Otvorili by ste si herničku pre deti?

25. sep 2024

Ahojte. Otvorili by ste si herničku pre deti? Primárne pre tie najmenšie od 0 do cca 6 rokov? Sme väčšia dedina, cca 6000 obyvateľov a je tu iba jedno menšie exteriérové ihrisko, nič viac.
Prípadne sa ozvite tie, ktoré takúto herničku pre deti vlastníte. Ďakujem 😊

deedol
25. sep 2024

skus si vypocitat, kolko by ta vysiel najom+energie (ak to teda nechces mat u seba doma), kolko ostatne naklady (mzdy a pod.), aku cenu by boli ochotni ludia zaplatit a kolko deti by ti tam denne muselo prist, aby si mala aspon aky-taky zisk. (pripadne sa zamysli, kolko deti je v dedine a ako casto by museli chodit.) budes mat predstavu, ci sa to oplati.

autor
25. sep 2024

@deedol ďakujem 🙏

zuzubb007
25. sep 2024

Ak by ťa to bavilo robiť tam, a mať nemalé peniaze na herné zariadenie išla by som do toho, hlavne detské oslavy tam zarobis a to dnes už robia furt rodicia ale akože je to podľa mňa skôr zábava ako na biznis veľké peniaze z toho nebudu

thirstymonk
25. sep 2024

Závisí aj od dediny. Naša dedina má len 800 obývateľov, ale sme blízko turistických atrakcií, takže tu by som otvoril nieže herničku, ale hernisko. Pre deti od nula do 99 rokov.. Bolo by tam všetko, od pieskoviska až po motokary a lanove drahy. Každý by si tam našiel svoje. Mám tu k tomu už aj postavenú budovu, akurát neviem, či by ju majiteľ predal (niekedy tak 15 rokov dozadu tam bola firma, teraz to chátra, firma stále existuje, ale o budovu nejaví záujem). A čo je najväčší problém - potreboval by som tak 10 milionov, aby som tam mohol urobiť to, čo chcem. Zatiaľ mám našetrených 4 tisíc, takže mám čo robiť :D Už len 9 996 000€ potrebujem a idem do toho bez hanby 🙂

milanemila
25. sep 2024

@zuzubb007 mne pride, ze detske oslavy mimo domu su skor domenou vacsich miest, kde ludia byvaju v bytoch. Ak na dedine byvaju ludia v domoch so zahradou a zpravidla ma clovek viac miesta v dome na taketo akcie ako v byte, tak neviem ci by o oslavy v kutiku bol nejaky extra zaujem v obci so 6000 obyvatelmi.

milanemila
25. sep 2024

Hned prvy komentar je najlesia rada aku si mohla dostat. Urob si taky maly biznis plan a uvidis, ci sa ti do toho vobec oplati ist. Pripadne vyhladaj si podobne zaridenia na internete v podobne velkych mesteckach a pozri na finstate, ake maju trzby, nech ziskas aspon aky taky prehlad.

zuzubb007
25. sep 2024

@milanemila to je tiež pravda ak sú všetci v domoch 😉, a hlavne tá výbava hernicky na začiatok stojí neskutočne tisíce

autor
25. sep 2024

Ďakujem vám veľmi pekne za názory ❤️ Nemyslela som veľké interiérové ihrisko, skôr niečo menšie, rodinnejšie, ozaj pre tie najmenšie detičky. Rôzne akcie (Halloween, Mikuláš, Karneval), prípadne oslavy. Proste miesto, kam by maminy na materskej mohli "ujsť" od každodennej rutiny doma. Neočakávam veľké zisky, skôr by to bolo pre mňa hobby. Sama mám 5 ročného syna a veľakrát keď sme sa rozprávali s rodičmi na detskom ihrisku, bolo to to jediné, čo im v našej dedine chýbalo.
Neviem. Nechám si to ešte prejsť hlavou a ako bolo spomenuté, spíšem si plusy a mínusy, výnosy a náklady a podľa toho sa rozhodnem 😊

3princezne
25. sep 2024

Skor sa popytaj na mestkom urade, ci nie je nejaky priestor, napriklad v kniznici, kde by sa to dalo realizovat.

janka_266
25. sep 2024

u nás je to vedené ako materské centrum, kde potom postupne zapojili do otvárania herničky, stráženia a pod. mamičky, čo tam chodili, ale teda na veľké zisky to nevidím.

colsami
25. sep 2024

Ja by som nebola skeptik tych oslav ani na dedine, resp v obci, aj ked su ludia v rodinnych domoch. Za prve, nie vzdy je na taku oslavu vhodne pocasie. Za druhe... aj ked je pocasie ok, myslim, ze mnohi radsej urobia neporiadok a nechaju xy rozblaznenych deti behat po hernicke, nez po dome.

veklipo
25. sep 2024

Prečítaj si malíčku knižku Kaviareň na konci sveta. Po jej prečítaní sa určite budeš vedieť rozhodnúť.

katica06
25. sep 2024

Kamošova žena otvorila a po roku aj zatvorila, keď došla faktúra s nedoplatkom za elektrinu a plyn. (Dedina do 2000oby, ale do 3km od mesta)

autor
25. sep 2024

Aby ste zhruba vedeli, ako si to predstavujem, posielam vám fotku, ktorá je cca približná mojim predstavám. Aby sa tam každý cítil ako doma, nie v reštike, alebo v kaviarni..
Presne ako ste mi vyššie písali, niečo ako materské centrum, ale nechcem byť pod ich záštitou. Chcem to na vlastnú päsť.

