Ahojte. Prosím Vás tie,ktoré máte second , koľko kíl tovaru ste potrebovali aby ste predajňu zaplnili a akú veľkú ? Ja by som chcela predajňu tak cca 50m²,a vôbec nemám predstavu . Ešte som sa chcela opýtať ide Vám to? Hlavne ma zaujíma, či Vás to uživí? A čo sa týka bozp ,ako to je ? Ďakujem Vám za odpovede.❤️
Je toho strašne vela. Koľko vecí by si musela predať po 3 €, aby si niečo zarobila, zaplatila nájomné a energie?
Ahoj, pozri aj staršie diskusie, je o tom dosť popísané už...
v dnešnej dobe je sekáč už skôr nostalgia, nie obchod kam by veľa ľudí chodilo cielene a majú ho buď idealistky alebo ľudia čo tade potrebujú preprať peniaze/prepašovať tovar 🤭 ty si asi ten prvý prípad keď sa pýtaš či ťa to uživí (tú druhú skupinu by práve toto kritérium moc nezaujímalo 😉 )
Za mna je toto uz minulost. V dnesnej dobe ked je plno bazarov a lacnych webov to su stratene peniaze. Sledujem jednu cesku cochoi po sekacoch a ukazuje veci a to je nieco priserne. Skarede obnosene nemoderne veci, topanky vysmatlane. Toto uz dnes nekupi fakt nikto. Mozno by si zohnala lepsi tovar, ale musel by byt drahy a tuto to nekupi nikto. Ja som v zahranici bola v par sekacoch a hroza. Rifle z 90tych rokov za cenu novych, osuchane kabelky, tiez bol ten tovar nemoderny a drahy. Ludi vela, ale nikto nic nekupoval. A take tie rozpravky o znackovych drahych kabelkach za par EUR od Chanel, obleceni, to su fakt len bajky.
Kedysi som nakupovala v sekáčoch.. ale teraz ozaj na to kašlem a radšej použijem aplikáciu ktorej meno sa nehovorí alebo prihodím pár € a môžem si vybrať z rôznych veľkostí a nové oblečenie.. sekáče proste stoja príliš veľa energie a nepohodlia za ten výsledok ktorý je dosť neuspokojivý...
Už nie..už sa na tom zarobiť nedá. Neviem či vôbec prežiť.
No tak je rozdiel máš zamestanaca nemáš zamestnanca.Od toho sa všetko odvija staršne nekonečne množstvo papierov.Ak máš prevádzku ako aj doma mám v mobilnom dome a gáraži tak ak sa zhoduje adresa prevadzky s trvalým pobytom nemusiš mať wc ani teplu vodu.Teraz vyšiel zákon že nesmieš dať k nakúpu igelitovu tašku lebo pokuta.Dalej na predajni musia byť biele steny tak isto v skladovacich priestoroch presne vetránie opýtaju sa koľko metrov štvorcových ma priestor podľa toho povedia ake ma byť vetranie koľko okien ake rozmery. Sklad musi splnať tiež požiadavky ake nadiktuje hygiena.Rozdiel je či budeš robiť sama alebo mať zamestanaca ak máš zamestnanca tak máš väčšie starosti. Dalej výsoke výdavky stojany, vešiaky, štendre, zariadenie registračna pokladnica.Tovar to najprv musiš kúpiť menej lebo ak Ti predajna nepôjde zavrieť centrálni veľkosklad TI tovar nazad nezoberie lebo oni skladuju svoj tovar ináč podľa predpisov hygieny a TY ináč.Ak podnikaš sama stači ti učet v banke na OP.Ak máš zamestnanca budeš kontrolovana cez daňový úrad musiš mať iný účet v banke podnikateľsky a kontroluje preto či platiš odvody a mzdu.Ak zamestanca nemáš máš len otvorený účet.Tak isto musiš mať internet budeš tam mať zriadený účet kde TI budu chodiť informácie z úradov.Dalej odporúčam ak otvoriš kúpiť menej tovaru lebo ak zatvoriš kam to dáš budeš musieť predať.Dalej musiš mať faktúry certifikaty o čistený tovaru to si musiš pýtať to hygiena pýta.Skôr nemôžeš otvoriť pokiaľ nepríde hygiena na kontrolu.Neskôr aj z DU.A čo sa týka bezpečnosti ja som musela mať prístroj z dôvodu že mám mobilny drevo dom tam musiš mať. V prípade že robiš sama a máš prenajatu prevádzku nemusiš