Dobrý deň, prosím máte niekto skúsenosť s otvorením kaderníctva? Zatiaľ si len robím kurzy, v salóne by som chcela poskytovať procedúry na uzdravenie/zlepsenie vlasovej pokožky, farbenie a strihanie
Zaujímali by na reálne skúsenosti niekoho kto salón ma ( hlavne v menších mestách )
Viem že je to veľmi individuálne, záleží od nastavenia cien, propagácie a atd … viem že sú salóny kde je mesačný zisk aj 10 000€ alebo aj oveľa menej, viac …
@tundra ďakujem za názor
Nepomýlila som si mesačný zisk s čistým ziskom …
Kurzy ktoré si robím nebudú teda na farbenie za 50€ ale ďaleko viac .. chcem ísť čisto za kvalitou … nechcem popisovať môj podnikateľsky plán
Viem že teraz prídu názory že to mi tam nikto nepríde atd …baby prosim toto neriešte .. zaujímala ma skúsenosť hlavne niekoho kto salón ma
Ďakujem
Ktore salony maju zisky viac ako 10 tisic EUR mesacne? Mna by to napriklad zaujimalo. Lebo ano, velky salon, kde je 5-6 kaderniciek, su vychyteny, maju vysoke ceny, lebo tam chodia celebrity, tak mozno. ALe silno o tom pochybujem, ze je to bezne. Ja chodim do "trendy" salonu, kde su 2 kadernicky, nie je to ich, su tam zamestnane, pracuju s drahou kozmetikou a nemyslim si, ze by mal ten salon taketo zisky.
Zisk je presne to, co pise @tundra vyssie. Co Ti ostane po odratani nakladov. Takze by si musela zarobit 20 tisic mesacne, aby Ti ostalo viac ako 10.
A pozor, naklady su aj tie veci, ktore mas kupene, farby, sampony, drogeria, co Ti "stoji" na sklade a bud to pouzivas alebo predavas. A tym, ze ty mas drahe kurzy, to je fajn, ale zakaznik Ti tie kurzy nezaplati. Najom, energie, musis platit bez ohladu na to, kolko mas zakaznikov. A ked budes draha a v tvojom meste je ina konkurencia, tak k tebe ludia nepridu. A hlavne nie v dnesnej dobe.
Ano, toto citat nechces, ale jednoducho je to realita. Mozes trikrat pisat, ze to bude exkluzivny salon s kvalitnou kozmetikou na vlasy, mozes mat aj Balmain sampony, ked Ti tam ludia nepridu. Pokial nemas uz teraz svoju klientelu, tak aj s reklamou to budes mat tazke.
Moja suseda byvala je velmi sikovna kadernicka, pracuje roky v cudzich salonoch, lebo sa jej neoplati otvorit vlastny. Tzv. si prenajima kreslo salone, pracuje sama na seba a za to kreslo mesacne zaplati majitelke salonu. A zdaleka nie je milionarka.
Tak, ti drzim palce👍,za par rokov si milionarka.
Doba urcite praje,hlavne teda zenam,nechat par stoviek mesacne,za kadernicke sluzby.Ja, uz niekolko rokov farbim manzelke vlasy, aj bez kurzu a ona ma striha,odkedy sme spolu.Poznal som tiez jednu,co zaplatila niekolko tisic za kurzy na kozmetiku a obocie a ako rychlo salon otvorila,tak este rychlejsie ho zavrela.Dufam,ze to nebude, tvoj pripad.Podnikatelsky plan je jedna vec a realita druha.Nezabudni si zobrat uver na vybavenie salonu.V ziadnom pripade,ta neodhovaram,len chcem poukazat na realitu,dnesnych dni.Vidis sama,ake temy su tu, kazdy den ohladne financii..
Zaloz temu:"Kolko € ste ochotne zaplatit za kadernicku a ako casto."😉
@tundra ďakujem
Viem že to znie že som moc optimistická, no myslím že keby viac popíšem čo chcem robiť, pochopili by ste to viac … avšak nechcem to tu rozoberať
Priestor mám svoj, zariadiť by som ho chcela z príspevku od štátu pre podnikateľov a dosť som si aj nasetrila
Takze úver nepripadá do úvahy v žiadnom prípade
Pri vyssej cene za sluzby musis pocitat s tym, ze tvoje kadernictvo nebude pre kazdeho. A skutocne je naivne si mysliet, ze bezna zena, ktora zije s priemerneho az podpriemerneho platu bude rok setrit, aby mohla ist k tebe na vlasy za 300 EUR napriklad. V BA su dost trendy teraz rozne alternativne kadernictva alebo salony pre kucerave vlasy.
@autorka to,ze si optimisticka je super,bez toho,nemôzes nic robit.Prispevok od statu je tiez fajn,ale ked ti to nepôjde a prevadzku zavres,budes ho musiet vratit.Ja hladam,uz velmi dlho nieco,do coho by som investoval,ale zial,zatial som nic nenasiel.Keby to bolo,ako hovoris,tak mam otvorene nie jedno,ale min.4 kadernictva😂😂😂.Pred asi 13-14 rokmi som v jednej firme na Slovensku,predaval kadernicke noznice,bol to vypredaj znackovych profinoznic.Ver mi,ze 90% kaderniciek si nedovolili kupit noznice cez 100€.To bola magicka hranica.
