Oznámenie dovolenky pred nástupom do práce

kajuska12
29. apr 2023

Ahojte mozem oznamit zamestnavatelovi 1 den pred nastupom do prace ze si chcem vziat dovolenku ?

melanta
29. apr 2023

@kajuska12 oznámiť môžeš. Ale s dovolenkou disponuje zamestnávateľ, čiže ten ti dovolenku musí schváliť.

sissy27
29. apr 2023

@kajuska12 oznamit to mozes, schvalit ti ju nemusi, tak aby si nebola prekvapena… ak sa jedna o 1-2 dni kedy si potrebujes nieco urgentne zariadit tak verim, ze pochopenie mat bude, ak sa jedna o dva tyzdne a treba za teba riesit aj zastupovanie, tak to asi tak jednoduche nebude.
A pozri si aj interne smernice - my mame jasne dane, v akom predstihu treba poziadat o dovolenku.

melanta
29. apr 2023

@kajuska12 a ešte ma napadlo, ak myslíš deň pred nástupom do nového zamestnania, tak nárok na dovolenku máš až po 60 dňoch, skôr len na dobrú vôľu zamestnávateľa.

cocolino234
29. apr 2023

@kajuska12 nemáš nárok na dovolenku. Na čast dovolenky máš nárok, až po odpracovaných 60 dňoch, ktoré si ešte neodpracovala. Takže až po každých 21 dňoch máš nárok na dovolenku za odpracované dni, ktorá ti bude vypočítaná.

kajuska12
autor
29. apr 2023

@cocolino234 ja tu pracujem uz 9 mesiacov

kajuska12
autor
29. apr 2023

@melanta ja tu pracujem uz 9 mesiacov

cocolino234
29. apr 2023

@kajuska12 😂😂 a ja čítam prvý a nie jeden, ospravedlňujem sa. Tak to je už len na zamestnávateľovi, či ti to schváli. Spýtať sa môžeš, veď aj nečakané situácie sa stávajú ale oznámiť určite nie.

kajuska12
autor
29. apr 2023

@cocolino234 ja sa zle vyjadrujem !

melanta
29. apr 2023

@kajuska12 tak platí moja prvá odpoveď. S dovolenkou disponuje zamestnávateľ. On rozhoduje, v akom termíne ti dovolenku schváli. Čiže žiadať môžeš kedykoľvek, zamestnávateľ ti ju môže schváliť, ale aj nemusí.