Otvorenie prevádzky baru

21. apr 2020

Ahojte. Mám kvôli corone zatvorenú prevádzku baru. Od zajtra majú vraj bary povolené otvárať, ale len cez výdajné okienko. Ja túto možnosť nemám a celkovo je to pre mňa postavené na hlavu. Samozrejme, že by som už rada otvorila a nečakala na fin. pomoc od štátu, ktorá mi ani všetko nepokryje. Ale ako mám otvoriť výdajné okienko, keď žiadne nemám? A potrebu budú chodiť vykonávať vedľa baru? Moja otázka znie: Je to povinné pre všetky bary bez výnimky s tým, že "zariaďte sa ako chcete", alebo sú aj nejaké výnimky, keďže nespĺňam podmienky? Teda vlastne ak nemôžem otvoriť, ako to dokážem? Ďakujem za odpoveď 😊

leni1977
21. apr 2020

Ja som to pochopila tak, že sa smú otvoriť prevádzky so stravou, nemyslím, že sa to týka barov.

autor
21. apr 2020

@leni1977 Sú tam napísané bary. Preto som teraz v pomykove 🤷‍♀️

ibrunova
21. apr 2020

Ano, ak sa jedná o verejné stravovanie. Podľa mňa nie o nalievanie..

autor
21. apr 2020

@ibrunova Teraz to poriadne čítam. Verejné stravovanie, je tam zárvorka - čiže bary a reštiky, kde majú stravu. Že by som to zle pochopila, ja trubka? To mi v tom prípade odľahlo! 🤦‍♀️

lenocka12345
21. apr 2020

u nás v obchodnom centre normálne zákazníci prídu k baru a pýtajú si. Ale tam je anarchia. Majiteľ talian nevie čo je rúško , kuchár tiež , aby sa čašníčka nenudila , chodia za ňou kamošky bez náhubkov a večne tam niekto vysedáva a konzumuje / pije . Idem puknúť keď to vidím

leni1977
21. apr 2020

Áno, len keby si podávala stravu.

leni1977
21. apr 2020

@lenocka12345 A oni môžu mať oficiálne otvorené?

ibrunova
21. apr 2020

Ja som to tak pochopila, že strava.

leuchtturm
21. apr 2020

Bary ale Patria do skupiny prevadzok verejneho stravovania.

http://www.uspesne-podnikanie.sk/co-je-zariaden...

autor
21. apr 2020

@leuchtturm Ja tam ale žiadnu stravu nepodávam. Ani len bagety, zmrzlinu, nič také. Zajtra budem volať na úrad verejného zdravotníctva pre istotu. Porazí ma.

leuchtturm
21. apr 2020

radsej si tam teda zavolaj, aby si mala istotu.

autor
21. apr 2020

@leuchtturm Áno, budem vďaka

lenocka12345
22. apr 2020

@leni1977 áno , pretože tam robia aj pizzu , samozrejme pravidlá nedodžiavajú :(

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
juliet86
22. apr 2020

citala som niekde ze mozes v zmysle napr nacapovat zakaznikom pivo do flase. okienko znamena aj dvere do ktorych vrazis stol/stolicku. zakaznici musia dodrziavat rozostupy. de facto im nalievas na doma na odber so sebou.cize mat plastove nadoby sledovat aby dodrziavali odstuoy spravit im znacky na chodniku. mat dezinfekciu ruk a vedla toho vycap ...chapes

lenocka12345
22. apr 2020

dievčatá a neviete náhodou kedy budú otvorené prevádzky ako KIK ? Potrebujem bielu farbu :D

alexk12
22. apr 2020

Patrí to len na výdaj stravy neviem kto by ti teraz chodil do baru každý chlast a doma btw sak skus uvidíš ci ti nenaparia pokutu

alexk12
22. apr 2020

@lenocka12345 no myslím ze tak skoro to nebude kúp na nete

autor
22. apr 2020

@ahoj0 Veď práve preto píšem, že nespĺňam podmienky. Výčap mám ďaleko od dverí, kde by som teda reálne mala dať ten stôl medzi dvere. Pýtam sa kvôli tomu, že práve v obmedzenom režime nezarobím nič. Poznám to tam, bar mám na malej dedine už 12 rokov, stálu klientelu, viem už vopred, že z nejakého čapovaného piva do fľaše nezarobím za deň nič. A je nemysliteľné, že tam niekto príde na frťana a zoberie si ho domov, keď sú 40m od baru potraviny, kde alkohol predávajú ( a lacnejšie).
Ide o to, že to otvorili predčasne. Nie každému sa dá fungovať v obmedzenom režime. Keby mám krčmu niekde v chatových oblastiach, kde sa premelie ľudí, nepoviem nič. Ale teda aj mám otvoriť, tým pádom prídem o príspevok ale reálne nezarobím nič.

