Osobné údaje o vyplatení mzdy

3. jún 2024

Je porusenie zo strany zamestnávateľa voci zamestnancovi ak ukazuje pred ostatnými,osobné údaje o vyplateni mzdy?kde sa mozem obrátiť s takouto "vecou"

melanta
3. jún 2024

Ukazuje tvoje osobné údaje aj so mzdou? Alebo ukazuje výplatnú pásku bez mena, pričom ty vieš, že je tvoja? Prečo ich ukazuje? Komu ich ukazuje?

autor
3. jún 2024

@melanta zamestnávateľ ukazuje aj so mzdou a s mojim menom,ukazuje lebo sa jej nepáči že som bola na pn. Ukazovala ich hosťom(jedná sa o bar)

autor
3. jún 2024

@melanta vyplatnu pásku som nemala..ona si len poznačovala do zošita že koľko mi vyplácala

maialeo
3. jún 2024

Môžeš sa obrátiť akurát tak do okna... nič iné.

autor
3. jún 2024

@maialeo lebo?a kde je potom zakon o ochrane osobnych udajov

eliska13
3. jún 2024

V zošite asi nemáš rodné číslo, adresu atď...prečo nedostávas výplatnú pasku?

autor
3. jún 2024

@eliska13 v zmluve je uvedene iba ze sposob vyplatenia v hotovosti žiadne ine...ako napr.platba na ucet

eliska13
3. jún 2024

Pýtam sa či videli tvoje osobné údaje r.c.?aj tak máš dostať výplatnú pasku aj, keď ti peniaze dajú v hotovosti.

maranco
3. jún 2024

Pozri si zákonník práce §130 odsek 5
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2...
Máš napísané koľko hodín si odrobila, koľko máš zostatok dovolenky, koľko je stravné?

Pozri si "Elektronický účet poistenca" či platí za teba riadne odvody toľko koľko má.
https://www.socpoist.sk/prihlasenie-do-elektron...
prístup si vyžiadaš cez https://www.slovensko.sk/sk/detail-sluzby?exter...

autor
3. jún 2024

@eliska13 rč.tam nie je uvedene iba meno

melanta
3. jún 2024

Prepáč, ale mňa udivuje, prečo niekto pracuje pre niekoho, kto zákazníkom v bare ukazuje údaje o zamestnancoch. Tam bude viac vecí v neporiadku. Najlepšia obrana je, aby ľudia u takýchto zamestnávateľoch nepracovali. Nič iné nepomôže voči takýmto magorom. A ideálne je byť dostatočne rozumný a nemať prácu s výplatou na ruku, trvať na výplatných páskach, riadnych zmluvách. Sami si toto ľudia robíte, že pracujete hocijako.

ibrunova
3. jún 2024

zákon o ochrane osobných údajov hovorí niečo celkom iné. Ale aj mňa by to hnevalo, to čo má byť? Hosťom ukazovať výplatu? Akým hosťom?

duunlo
3. jún 2024

V akej blbej situacii musi byt clovek, ked pracuje pre takeho odrbavaca a ani snad nema vyplatnu pasku a ktovie ci za teba odvadza povinne odvody, do zdravotnej, socialky, alebo aj na tom ste sa dohodli, ze ti to nie je potrebne? Nemyslis na buducnost? A zakaznikom co ukazuje, ake hovno ti plati a ako dobre odrbava stat aj teba?😅

januska12323
3. jún 2024

Si tam vôbec legálne zamestnaná?

simca06022011
3. jún 2024

myslis osobny udaj meno + suma vyplaty? Mozes ist na lamparen.
ALE na tovjom mieste si ziadam vyplatne pasky, je to jej povinnost ti ju davat, prevzatie vyplaty tiez riadne mas podpisovat (aj ked v hotovosti). Pracovna zmluva je jedna vec, ale druha je ze kazdy jeden bozi mesiac mas mat doklad = vyplatnu pasku, k mzde. Ako potom vies, kolko a za co ti platila?

maialeo
3. jún 2024

No a ako to chceš dokazovať? Prosím ťa... s týmto ťa vysmejú.

maialeo
3. jún 2024

BTW... keď ťa vypláca takto random cash, odvody za teba platí?

autor
3. jún 2024

@ibrunova hosťom v bare

autor
3. jún 2024