Otázka na učiteľky, ktoré odišli zo školstva. Som vyštudovaná angličtinárka ale už dlhšie uvažujem nad zmenou, len neviem čo by som mohla robiť. Rada pracujem s ľuďmi a pri pozeraní pracovných inzerátov, všade potrebujem prax. Ja som však nikdy nič iné ako učiteľku nerobila. Ovládam aj nemčinu na B1. Ako človek som extrovertná a komunikatívna, uvažovala som nad personalistkou, len na to nemám vzdelanie. Vďaka za rady.
Špediterka napriklad. Alebo urobit si sprievodcovsky kurz a robit pre cestovky.
Sestra je vystudovana slovencinarka a robi v jednom korporate na komunikacnom oddeleni, tiez mala iba prax v ramci ucenia, ale potrebovali cloveka s vybornou slovencinou, zaposobila na pohovore a zobrali ju. Sesternica je anglictinarka, nasledne odisla robit manazerku bankovej pobocky.
My sme mali tiez same "ucitelky" kocky na marketingovom oddeleni, ktore riesili preklady, texty do katalogov, letakov a podobne.
S jazykmi je naozaj vela moznosti, ja som predtym robila v obchode, mala som nulove skusenosti, co sa produktoveho marketingu tyka. Ovladam, ale madarcinu, ktora bola pre nich velmi dolezita a zaposobila som na pohovore 😁.
.
Ja som taktiez vystudovana, ale do skolstva som ani nesla. Som sukromna online lektorka, mozno je to cesta pre teba.
Niektore vystudovane ucitelky robia aj na call centrach a casom sa mozu dostat aj na pozicie, kde mozu robit teamliderky ci coucovat... Napriklad... Alebo ako tam pisu, online kurzy...
Ja som zo skolstva odisla pred rokmi, potrebovala som viac zarabat,lebo som sa rozviedla... Ovladala som jazyky na dobrej urovni, ale vsade chceli nejaku prax, to bol problem...zobrala som teda co bolo, blna rozbeh a az 3.praca bola taka,ze v medzinarodnej firme... stastie bolo, ze som mala vtedy 30r a uz aspon 2 roky praxe v kancli.
Potom som sa po 40tke do skolstva vratila, co by som nikdy nepovedala a som spokojna. ( jedna vestica,uz nezije, mi to aj povedala a strasne som sa smiala,ze nehrozi).
Plat uz sa celkom da, teda ak clovek nerobi v nejakwj firme v BA, ale je tam od svitu do mrku... mam male dieta a skolstvo mi vyhovuje v mnohom a navyse, vekom som asi dozrela nan a fakt ma to bavi a som rada,ze ucim.
Kludne poskusaj, vratit sa mozes vzdy.
Mnohe vyhoreli a ja zatial plna elanu, takze malo to nieco do seba.
Na personalistiku ale potrebujes ovladat legislativu, takze ked tak si urob nejake kurzy.
Připojím sa. Niekedy mám podobne pocity.