Otázka na personalistky

24. júl 2024

V auguste to bude rok čo pracujem v personálnej agentúre. Toto je moje prvé zamestnanie tohto zamerania.
Dostala som ponuku ísť pracovať do jednej firmy na rovnakú, možno o niečo vyššiu pozíciu.
Tie, ktoré máte skúsenosti, kde je to lepšie? Alebo teda aký je rozdieľ medzi firemnou personalistkou a agentúrou. Nepýtam sa fakticky, to viem. Skôr ma zaujíma, ktoré je podľa vás lepšie a v čom?

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
melanta
24. júl 2024

Záleží aké agentúra a aká firma. Sú personálne agentúry, ktoré sa zamieravajú len na agentúrnych zamestnancov a dohodárov pre výrobu, supermarkety a podobne. Tam obrovskú HR kariéru nneurobíš. A potom sú personálne agentúry, ktoré sa zaoberajú manažérskymi a odbornými pozíciami pre veľké a korporátne firmy, robia aj personálne poradenstvo a podobne. Tam máš možnosť rastu ak si tam iba rok.
A čo sa týka ponuky ísť robiť HR do firmy. Ak je to veľká firma a budeš robiť iba recruiting a bude možnosť sa dostať k tomu, aby si robila časom manažment a odborné pozície, headhunting, tak oka. Ak je to malá firma, nie s veľkou fluktáciou, môže sa stať, že viac ako recruiting budeš riešiť administratívu, zmluvy, dodatky.

autor
24. júl 2024

Práveže tu robím hlavne recruiting, nechcem nikoho uraziť ale pomaly už štýlom "bambusové ponožky". Skôr by som sa chcela zamerať na administráciu, zmluvy atď.

melanta
24. júl 2024

Ak robíš recruiting manuálnych a lacných pozícií, chápem, že tam nevidíš ďalšie smerovanie. Čiže nechceš rásť smerom HR business partner či headhunter. Chceš ísť smerom administratívy. Tak potom zober job, kde budeš mať túto možnosť.

tinqua
24. júl 2024

Autorka vy ste do tych telefonatov a emailov tlaceni skrz nejake kvoty? Alebo ako to funguje? Lebo ako si napisala bambusove ponozky, tak musim suhlasit...jedna agentura tak otravuje, ze to mozne nie je. Bez ohladu na to, ze ze uz som dva krat slusne odpisala na ponuku s dovodmi preco nie, nema problem ma ta baba bombardovat s inymi rovnako nevhodnymi ponukami. Uz mam cislo ulozene ako "nedvihat".

melanta
24. júl 2024

@tinqua to práve ten rozdiel medzi agentúrou a agentúrou. Ako píšem v prvej reakcii. Prvá je to, o čom píšeš ty. Druhá je niečo úplne iné. Ak niekto začne v tej prvej, má žiaľ veľmi skreslené predstavy o HR a recruitingu.

autor
24. júl 2024

Áno, ako neskúsená som sa dostala do agentúry kde až priam otravujem ľudí a aj kvôli tomu uvažujem o zmene. Dalo mi to skúsenosti, ako komunikovať, jednať s rôznymi typmi ľudí a podobne ale nie je možnosť kariérneho rastu a zároveň toto otravovanie ma nebaví. Chcela by som sa posunúť inam, kľudne sa venovať inzercii, pohovorom atď, avšak nie na tento štýl.

melanta
24. júl 2024

Tak zober tú firmu. Vyskúšaš niečo nové. Máš iba prvé zamestnanie, takže je v poriadku, ak ani nie po roku vyskúšaš niečo iné a potom znova. Je potrebné si dať čas a priestor na to, aby si sa našla.