). A potom som išla do kancelárie (tiež open office asi 10 ľudí) a tam som to pri prvej príležitosti "hodila do pléna". Už neviem presne čo som povedala, ale určite niečo v zmysle, že "dúfam, že bude veľký obed, lebo teraz musím jesť za dvoch". A už sa to rozkríklo, že jeeeej, to fakt? Ďalšia kolegyňa, že čo sa deje a už to išlo, taká reťazová reakcia 😀

petamich
22. jan 2024

u nas napr. staci mailom na personalistku v kopii na nadriadeneho 🤷‍♀️ povazuje sa to za pisomne ale teda oficialne je treba pisomne, nech je o tom nejaky zaznam

autor
22. jan 2024

dakujem 🙂 a este mi viete povedat ked pisomne je potrebne tam uviest aj predpokladany datum nastupu na matersku? alebo len pred.den porodu?

petamich
22. jan 2024

prave o predpokladany den nastupu na matersku im hlavne ide a teda tebe o to, aby si bola v ochrannej dobe - takze som uviedla, ze som tehotna, termin porodu xy a predpokladany termin odchodu na MD xx

autor
22. jan 2024

@petamich lenze ja este neviem ci nastupim 8 tyz.pred alebo 6...a ze teraz co uviest :D

petamich
22. jan 2024

tak uved oba - ze pojdes bud k terminu takemu alebo takemu, ja som uvadzala 8. tyzdnov, chcela som mat uz svaty pokoj na konci 🙂

autor
22. jan 2024

@petamich vsak prave pre toto ja tiez chcem 8pred, aj sa mi to viac oplati...

luckajozko21
23. jan 2024