Ahojte, prosím, viete mi niekto kto má skúsenosti ako sa dá otvoriť "súkromná" škôlka? Či už doma, alebo v priestoroch. Aký je postup? Viem, že niektorí to riešia občianskym združením /neziskovou organizáciou.. Čo je k tomu potrebné? Čo to obnáša z hľadiska legislatívy? (hygiena, potrebné dokumenty, veľkosť priestorov, počet detí, atď.)
Zámerne som dala slovo škôlka do úvodzoviek, lebo viem, že v prípade nezaradenia do siete to vlastne nieje škôlka, ale skôr opatrovateľské centrum. Keby sa našiel niekto, kto si niečo také otvoril a vedel by mi poradiť, bola by som vďačná. Ďakujem
@gabrielachochulka Ďakujem, túto konverzáciu som čítala,ale nepíše sa o tom,čo ja hľadám. Navyše sú príspevky dosť staré,určite sa pomenila legislatíva.kazdopadne vďaka za ochotu
Ak si chceš otvoriť škôlku a legislatívu si nevieš zistiť sama, ale pýtaš sa žien na MK, tak preboha nechoď podnikať. To je veľmi dobre mienená rada.
@divetta najlepšie bude, ak napíšeš na živnostenský úrad a na stránke hygieny tuším tiež bolo info, alebo im napíš.Na to tam tie úradníčky sedia🙂
Ja som sa informovala, ak by som chcela mať doma mini kolektív opatrovanie detí a odpísali hneď, ale bolo by to na živnosť a pri deťoch do 3 r nepotrebuješ ani ped.vzdelanie ani žiadne extra hyg.poziadavky.Bolo by to opatrovanie nie "škôlka či klub.
Záleží čo chces...jedno, dve deti?
Súkromné škôlky, ak chcú dotáciu od min.skolstva musia byť zaradené do siete tie dotácie sú zaujímavé.Potom musíš ísť podľa osnov ako statne škôlky...môžem Ti do IP poslať info z úradu čo mi poslali
Máš pedagogické vzdelanie?
@melanta Ja som napísala,že si chcem otvoriť škôlku?Špecifikovala som to presnejšie, že viem,že škôlka nezaradená do siete nieje škôlka. Chcela som rady a skúsenosti,zákony si viem prečítať aj sama.Nakolko je viac možností, chcela som sa poradiť čo a ako.Myslela som si,že na to táto diskusia slúži.A rady od ľudí, ktorí si tým sami prešli by pomohli. Ale ďakujem aj za tvoju radu...
@divetta na stránke porada boli dobre informacie