Dobrý večer.
Chcela by som sa spýtať, koľko by som cca zarobila ako začínajúca asistentka učiteľa. Mám ukončenú VŠ II. stupeň v odbore Učiteľstvo pre primárne vzdelávanie. A ešte by ste mi vedeli povedať peacovný čas asistenta? Stretla som sa s príkladmi keď asistent robil od 7:30 - 15:30 ale aj 7:30-13:30.
Ďakujem 🙂
@ema118 pozri si zaradenie: https://www.minedu.sk/data/att/13950.pdf podla tabuliek by si bola v 5 triede ako zacinajuci pedagogicky asistent a to je plat 817,50 v hrubom: https://www.minedu.sk/data/att/16799.pdf
co sa tyka prac. casu, to je individualne, dokopy 37,5 hod. ale moze v tom byt praca na doma, na niektorych skolach maju rpesne stanoveny cas na pracovisku, niekde nie, to sa musis opytat tvojho zamestnavatela
@sorciera24 prosím vás som začínajúci asistent učiteľa v ms😊 prosím poradíte mi mám absolvovať adaptačné vzdelávanie ale neviem ako to bude prebiehať ? Budem robiť adaptačné vzdelávanie ako učiteľ? Nevykonavam vzdelávacie aktivity ani nič iné tak vôbec neviem čo odo mna budú očakávať na tom adaptacnom. Dakujem veľmi pekne
@denisse1311 popravde, do ms sa vobec nevyznam, ani aku napl prace maju asistenti v ms a teda netusim ako tam bude prebiehat adaptacne...neporadim..
@sorciera24 to by som chcela aj ja vedieť dostali ste na to uz odpoved lebo si musim pisat pripravy a vlastne tam opisujem to co uci ucitel
Môžem sa opýtať? Píšete si prípravy na kazdy den ako učiteľ alepripravy asistenta? Ďakujem krásne
@chalkmarker v tomto ti ja neviem poradiť
@ema118 Platové tabuľky sú presne určené na stránke min školstva, najskôr by ste bola ako začínajúca a treba si spraviť u zamestnávateľa adaptacne vzdelávanie, ak sa nemýlim príplatok je 6% z z hrubého a trvá minimálne 3 mesiace, maximálne 12, po absolvovaní sa zmení platová tabuľka na samostatný... Čo sa týka pracovnej doby, podľa toho ako má určené škola, či dáva zamestnancom aj prácu na doma, vtedy je možné koncit aj skôr... podstatné je že pri 100% úväzku je pracovná doba 37,5 hodiny, 23 hodín priamej vyučovacej činnosti (vyučovacích hodin)