Ahojte viete niekto poradit ako sa postupuje ked zamestnanec dal vypoved a nechal si osobne veci v skrinke? Musi byt pisomne vyzvany aby si po nich prisiel? Kedze to ma na haku? Ako dlho to ma byvaly zamestnavatel uchovavat? Dakujem.
@viestta a kde je taka povinnost? 🙂
Ja by som ho vyzvala emailom/telefonicky/sms, ze ma na firme osobne veci v skrinke, ak si to nepride vyzdvihnut do.. bude to zlikvidovane. A potom by som to hodila do krabice vsetko, vylozila na skrinu, ak sa preberie a pride (nepride), neskor vyhodila.
@simca06022011 nie, povinnost to nie je. Ale zbavia sa problemu rychlo a elegantne.
Ja som toto riesila uz niekolkokrat, hlavne pri vypovediach, ked zamestnanci museli odist okamzite. Pokial si tam nejake osobne veci nechali, vyzvala som ich pisomne, ze kedy si ich pridu zobrat. Odpoved vacsinou bola, ze to nepotrebuju a nechcu to. Jedna kolegyna dokonca nechala plnu skrinu osobnych veci, vyhodila som to do kontajnera. Ich pisomne odpovede som si vytlacila a zalozila do sanonu. Ked to posles doporucene na adresu, tak ani nevies, ze ci tam vlastne byvaju a vrati sa Ti to naspat a platis este aj postovne zbytocne.
@jeleron vytovrit "komisiu" z troch ludi, otvorit skrinku, spravit supis najdenych veci, podpisanu zapisnicu prilozit k baliku a poslat mu to na adresu bydliska, najlepsie doporucene