Ahojte, svokra mi poslala preskenovany clanok o materskej a rodicovskej. Je tam uvedene, ze "zamestnanec pisomne oznami zamestnavatelovi najmenej 1 mesiac vopred predpokladany den nastupu na matersku dovolenku..." Myslela som, ze matersku budem riesit az ked mi gynekologicky vystavi v 32tt alebo 34tt tu ziadost o materske. Tiez ste davali este nejake tlacivo pred tou ziadostou do prace?
@elizita Tak o tom neviem a je to nejaká trošku "blbosť" či ako by som to nazvala, veď logicky - v práci vedia že si tehotná, vedia kedy cca nastupuješ na MD a donesieš doklad od gynekológa o nástupe na MD a to je všetko....(ale možno myslia to), No a keď ti bude končiť MD - tak stačí poslať ako som ti písala jednoduché oznámenie o nástupe na RD - hlavne aby aj mzdárka vedela ťa prehlásiť na SP..... 😉
nastup na matersku som rieslia ziadost o materske pri oboch dcerkach a pisomne som len nastup na rodicovsku a to tiez nie tolko dopredu, v den ked mi koncila materska som pisala mail so ziadostou o rodicovsku dovolenku :D
@elizita To sa nejedná o MD ale o RD, treba len poslať zamestnávateľovi jednoduché oznámenie, že MD ti končí vtedy a vtedy a nastupuješ na RD odvtedy a odvtedy. 😉