Ahojte. Chcem sa opýtať nejakej účtovníčky, alebo baby, ktorá vie poradiť. Mám exekúciu, som zamestnaná a mám 3 deti, z toho dve sú z predchádzajúceho vzťahu. Nechávajú mi životné minimum na mňa plus deti. Teraz by som s terajším priateľom chcela svadbu. Chcem sa opýtať ako sa po svadbe zmení situácia ohľadom strhávania exekúcie. Môžu mi po svadbe strhnúť oveľa viac? Nenechať životné minimum na malého keďže už budem vydatá? Ďakujem za rady
@lenicka298 ale on zaraba, a tym padom sa budeme brat spolocne, tak si myslim, ze mne daju o mna a maleho menej, lebo podla zakona sa ma muz o mna postarat, ci ako to je..
@liaka pokiaľ máš exekúciu len na svoje meno, nemajú vás prečo posudzovať spoločne... manžel je ďalšia vyživovacia osoba bez ohľadu nato či zarába alebo nie. Tebe pripada 100% životného minima, a na každú vyživovaciu osobu je 25%. Nato exekútor nemôže siatnuť....
@lenicka298 super, tak ďakujem velmi pekne. Som si myslela, ze nas budu brat ako celok.
Ahoj, určite ti nestrhnú viac, práve naopak. Za vyživovanú osobu sa považuje aj manžel ☺