mať hasiaci prístroj ale je dobre mať nikdy nevieš.Ak zamestnaš niekoho musiš splnať aj wc pre neho nemôžete použivať jedno.TY musiš mať svoje pre zamestanca druhe.Dalej ak nakupiš tovar 500 kg nikdy toľko nemáš na predanie budu aj chybne kusy musiš vedieť prerecyklovať nakoľko v tovare máš veľa penazí.To čo vyložiš všetko nepopredáš takže peniaze TI budu stať v tovare.Je to veľka drina ja som mala inde predajňu a teraz mám secondhand kde bývam a pomaha mi manžel a kamarátka.Secondhand nie je pre jedneho je to práca od vidim do nevidím.Ja popri práci že mám secondhand ja chodím aj do normalnej roboty od 6:30 do 14:30 a potom ma čaka secondhand.Moja zazraky nečakaj pokiaľ som si vybudovala klientelu tak mi to trvalo 3 roky.Teraz si zvykli a z nájmu som sa presťahovala do svojho takže nájom mi odpadol.Musiš ratať s tým že nájom, energie,SP, ZP nakúp tovaru to nie že idem podniakť a hura akce to chce trpezlivosť pokiaľ natrafiš na spravného dodavateľa tak sa popáliš sú aj take centralne veľkosklady čo predaju aj odpad len aby zarobili.Musiš davať pozor od koho čo kúpiš. Takže nie je to jednoduche na rady typu že TI to nepôjde nedaj je to hlúposť musiš zažiť a vyskúšať na vlastnej koži.Ja ked som začinala tak boli tu okrem môjho dalšie 2 secondhandy staršne veľa ľudi ma odhovoaralo že neotvaraj nepôjde TI to s tým že obe sú zavrete.Svojimi cenámi som ich vytlačila.Všetko zaleži od lokality máš príklad v centre mesta kde je od rána do večera veľa ľudi máš na nejakej dedine zasa ine dalej neoplati sa TI otvoriť pokaiľ sú v meste tie veľke ako Humana, Kilovka to sa Ti neoplati.Ale ak veľke secondhandy nemate tak skús uvidiš.Len musiš robiť z rozumom lebo ak by si zavrela vešiaky, stojany figuriny kúpi hoci kto ale tovar budeš mať problém predať.Dalej musiš mať aj rozumne ceny napríklad ja mám oblek nohavice vesta košeľa kravata v cene 6,50 eur.Trička po jednom eure.Kostým sukňa, nohavce ,a sako za 3,50 eur lebo si to môžem dovoliť nájom neplatím žiaden.Predtým som mala priestor od mesta platila som 600 eur na celý rok takže sa to tiež dalo.Toto nie je len tak musiš ratať s tým že ak by si zatvorila čo s tovarom.Koľko mesačne bdue priestor nájom teraz elektrika tovar ZP po roku ked budeš vytvarať zisky tak už aj SP.Teraz je ZP 97,80 eur. SP 200,78 eur.A od januára 2025 bude sa to zasa navyšovať.Ja platímináč lebo mám aj stále zamestanie tak zamestnavateľ mi platí odvody ale platím aj ja ale menej.V roku 2024 ak sa vytvoril zisk 7824 už musiš zaplatiť odvody aj do SP.Musiš mať aj ceny dobre lebo ináč sa otočia a pôjdu preč pôjdu kúpiť nove.
@cukroska čo vymyšľaš mám už 8 rok a dá sa zarobiť. Musiš vedieť ako. V secondhande je tak vyhoda že je len po jednom kuse a dalej ja predávam aj take čo je zrecyklovane kde nikde nekúpiš jedinečne kusky tak ak si neskusila tak nepíš blbosti.To kde si čitala v katolických novinách na športovej strane lebo vidim že asi sa do toho nerozumieš.Ine je písať ine je v tom podnikať.
@alickapusinka v čom je to výhoda že je to po 1 kuse? Práveže je to nevýhoda lebo ak mi tento konkrétny kus nesadne mám smolu
@buberova Akože ja to chápem...ale tak spominajú sa tu aj iné bazáre, fb skupiny atď. ale nikde som o tom nečítala, že by sa nemalo to konkrétne na "V" spomínať...a pri každom príspeku, keď niekto to spomenie...napíše..."aplikácia, ktorej názov sa nesmie napísať" alebo niečo v tom zmysle...preto už dlhšie rozmýšľam, že sa na to opýtam, či mi niečo neušlo...
