Otázka na sociálnych pedagógov

7. dec 2024

Baby raz som tu zahliadla zale niektoré pracujete ako sociálne pedagogičky a preto sa skúsim spýtať .
Ako to je u Vás na skole ? Napríklad robíte rôzne aktivity, besedy sedenia ako prevenciu pred sociálno patolog javmi lenže mate presne vyhradený čas na tie deti na hodinách álebo ako ? Učitelia Vám prepustia pravidelne niektoré hodín v mesiaci v ich triede alebo ako to riešite ?
Ja robím ako soc pedagogička ale nie vždy chodím do tried na aktivity pretože učitelia si potrebujú zbierať známky a podobne . Nevravím ze nechodím vôbec ale nie tak často ako som myslela ze budem . Tak preto by ma zaujímalo ako je to inde . Okrem toho robim rôzne pohovory s deťmi keď je problém so správaním aj s ich rodičmi,...

aaadkaaa
7. dec 2024

Ano, je to casovo narocne vsetko zosuladit, aj prevenciu s odbornikmi, aj svoje aktivity, aj beznu vyucbu... nemoze jednej triede odpadnut kazda vytvarna ci hudobna... na 1.stupni si to striedam, na 2.stupni chodim nepravidelne

barka1
7. dec 2024

Tak ako učitelka ti napíšem, ze nie len potrebujem "zbierat známky", ale predovsetkym učit a nieco naučit.
My tu v ČR nemáme soc.pedagoga. Metodik prevencie objedná pre triedu / školu tak 1-2 programy rocne, v pripade potreby robí intervencie, spolu si škol.psychologom. A to často nad rámec rozvrhu.
A inak tvoju prácu by malo najviac usmernit vedenie školy, nemali by ta riadit TU.
A tiez som si doteraz myslela, ze práca soc.pdagoga spočíva hlavne v práci s jednotlivcami zo soc.znevyhodneneho prostredia, nie v pravidelnej práci s kolektivom.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
8. dec 2024

@barka1 v ČR to potom asi mate kus iné ale u nás to určite ani zďaleka nieje len o práci s jednotlivcom .socialny pedagog ma robiť aj preventívne opatrenia pred soc patolog. Správaním a podobne . Nie len intervenciu . A ta prevencia je dobre robiť so skupinou cielene . Tak preto chodím aj do tried a robím snimi rôzne aktivity alebo skupinové rozhovory aj ak v triede nieje problém alebo potom už ak v triede vznikol dáky problém tak podla Toho vyberáme tému. A áno robím aj s jednotlivcami keď treba čo u nás treba pretože je to špecialna zakladna škola a tam je toho dosť. Len skôr mi ide o to ze som chcela vedieť názor niekoho kto to robí ako to časovo riešia, lebo niekedy nemôžu ti učitelia pustiť hodiny ako píše vyššie ze nemôžu napr každú hudobnú alebo vytvarnu prepustiť mne . Smsozrejme aj vedenie ma vedie co a ako ale pre nich je to tiež novinka v tejto skole takže tiež s tým nemajú skúsenosť ale snažíme sa to dáko zosúladiť. Mam aj adaptacneho koordinátora s ktorým tiež komunikujem ale to je kus iné lebo on nieje priamo v našej škole ale je externý zamestnanec len aby ma zaujcal

autor
8. dec 2024

@aaadkaaa takže niesom jediná. Lebo niekedy človek aj chce ale nemá priestor tak musíme hľadať iný spôsob . Tak preto ma to zaujímalo ako to majú inde . Niekedy sa snažím aj cez prestávku ísť za deťmi lenže vtedy väčšinou desiatuju alebo hrajú hry ze majú taký kus oddych .

aaadkaaa
8. dec 2024

Kludne mi napis ip 🙂