Ahoj, ako spravne odpovedat na otazku na pohovore ako si predstavujete idealneho manazera? A co by ste robili keby mate kolegu ktoremu praca nejde
Treba si uvedomiť, že okrem toho,že ti budú dávať otázky, sledujú možno viac ako "správnosť odpovede",všetko,čo sa odsledovať dá.
Čo z teba vyžaruje,či im sedíš ľudsky do kolektívu.Tak zbytočne nestresuj. Keď im budeš pasovať, zoberú ťa. Keď nie,asi je tvoje miesto niekde inde.
a ja som si vždy myslel že treba hovoriť to, čo chcú počuť…
@pupavka1 ich nezaujíma tvoja "správna" odpoved, ale sledujú tvoje reakcie, tvoj uvažovanie a pod. Mas sa sama prejaviť.
Ideálny manažér neexistuje, lebo všetci máme svoje chyby. A co sa tyka toho kolegu, zaujima ich, co by si robila, ci si napr.timovy hráč a pomohla mu alebo nechala tak, nech plava sam...
Mna sa kedysi spýtali, ze aká je moja slabá stránka. Povedala som im, ze neviem piecť 🤣 nečakali takúto odpoved, ze toto im ešte nikto nepovedal.
Cize treba byt len sama sebou. Bud im zapasujes a vezmú ta, nezavisle od tvojich "spravnych" odpovedi, alebo hľadajú niekoho iného typovo (povahovo).
Pri mnohych otazkach ani tak nie je dolezite, co presne povies, ale ako to povies / ako zareagujes. A zalezi akeho cloveka hladaju. Napr. su pozicie, kde sa iniciativa az tak neocakava a treba len nasledovat manual bez zbytocnych reci a su pozicie, kde ocakavaju nove napady / nove sposoby riesenia problemov.
@torrente ja si aj myslim ze su odpovede ktore chcu pocut, lebo inak by neboli na webe ako spravne odpovedat na otazky na pohovore, niekedy sa mozes s tymi otazkami aj stotoznit ale inak ich formulujes na pohovore lebo nie si az taky zbehly a uz ta odpisu a pritom mozes byt skvely zamestanec.
Jasné že základ je íst tam čistý, a hovoriť o sebe v samých superlatívoch. Len proste niektoré otázky sú nonsens keďže my sedláci sme zvyknutý na iné veci. Napríklad spýtajú sa že prečo ste odišli z bývalej roboty. Však to je každého vec a mohol mať človek šéfa čo mu nesadol alebo konflikt s kolegami atď. Netreba sa v tom špárať.
@lienka.7 to mne je jasne ze co za tym hladaju ja som len bola zvedava ako by odpovedali ini, no co mi nebolo jasne, tak bolo to ze aj napriek tomu, ze som povedala ze kolegovi by max pomohla, tak sa ma stale pytali, ze co by som robila keby mu to aj napriek tomu nejde ked som spomenula manazera tak oni ze nie co by som robila ja a ja ze pomohla by som mu co by som vedela a oni no ze ale co keby mu to aj napriek tomu neslo ... atd akoze na toto ani diva svina netusi odpoved ocividne chceli pocut " spravnu " odpoved a ja som im ju nedala, ale tak clovek sa uci pozrie si tzv spravne odpovede pripadne sa popyta inych ako odpovedali, ake otazky mali a podla toho bude reagovat nabuduce, len sa mi nepaci ten system ktory je nastaveny ze dame ti 1000 eur brutto a budeme sa ta pytat nekonecno otazok od vymyslu sveta.
@torrente tak na to existuju neutralne odpovede tzv spravne DD ale to prezentujes na pohovore musis sa ukazat v tom najlepsom svetle ze ty nic ty si ten najlepsi anjelik na svete
a pritom mozes byt zakerna svina. A to s tym manazerom je tiez niekedy take divadlo moja posledna skusenost bola ze moja manazerka bola sialenec kricala po ludoch a vulgarne nadavala ale mozem toto povedat na pohovore pravdu asi nie.
Mozno si im aj dala spravnu odpoved, ze by si mu max pomohla a pytali sa dalej, aby otestovali tvoje dalsie reakcie. Zalezi od pozicie a ake kvality musi mat dany clovek. Mne raz sefka povadala, preco si ma vybrala a bola som prekvapena, co sledovali. Ale proste to bolo vhodne pre danu poziciu.
Niekde chcú ludí čo príliš rozmýšlajú, niekde takých čo nerozmýšlajú. Záleží čo hladajú a personalisti už vedia čo majú zisťovať.
Pravdivo, tak ako to citis a vnimas. Spravna odpoved neexistuje.