@buberova že nebude mať 10 žien oblečene to čo TY.Však na výber máš sú e-shopy a ťingťangovia tak treba tam ísť dať zarobiť. A niektore ženy nie sú radi že na zástavke majú 20 žien rovnake oblečenie takže asi tak.Treba si objednať a najlepšie s podvodneho e-shopu ako to bolo naposledy čo tu písal niekto že ani peniaze ani tovar to je lepšie výhodnejšie ako secondhandy.A dalej niektore ženy sú take že chcu vyskúšať a nie z e-shopu kadejake pofiderne čísla a v skutočnosti príde niečo úplne ine v tom je to ine.Ale to by si s tým musela robiť aby si pochopila.
Nie je sekac, ako sekac... V maji som s kolegynou do jedneho behla, lebo riesila pohreb, velmi smutny a necakany a nemali nic cierne. Ohakla seba, svokru,segru, vnucky, uplne za bagatel tusim 40€nechala za 12 veci, vsetkym vsetko sadlo a nikto nevyzeral lacno... To som bola pred tyzdnom v Pu na novom konci Eurovea a mali tam podstatne blbsie hadry, za 17 bluza z viskozy, tricka 100%polyester 12,...halfprice😅kabat, bunda, nic moc 109,89,129...cifry.
Nezbohatnes z toho, mozno sa tym ani neuzivis. Sekondhand co popisujem bol v okresnom meste a boom sekacov bol v 90.tkach. Zial. 🥀
podla mna to velmi zalezi od 1) lokality 2) tovaru... pretoze co vidim napr. humanu v bb, ci ako sa ovla, tam sa kopa ludi promenaduje vzdy, minule som tam vbehla a proste pre mna haraburdy a ludia to tam kupovali, akeo keby zadara bolo. 3) rozpocet - kolko budu naklady, kolko potrebujes prijmov.
Co som videla nakupy tych vriec oblecenia, kde needeli co vobec prislo v tom = to mi pride dost riskantne, ale teda...
Kedysi u nas na sidlisku bol obrosvky sekac, a mal jednu super vec: zena vykupovala veci, od ludi co to tam priniesli, cize ona si vybrala veci, dohodli cenu, kupila /predala aleo to islo formou "bazaroveho predaja", zobrala, predala a vyplatila sumu predavajucej - nechala si proviziu. Cize takyto "bazarovy" s dobrou ponukou, napr. aj detskych veci, by mozno isiel ak je v okoli klientela... LEN FAKT musis mat obrat. A to netusim aky je v takychto pripadoch. A potom reklamu, facebook, siete... a viem si rpedstavit, ze aj online to popri tomto vies ponukat :D
@earlgrey maju tu vyborny bazarik, tak reklama inych = zakazana :D
@earlgrey ja som nenapisala ani názov, ale mala som zmazaný komentár 🤣🤣🤦🏻♀️
@simca06022011 To chápem, ale kde sa o tom píše, že nemôžeme diskutovať o iných bazároch? Teraz som prešla pravidlá bazára a tam sa píše, že v inzerátoch sa nesmie uvádzať iný bazár, ale nepíše sa, že v diskusiách to robiť nemôžeme...😃
@nicoletta98 že sa im chce čítať každý komentár 😃
@earlgrey skusim najst, mne zmazali prispevok, tak asi to tam bude napisane
@earlgrey tak prepracované a rozšírené, ako to majú na “xy” 🤣, to už málokto prekoná čiže ja sa asi ani nečudujem..
@earlgrey presne tak ako sem zavesila @nicoletta98 to obhajuju... :D cenzuuuura
podla mna na to maju nastavene upozornenie, v momente ako sa obajvi to slovo, co nesmieme napisat, tak im to niekde blikne a maze sa :DD
@nicoletta98
@simca06022011
No pekne 😃 mohli to zavesiť niekde na úvod, nech ľudia o tom vedia 🤣 a ďakujem...teraz mám "dôkaz", že sa to nesmie...teda nemalo by sa 😃
@earlgrey Vytlačiť, nalepiť na chladničku a aspoň 3x denne na to pozrieť 🤣
@nicoletta98 😃 haha no to mne nepomôže, ja som si tak na chladničku pripla, čo mám kúpiť dcére do škôlky a až o týždeň som na to kukla a pritom čiernou hrubou fixou, veľkými písmenami 🤣
kamoška mala... moc jej to nešlo, takže sa toho radšej vzdala.