Otvorenie kozmetického salónu

radka123217
29. jún 2024

Dobrý deň, môžem si otvoriť kozmetický salón po absolvovaní rekvalifikačného kurzu? Alebo musím najprv mať prax a niekde sa zamestnať ako kozmetička? Ďakujem

andreakg
29. jún 2024

@radka12321
@radka123217 nemusíš mať prax, potrebuješ po kurze urobiť živnostenské skúšky.

radka123217
autor
29. jún 2024

@andreakg lebo známa mi hovorila že kedysi ešte po kurze musela u niekoho robiť že až potom pustili na živnostenské skúšky.
Ďakujem

laurita285
29. jún 2024

nemusíš nikde praxovať

andreakg
29. jún 2024

@radka123217 možno niekedy, keď nechceš robiť živnostenské skúšky,tak vtedy potrebuješ 2 roky praxe

melanta
1. júl 2024

@radka123217 budem trochu kritická, avšak v snahe poradiť. Založila si v priebehu dňa 2 podobné príspevky, v ktorých sa pýtaš jednoduchú vec, ktorú si sa mohla dozvedieť aj na kurze a ak si ju na kurze prepočula, tak sa dá jednoducho vygoogliť. Ak toto bol problém, mám trochu obavy, ako chceš ísť podnikať. Otvorenie salónu totiž vyžaduje zvládnuť určité legislatívne a obchodné záležitosti. Len tie základné ak spomeniem, tak sú to:

Legislatívne - registrácia prevádzkarne a ohlasovacie povinnosti (živnostenský úrad, mestský úrad, regionálny úrad verejného zdravotníctva, daňový úrad), vytvoriť prevádzkový a reklamačný poriadok v zmysle legislatívy.

Obchodné - zazmluvniť si priestor, vybaviť ho zariadením, zazmluvniť si kozmetickú značku (výber značky záleží na tom, akú chceš mať klientelu), propagácia (FB, IG, iné siete alebo formy). Samozrejme mať finančnú hotovosť na vybavenie salónu a kúpu prístrojov, mať hotovosť na nájom na pár mesiacov vopred. Nájsť si účtovníčku a dohodnúť si s ňou fungovanie.

Ak v takýchto oblastiach tápaš, odporúčam pozrieť si v širšom okolí kozmetický salón s dobrými recenziami a skúsiť osloviť majiteľku, či ti porozpráva, aké mala začiatky, s čím sa musela popasovať. Aby si trochu pričuchla k realite. Alebo sa zamestnať niekde, kde to funguje tak, ako by si to chcela mať jedného dňa ty a učiť sa pozorovaním.

radka123217
autor
1. júl 2024

@melanta v dnešnej dobe každý, aj lektor na kurze povie, ako sa všetko dá lebo dostane za kurz zaplatené a myslím si že okolo 1000+ euro za kurz neni úplne mala suma, preto som to chcela vedieť aj z viac zdrojov nie len od školiteľky,. a od toho sú tu diskusie
A áno možno som dala dva príspevky lebo nie som v tejto stránke taká zbehlá a nevedela som či sa mi to dalo a vôbec kam..
..a predtým ako som písala sem som si googlila veci ale nikde to nebolo presne polopate napísané že ako to je a nie vždy na googli sú fakty..
Čo sa týka podnikania a legislatívy v tom si myslím že problém mať nebudem, tieto veci viac menej zo školy si pamätám a v učtovníctve, manažmente a marketingu behať viem tiež čiže tieto veci ako-tak ovládam, len teda mám vyštudované niečo iné a chcela som zmeniť odvetvie ktoré ma viac baví a zistiť si informácie keďže som počula, že niekde nabrať prax musím nejaké roky a taktiež som pocula aj že netreba..

radka123217
autor
1. júl 2024

@melanta a chcela som si to overiť skôr, ako sa rozhodnem prihlásiť na kurz