autor
25. sep 2024

@veklipo objednané 😊 MILUJEM knižky 👌❤️

jumama
25. sep 2024

Mamy su na rodicaku, cize nemozes dat nejake vysokanske ceny len za hernicku. U nas tiez je taka herna, byvaju tam kruzky, cvicenia pre deti, detske oslavy a v lete tabory. Aj volne hranie, ale vacsinou iba pre tych, co chodia aj na nejaky z tych kruzkov. Inak by sa im najom priestorov nevyplatil.

ovaaa
25. sep 2024

Môžeš tam organizovať rôzne cvičenia s deťmi, mať hodinku tvorivých rúk, samostatne cvičenie pre maminy, tanečný kurz, konať burzy oblečenia, môžeš miestnosť prenajať rôznym inštruktorkam...napr. príprava na pôrod, dojčenie, prvá pomoc pre deti..čokoľvek.

autor
25. sep 2024

@ovaaa presne si mi prehovorila z duše 🥰

tiika
25. sep 2024

6000 je naozaj velka dedina, tam ma zmysel o tom uvažovať aj napriek tomu, že ste teda na dedine

autor
25. sep 2024

@tiika áno. Máme tu 3 veľké reštaurácie, 2 kaviarne, krčmy ale pre deti tu nie je nič. Nič kde by sa mohli socializovať. Max potom škôlka a jedno vonkajšie ihrisko.

kacena4
25. sep 2024

ahojko, odporucam nastudovat si nieco o materskom centre. zalozis ako obcianske zdruzenie a mozes zisavat dotacie napr. aj od obecneho uradu... a oni su aj zdruzene v unii materskych centier kde ziskas kopu cennych rad.

autor
25. sep 2024

@kacena4 ahoj 😊 o materských centrách viem, mám čo to naštudované. No nechcem ísť práve týmto smerom, chcela by som to na vlastnú päsť.

vilma7
25. sep 2024

Vedľa môjho baraku bola, dokonca to bolo okresné mesto...vydržala asi rok kým ju zas zavreli. Takže v dedine určite nie.

kacena4
25. sep 2024

tak potom neviem neviem ci je toto na dedine udrzatelne, kedze to musis riesit na zivnost ako firmu

svetlonos
25. sep 2024

Musela by si mat perfektný plán a kontrakty na rok dopredu minimalne. Rôzne kurzy, ponuky, oslavy. Pekne zánovný drevené hračky získaš aj zdruhej ruky. Vo vybavení problém nevidím, skôr v udržateľnom. Ty to nemôžeš mať ako hoby ale ako ziskovu činnosť, inak budeš rýchlo v mínuse. Jasne ze to mamy povedia ooo to by bolo super! Ale tých pár vstupov ti neuhradí najom a energie.
Preto píšem o sakra dobre pramyslenom pláne s aktivitami a kludne aj tými drahšimi.

luccija
25. sep 2024

Áno, ale muselo by tam byť niečo viac aj káva, zákusky, tousty stráženie detí bez rodiča, kurzy, oslavy atď...a hlavne kto by tam celé dni bol budeš sa musieť s niekým striedať, alebo mať 2 zamestnankyne minimálne.. syn ti pojde za chvíľu do školy atď...plus odvody, energie, nájom...idea dobrá.Od jari do jesene sú radšej ľudia vonku, ale pri tom teple čo bolo tento rok veľa ľudí zájde radšej do klímy do priestoru.

jane1987
25. sep 2024

Ahoj, ,,tahala" som nejaku dobu materske centrum v jednom mensom meste a uprimne, nie, uz by som do toho nesla. Presne tvoja cielovka 0-6, v style monte, rozne dielnicky ci minidisko, karnevaly a podobne akcie....narobis sa ako kon a nic moc necakaj. Jedine, co naozaj slo, bol denny doobedny tabor pre malicke deti, taky adaptacny pred skolkou. O to bol fakt zaujem.

autor
25. sep 2024

Tak zatiaľ ste tu cca 70% pre nie, nepúšťať sa do toho a 30% je za to, to skúsiť 😊
Neviem baby. Najprv si to celé spíšem na papier, či by sa mi to teda reálne oplatilo a prípadne sa pôjdem spýtať na obecný úrad, aké voľné priestory majú na prenájom. O pár z nich viem ( zhruba 200,-eur mesačne). Potom sú tu priestory od súkromníkov za vyššie sumy a do toho by som nerada šla.
Každopádne keď budem vedieť ceny prenájmov, dám si to celé dokopy na papier a podľa toho sa rozhodnem. Ďakujem veľmi pekne za všetky vaše názory, nakoľko ja som to doteraz videla cez ružové okuliare, ale vy ste mi na to dali aj reálny pohľad ❤️

benit
25. sep 2024

U nas pred letom otvorili, priestory velke, no meviem ci tam v tej horucave aj niekto chodil. Maju to tam pekne na fotkach, ale teda vstupne vysoke. Vsetko ide hore, kazdy kto chcel bol pozriet raz a hotovo. Cakam kedy zatvoria.

hara_vara
25. sep 2024

nie neotvorila
nerentabilné 😱