Dobrý deň prajem, chcem si otvoriť potraviny ako maloobchod, nechcem ísť do kontajnerového typu prejaja ako večierka, ale v niečom väčšom.
Videl som na internete, ako konkurenčné firmy, vyrábajú montované garáže z plechu v slušnom prevedení.
Ja mam nápad si dat takúto budu postaviť v rozhole 80m2, z vnútra pekne zatepliť 20cm vatou a urobiť v sadrokartóne priečky, pekne 10cm vybetonovat podlahu, pekne ju oblozit dlažbou. Je to možné? Ďakujem
@fokuska študujem to, hľadám podobne diskusie.. Bol som sa popýtovať po úradoch.. Vidia Cigana tak ma ignorujú.. Preto hľadám niekoho ci náhodou nevie o tom niečo, alebo nahou ci nahou niekto nevie o takomto prípade. Viem, že ma čaká dlhá cesta a nelogicka birokracia, ale chcem ísť do toho.
@slavo2020 Taky pristup nie je v poriadku. Ak ti odmietaju poskytnut informacie, na ktore sa pytas, tak si treba pytat nadriadeneho. Ale chapem, takato diskriminacia sa tazko riesi.
V kazdom pripade - vies si najst dostupne info aj na stranke uradov, nastudovat prislusne vyhlasky a o informacie si mozes ziadat mailom - tak budes mat aspon pisomne vsetky ich tvrdenia. A cez mail nebudu riesit ani vyzor, ani etnicku prislusnost ani nic take.
@fokuska áno študujem, ale môj nápad je taky netypický, tak ťažko nájsť niekde konkrétne niečo podobné ako to chceme urobiť ja. Možno že niekto sa nájde kto mi nejak poradí ci pomôže v tomto bode. Živnosť a všetky veci okolo podnikania si viem vybaviť bez problémov, len toto ma brzdí ten môj priestor.
@slavo2020 Pohladaj ake poziadavky ma hygiena na priestor. Pokial viem, tak su tam veci ako tecuca voda, osobitne pulty pri predaji nebalenych vyrobkov (maso, udeniny, syry) a pod. a nie ze ci steny musia byt z tehly, ci z porobetonu, ci z plechu ;) Ak zabezpecis vyhovujuce povrchy co sa tyka upratovania (teda nie hlinena podlaha, ale dlazba, linoleum...), obklad na stenach, kde je to urcene a dalsie poziadavky, tak by nemalo rozhodovat z akeho materialu je konstrukcia stavby. Ale podronejsie neviem.
@slavo2020 Kontaktuj prislusne urady (napriklad hygienu) a zisti si podmienky. Este som nepocula o pripade, ze by niekto rozbehol podnikanie tak, ze hodi otazku na forum a ostatni mu na zlatom podnose daju vsetky informacie. Treba si hladat a zistovat - a to priamo pri oficialnych zdrojoch, nie ze tu ti Betka z Hornej Dolenj povie, ze jasne, je to mozne a potom urady ti to neschvalia. Alebo naopak, ze ti ja poviem, ze nie je to mozne a pritom urady by to povolili...