autor
22. apr 2020

@juliet86
@alexk12 Nejde o to, že chcem hrrrr otvoriť. Rada by som, ale mne sa to v obmedzenom režime neoplatí. Veď práve preto píšem, že nespĺňam podmienky. Výčap mám ďaleko od dverí, kde by som teda reálne mala dať ten stôl medzi dvere. Pýtam sa kvôli tomu, že práve v obmedzenom režime nezarobím nič. Poznám to tam, bar mám na malej dedine už 12 rokov, stálu klientelu, viem už vopred, že z nejakého čapovaného piva do fľaše nezarobím za deň nič. A je nemysliteľné, že tam niekto príde na frťana a zoberie si ho domov, keď sú 40m od baru potraviny, kde alkohol predávajú ( a lacnejšie).
Ide o to, že to otvorili predčasne. Nie každému sa dá fungovať v obmedzenom režime. Keby mám krčmu niekde v chatových oblastiach, kde sa premelie ľudí, nepoviem nič. Ale teda aj mám otvoriť, tým pádom prídem o príspevok ale reálne nezarobím nič.

zuzanka.zuzu
22. apr 2020

nechápem.... však neotvor. otvoriť je možnosť, nie príkaz 🙂

lenocka12345
22. apr 2020

@alexk12 pol dňa strávim potom v rade na pošte :(

lenocka12345
22. apr 2020

no u nás ten bar + pizza vyhodil pred obchodný dom stôl , sedia tam ľudia a kávičkujú , strašne divné to je

autor
22. apr 2020

@zuzanka.zuzu Čo na tom nechápeš? Keď otvorím, nič nezarobím keďže musím fungovať v obmedzenom režime, čo je v mojej prevádzke nemysliteľné.
Keď neotvorím, neviem, či mám nárok na príspevok pre szčo od štátu. Proste to vyhlásili, ale nedomysleli. Na jednej strane rob, ale smieš iba v obmedz. režime, čiže prd zarobíš, alebo neotvor, ale nedostaneš nič, lebo je povolené, že robiť môžeš.
Z príspevku od štátu si zaplatím aspoň energie a nájom, aj keď reálne na seba nezarobím nič. Ale pokiaľ musím otvoriť, nič nezarobím, platiť predsa stále musím, len nebude z čoho a môžem to zabaliť.

miriam439
25. apr 2020

Neskúšala ste sa dakde informovať ešte o tom, čo ste vyššie písala? Mám kamošku, čo jej radím ohľadom papierov a účtov... tiež nevieme, čo teraz.
Ona má možnosť aj cez okienko, aj terasu má, ale za daných podmienok, že konzumovať sa tam nesmie - tak tiež žiaden zisk mať nebude a ešte ani príspevky nedostane (za SZČO a 1 zamestnanca)??????

autor
25. apr 2020

@miriam439 Skúšala, ale nedopátrala som sa. V pondelok idem volať na upsvar do BA, keďže okresnom a krajskom mi povedali, že je príspevok závislý od poklesu tržby. Čiže môžem otvoriť, pol dňa tam stáť, zarobiť s prepáčením baraní prd a keďže mám pokles tržby, mám si požiadať o príspevok. A na konci telefonátu mi pani povedala: "Dúfam, že som vám to poradila dobre"...
Takže nebola si istá ani ona. Ak by ste zistili niečo nové, napíšte, aj ja napíšem ak zistím.
A presne. Aj terasu mám, okienko nie, čiže stôl medzi dverami by som mohla teoreticky. Ale prakticky nezarobím nič.

marion09
25. apr 2020

U nás nalievajú bežne aj v dvoch zo štyroch potravin😆

autor
25. apr 2020

@miriam439 Natrafila som na to, že nás je viac a nikto nepozná odpoveď

autor
25. apr 2020

@marion09 No to už je iná kapitola 🤦‍♀️ Aj keď je pravda, že potraviny, ktoré na to majú povolenia a podmienky, čiže miestnosť oddelenú, wc atď, to robiť môžu. Samozrejme nie v tomto režime. Neexistuje teraz nalievať a aby tam sedeli a pili niekde na schodoch. Kks niekto si z toho nič nerobí a prechádza mu to a my, čo sa bojíme aby sme nedostali pokuty a poctivo robíme, teraz nevieme čo s nami bude.

miriam439
25. apr 2020

No veď práve toto je o ničom. Oni v tej ich veľkej obci majú dosť potravín, kde sa dá kúpiť alkohol a pivo oveľa lacnejšie. Ale to už jej muž špekuluje, že nech otvoria, ale ako ho poznám, že sa tam chodí hrať na veľkého šéfa, tak ešte s tými jeho spôsobmi dostanú nejakú pokutu, lebo prípadná kontrola isto načape niekoho sedieť v krčme alebo na terase.
Inak, vraj starosta v ich obci povedal, že môžu otvoriť už aj oni (samozrejme aj všetky takéto bary a pohostinstvá v tej ich obci) - cez vydajné okienko, vraj nevadí, že nevydávajú stravu (oni predávajú len nápoje, čipsy a drobné sladkosti). Tak neviem, nakoľko je tento jeho názor správny.