Otázka na opatrovateľky.

17. feb 2020

Prosím si len názor. Šli by ste opatrovať manželský pár na 6 týždnov za 2000eur? ... s tým, že sa treba venovať, pomáhať pri hygiene, variť, upratovať...všetko a nechodí ani ošetrovateľská služba...

sara07
17. feb 2020

zisti si cenovo lebo par robit všetko je dost , podla mna malo platia ak to je mimo sk

osky
17. feb 2020

To velmi zalezi,v akom stave su obaja a najmä kde je to?
Na Slovensku ci v zahranici?
pretoze za dvoch ludi je to na zahranicie dost malo.
V dvojtyzdnovych zmenach za 1 osobu je v Rakusku minimum tych 600-700 euro,pokial nie je leziak,vladze este trosku prejst ale samostatna nie je..a uz tych 600 je akoze velmi malo.

eliska13
17. feb 2020

Nie, je to málo a popri opatrovani ešte full servis nákupy, varenie, upratovanie.Zalezi ako nutne človek potrebuje peniaze a 6 t pri dvoch chorých je dlho.Vies ake majú diagnózy treba kŕmiť, prebalovať či len ako kvázi spoločnosť?

stanulienkat
17. feb 2020

6 tyzdnov v kuse 24 hodin denne. Ved to vychadza ovela menej ako na SK.

autor
17. feb 2020

Dakujem za názory, ide o Nemecko a amne to teda príde holt málo na to, že ide o pár a stará ma demenciu a starý katéter a je tam viac diagnoz, a voziť ich a prať, variť všetko...ani ošetrovateľská služba...šak to už je otročina...

evka1247
17. feb 2020

Je to malo, ja som tak mala pred desiatimi rokmi, ale k panovi chodila každé ráno opatrovateľská služba, ktorá mu robila rannú hygienu.

autor
17. feb 2020

Dakujem ženušky 🙂 Pekný den všetkým!

osky
17. feb 2020

Na Nemecko otrasne malo!!!
Pri takych diagnozach a este k tomu cele dni...

apolka77
17. feb 2020

jasne ze malo ja opatrujem tu na sk...7 hodin denne vikendy sviatky volne a takmer v cistom 550..no o 15,30 som uz doma..

hivanik
17. feb 2020

K platu sa nevyjadrujem...Ale mna odrovnalo, ze stary, stara....Su to ludia odkazany na pomoc a treba sa o nich vyjadrovat s uctou

dasa113113
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dasa113113
17. feb 2020

Pytaj si aspon 100 na den, alebo tak si spocitaj ze kolko platis odvody, to nech daju navyse, mala by si mat aj 120 na den, kludne sa neboj agentura ma dost penazi, argumentuj dvoma pacientmi a ziadnym volnom, odvazne si vypytaj viac a naozaj rataj odvody minus, na to mieste by mala asistent na den za ososbu 90 eur, zdravotna sestra, 125 cca, ake ty mas dvoch preto pytaj viac.

autor
17. feb 2020

@hivanik Toto ťa odrovnalo? Mňa odrovnáva ako vulgárne sa vyjadrujú mnohí ľudia ale to nikomu nevadí. Vulgárne komentáre dokonca mnohokrát nikto ani neblokuje. Tak sa prosím ťa neodrovnávaj nad takýmito prívlastkami.

autor
17. feb 2020

@apolka77 No už uvažujem aj nad touto alternatívnou, že na SK. Veď tu máme dosť našich starkých, o ktorých sa treba starať, ktorí celý život dreli. Sama som zažila, že neoplatí sa vždy pozerať na peniaze ale aj na vlastné psychické zdravie.

hivanik
17. feb 2020

....je to smutne ked sa niekto nepekne vyjadruje na adresu klienta...bohuzial sa s tym denne stretavam...tato praca je poslanie

autor
17. feb 2020

@hivanik Podľa toho čo čítam, máš o sebe veľmi vysokú morálnu mienku až na to, že ma chytáš na slovíčkach a súdiš ma. Ja ti napíšem len toľko, že každá minca má dve strany aj opatrovanie starých ľudí. Zažila som aj skutočne vďačných ale aj neskutočne nevďačných, dokonca som dostala aj bitku. Tak tu nehraj na city, keď o mne nič nevieš, lebo ako sú medzi mladými takí aj hentakí, takisto ani starí ľudia nie sú všetci stejnakí.

hivanik
18. feb 2020

Mam s tym bohate skusenosti, aka je praca s opartrovanim ludi aj s ludmi, ktory opatruju.

stanulienkat
18. feb 2020

@hivanik to o poslani je strasne kliše. Je to praca ako praca.

hivanik
18. feb 2020

@stanulienkat ...praca z ludmi, ktory su odkazany na pomoc inych nemoze byt praca ako kazda ina...pretoze ak nemas vztah k ludom ako takym tak ju nebudes robit srdcom ale preto lebo nemas na vyber....boli take a nevydrzali to dlho robit alebo robili a nenaplnalo ich to.Ale je to moj nazor.

moonlight1210
23. feb 2020

@stanulienkat je to poslanie. Podobne ako ucitelstvo.
Tiez by sa ti nelubilo, keby tvoje deti ucitelka brala ako kusovky vo fabrike. Treba im ken odrapotat nauceny text a odciarknut si, ze ma “oducene”. A “decko” bud pochopilo na prvy sup, slebo je pre nu retard.