Presiel som vsetky kadernictva v Tn,Ilava,Puchov,Za,MT.Nieco sa predalo,ale velmi malo.Kazda zena, ma svoju kadernicku roky a teraz mi povedz,aky ma dôvod,ju vymenit,ked je spokojna.Ked budes sikovna,mozno ta to uzivi,ale zabudni na 10k za mesiac.Zijem vo Švajciarsku a hoci su kadernicke sluzby drahe,plat kadernicky je mizerny,niekde okolo 40k fr.rocne,co je fakt malo.
musis si najst nieco v com vyniknes ja chodim k maldej babe velmi sikovnej a ta sa specializuje na odfarbovanie, zosvetlenie, za kadernicku studovala a chodila na sutaze
v prvom rade si potrebujes vybudovat klientelu a ver ze nikto nezaplati na zaciatok kadernicke len s kurzami a bez referencii tazke peniaze, to urcite nie
ak to maju byt lucusnejsie sluzby tak zvaz aj lokalitu lebo v nalom meste ti to nemusi ist a hlavne sa specializuj a v tom musis byt o tri triedy lepsia ako ostatni okolo
Prepac,ale ja keby som mala 300e mesacne na kadernicku,tak ich urcite nedam niekomu,kto ci cerstvo spravil kurz a nema ziadne recenzie. Tak sa trosku vrat nohami na zem,lebo ten dopad potom bude bolestivy.
Na Morave napriklad posobi kadernicka, ktora sa specializuje iba na strihy a ucesy na kucerave a vlnite vlasy. Chodia za nou zeny aj zo zahranicia. Cakacie doby ma sialene,tusim pol roka mi hovorila byvala kolegyna.
10 tisíc zisk mesačne možno v BA nejaký salon čo je otvorený 20 rokov pre celebrity .To som ešte ani nepočula aby toľko eur bol salon ziskový.A dalej ak si vezmeš dotáciu od štátu budu TI chodiť same kontroly.V prípade že zatvoriš skôr ako do 3 rokov ako píše tundra budeš musieť vratiť časť dotácie.Najprv musiš mať vypracovaný podnikateľský plán zasvoje peniaze ísť na testy ako zvladneš podnikanie a kde zasada 3 člena komisia v prípade že vo vašom meste je jedno alebo dva kaderníctva nemusia TI schvaliť dotáciu vôbec.To nie je len tak že idem na úrad urobim plán a daju mi peniaze.Mimochodom peniaze nedaju cele naraz 60% do mesiaca a ak ukažeš že si dobre hospodarila doplatia TI 40% po roku. Znova sa príprav na torturu papierovu.Tak si zvaž investiciu s tým že nesmie TI presiahnuť viac eur ako dostaneš s úradu.Je to rozdelene podľa krajov inu dotáciu dostneš na Východnom inu na Strednom inu na Západnom inu na Severnom takže aj to budu braž do úvahy.Počas tých rokov budeš musieť strpieť všetký kontroly daňove, z úrdu práce z hygieny budu vždy chodiť.Ak zatvoriš skôr ako do 3 rokov úrad ťa yvzve na vratenie časti dotácie v hotovosti.A nemaj veľke oči ktora žena dá kaderníčke 300 eur to možna dajaka celebrita ale na to sa musiš vypracovať od základu a bude to trvať niekoľko rokov.Hned otvorím a zbohatnem no to určite tak to nefunguje.Dalej poplatky ZP to musiš platiť každy mesiac a po roku vytvarania zisku už aj SP a to je dokopy takmer 300 eur nie celých takže len na odvody koľko treba materiál.A dalej len kurzy máš vždy je lepšie aj pre tých ktorý si beru dotáciu škola v odbore.Daju aj s kurzami ale odbor vyštudovaný je len odbor.Vyuční alebo maturitne vysvedčenie. Nemaj veľke oči aj aj podnikam sice v inom ale pokiaľ som si našla zákaznikov a vypracovala som sa a trvalo 3 roky.A ak uvidi zakaznička farbenie vlasov 100 eur ver mi pôjde inde.
Asi si sa pomylila.Mesacny zisk je to,co ti zostane po odratani vsetkych nakladov.
Cisto teoreticky a matematicky:
10zakaznikov X 50€ = 500€ obrat X 20 prac dni = 10000€ obrat.Z toho odpocitas najom priestorov,
naklady na material,tvoje odvody a to co zostane je zisk za dany mesiac.Nie som kadernik a neviem ci sa da obsluzit 10 zakazniciek za smenu.
Z toho obratu,su urcite polovica naklady na material.Potom tie cisla vyzeraju inac,nehovoriac o tom,ze mozno niektory den, budes mat len jedneho,dvoch alebo ziadneho zakaznika.
Daj si dole ruzove okuliare,najdi zabehnuty salon,ktory ti umozni zacat a potom sa postav na vlastne nohy.Zaciatky su narocne nie len financne,ale aj po psychickej stranke.Pokial nemas vlastne priestory,tak mysli na to,ze este si nespravila ziadnu sluzbu,ale najom a odvody musis zaplatit.Drzim palce,pri rozbehnuti vlastneho biznisu.